Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ADSL Problem sa Ruterom.

[es] :: ISP :: ADSL :: ADSL Problem sa Ruterom.

[ Pregleda: 1113 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nenad Đukić
Beograd

Član broj: 267347
Poruke: 3
*.adsl.beocity.net.



Profil

icon ADSL Problem sa Ruterom.08.09.2010. u 21:33 - pre 165 meseci
Pozdrav svima.

Bio bih veoma zahvalan ukoliko bi neko mogao da me posavetuje šta da radim, vezano za problem koji imam već par nedelja sa ruterom.
Pretplatnik sam kod Beocity internet provajdera iz Beograda.

Koristim Siemens SpeedStream 4100 PPPoE modem ruter. Sam uređaj je ispravan i sve radi normalno, ali problem nastaje kad koristim P2P.
Ne mogu da ustanovim zašto se u intervalima od 40-45 min internet pristup blokira i onda moram da restartujem ruter i sve radi normalno, ali posle 40-45 min se ponovo blokira, to jest ugasi se četvrta lampica, koja predstavlja internet pristup, a ostale lampice su upaljene.
Sve ovo mi pravi problem, pošto obično kad želim nešto da skinem sa interneta uglavnom ostavim računar noću upaljen dok spavam i onda se prijatno iznenadim ujutru kad vidim da sa skinuo samo mali procenat onoga što sam ostavio tokom noći za skidanje, jer se ruter naravno blokirao.

Operativni sistem: Windows 7
Anti virus: AVG Internet Security, koristio sam i Avast, ali su se isti problemi dešavali sa oba, tako da ne znam da li anti virus softver pravi ovaj problem.

Uglavnom, ne razumem se mnogo u dijagnostiku niti bih znao kako da ustanovim šta je problem, takođe ne znam da li postoji neki program na verziji Windows-a koju koristim preko kog bi mogao nešto da uradim povodom ovog problema.
Počeo sam čak i da sumnjam da možda moj provajder ima neku opremu kojom bi mogao da mi blokira internet pristup dok koristim P2P, čisto zato što im to verovatno štedi novac, zbog lošeg ugovora koji imaju sa telekomom ili ko zna šta već. Pokušao sam da idem na sajt http://speedstream i nisam mogao da vidim ništa specijalno, jer naravno ne mogu da se ulogujem i da vidim statistike i monitoring svoje konekcije i zbog čega se ovo dešava, jer nemam lozinku.

Unapred hvala ukoliko neko može da me posavetuje šta da radim, ili još bolje, ukoliko neko zna da li postoji neki softer koji restartuje ruter automatski na određeno vreme koje bih sam mogao da podesim, umesto da dežuram pored rutera.
Nadam se da me neko neće pogrešno razumeti, ovde se ne radi o torentima, jer postoje i druge aplikacije koje koriste P2P za update u vidu patch-a itd. Generalno me zanima da li imam problem na svom računaru i da li je moguće da provajder ima veze sa navedenim problemom.


[Ovu poruku je menjao Nenad Đukić dana 08.09.2010. u 22:56 GMT+1]
 
Odgovor na temu

djricky
IT & Network Engineer
AS200305
Beograd

SuperModerator
Član broj: 1046
Poruke: 4042
..212.168.dsl.dyn.forthnet.gr.

Sajt: https://v6.rs


+225 Profil

icon Re: ADSL Problem sa Ruterom.09.09.2010. u 12:52 - pre 165 meseci
a da tebe beocity ne filtrira malo za p2p... neko rece da koriste SCE... mada mozda je i ruter/modem preslab da izdrzi sve konekcije koje p3p generise, pa lagano umire... ako mozes probaj sa nekim drugim...
“Choose a job you like, and you will never have to work a day of your life”
“Looking at small advantages prevents great affairs from being accomplished”

"Great power comes with great electricity bills"
"The fact that there's a highway to Hell but only a stairway to Heaven says a lot about
anticipated traffic volume"
"Fate: protects fools, little children, and ships named NCC-1701"
 
Odgovor na temu

calexx

SuperModerator
Član broj: 71794
Poruke: 20046



+1651 Profil

icon Re: ADSL Problem sa Ruterom.09.09.2010. u 16:52 - pre 165 meseci
Meni se slično dešavalo dok sam imao Sezamov Connexant ruter. Probaj drugi ruter ili eventualno prebaci ruter u pure bridge i napravi PPPoE konekciju na kompu pa probaj. Ja sam tada problem rešio tako što su mi dali TP-Link ruter sa kojim je skoro tri godine radilo bez greške.
 
Odgovor na temu

Nenad Đukić
Beograd

Član broj: 267347
Poruke: 3
*.adsl.beocity.net.



Profil

icon Re: ADSL Problem sa Ruterom.09.09.2010. u 19:36 - pre 165 meseci
Beocity filtrira P2P. Imaju agregaciju 10:1 za P2P, tako su mi barem rekli o tome kad sam pričao sa njima pre par godina vezano P2P, ali nisam imao ovaj problem ranije. Ovaj ruter koristim nekih godinu dana, ali videću sa provajderom da probam novi ruter. Što se tiče prebacivanja u pure bridge, ne znam da li smem to da radim, jer su mi rekli da ne smem sam da konfigurišem ruter ili da menjam nešto oko samih parametara rutera.
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: ADSL Problem sa Ruterom.

[ Pregleda: 1113 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.