Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..

[es] :: Storage :: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..

[ Pregleda: 2864 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Jednoshinac_Blejn
KV

Član broj: 150146
Poruke: 24
*.teol.net.



+1 Profil

icon Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..14.12.2008. u 15:10 - pre 186 meseci
E ovako, Prije 10-ak dana odlučim se da kupim DVD rezač. Prije bilo kakve konsultacije sa bilo kime, pa barem da na forumima pregledam šta ljudi pričaju, ja uzmem Pioneer DVR-115D(BK) Dual-Layer.

U čemu je problem??
Pa, problem se pojavio kada sam ga ugradio, ustvari prilikom prvog probnog narezivanja nije mogao da nareže ni obični CD, kao ni DVD. Pregledam ga opet, vidim sve sam dobro odradio, na drugom je IDE kanalu kao MASTER, pregledam u BIOSU, sve je dobro, međutim opet ništa. Pi*dim!!!

Srušim sistem i ajmo jovo na novo, misleći da mi je komp zaprljan pošto stalno nešto isprobavam sa svakakvim programima, pa reko'.. Pa me počeše j€@vati driveri, nađem i to, mada sam prolupao dok sam ih sklopio, isprobam, reže CD ali neće DVD. Kada sam treći put pokušao narezati, neće ni jedan ni drugi, opet pi*dim...
Prijatelj mi rekne da pokušam staviti novi firmware, taman ko kec na desetku rekoh, prije nepunih mjeseca dana Pioneer izbaci novu verziju. Instaliram ga iz 10-og pokušaja, sve uredu. Narežem CD, neće DVD, ovaj put sam ga htio razbiti...
Nađem neki programčić od VIA-e, DMATOOL, na njihovoj stranici, skinem ga, reko ajd' neka ga, nek kontroliše rad IDE kanala, međutim stalno iste gluposti.

Po ko zna koji put zavirim u kučište i skontam da je rezač spojen 40 kondukterskim kablom, igrom slučaja imao sam 80 konduktorski kabl i stavim ga. Sad kada ubacim bilo koji CD, DVD i kad otvorim prozor ne prikazije mi ikonice od IExp, nego normalne. Normalno, bez ikakvih problema narezuje obične CD, na raznim medijima, ali kada hoću da narežem DVD on mi poslije minut-dva javi, BUFFER TOO LARGE i prekine narezivanje, ali na DVD se vide tragovi narezivanja. Kad ubacim taj isti DVD, otvori mi se prozor i prikaže sve ono što sam mislio narezati, odnosno izgleda kao da je narezano, ali u stvari nema ničega..

Pregledao sam sve moguće forume, kao i sve teme vezane za Pioneer-ove rezače na ovom forumu i probavao sam svašta da uradim, ali nemam nikakvog uspjeha.. Neće da nareže DVD.
Čak sam pronašao par drugih Pioneer-ovih modela, koji su imali sličan ili isti problem i riješili su ga, ali meni niti ide od ruke niti se sta popravilo. Opet mislim da nešto nisam uradio kako treba, pa ako se iko susreo sa ovakvim problemom ovdje i ovim modelom rezača, bio bih mu pravo zahvalan kada bi mi pomogao da i ja riješim svoj problem. Stvarno ludim.

Na Pioneer-ovom sajtu nema ništa pametno, naravno šupljare.

Iskreno kajem se što se nisam prvo konsultovao preko foruma pa da onda odaberem dobara rezač, ali kako sam vidio nisu svi baš zadovoljni bilo kojim rezačem- uvijek se nađe neki problem.
Kada sam išao da ga reklamiram, rekli su mi da ga ne mogu zamijeniti dok god narezuje bilo kako, a u ovom slučaju su to samo obični CD-ovi..

Imam AMD Athlon 2600+
Asus A7V8X-X matičnu
VIA chipset
768 MB DDR-a

Unaprijed zahvalan za bilo kakav odgovor!
 
Odgovor na temu

bttp
Vračar

Član broj: 48840
Poruke: 1539
*.dynamic.sbb.rs.

ICQ: 8285806


+155 Profil

icon Re: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..15.12.2008. u 10:14 - pre 186 meseci
Odnesi im i reci da više ne narezuje uopšte, ništa, pa nek oni tamo isprobavaju.

Elem, jedino što mi pada na pamet, je da XP SP3 ima izvesnih problema sa pojedinim hardverom. Čuo sam za probleme sa NEC rezačima, možda i Pioneerovim. Ne znam da ti kažem rešenje. Pada mi na pamet Adaptec ASPI layer, koji sam svojevremeno koristio, mada je to već dosta stara fora - ne znam koliko ima veze, ali ne škodi da isprobaš.

Isto tako sam se svojevremeno baktao sa VIA chipsetom, koji je isto zezao u stilu te zvučna ne radi kako treba te ACPI te ovo te ono, i tek nakon izvesnog vremena (i flešovanja BIOSa, pa čak i ručnog editovanja BIOS fajla pre flešovanja) je sve proradilo kako treba. Taj računar je posle godinama radio nepogrešivo (radi i dan danas samo se ne koristi), ali eto, u startu je bilo problema sa konfigurisanjem tog sistema sa VIA chipsetom. (doduše to je bilo pre 8 godina:)

Probaj na nekim VIA forumima da se raspitaš, onog koji sam ja posećivao nekad, više nema.

Najbolje bi bilo ustvari da isprobaš taj rezač na nekom računaru za koji znaš da reže ispravno, da bi eliminisao neispravnost rezača, ali to valjda i sam znaš.
Sell 'crazy' some place else. We're all stocked up here.
 
Odgovor na temu

Jednoshinac_Blejn
KV

Član broj: 150146
Poruke: 24
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..15.12.2008. u 12:35 - pre 186 meseci
Ma jašta, isprobao bih ja njega na dr kompu, ali nikako da uhvatim ikoga od prijatelja, svi su u nekim svojim frkama i poslovima:-(

Ma nemam živaca više da se svadjam sa prodavačem. Čak mi je palo na pamet da izazovem el. udar pa da spržim pržilicu.. ali neću, neću da budem tolika cicija.

Probaću kod nekoga, ko nema XP SP3, možda je stvarno i to problem, naletao sam ja na forumima i na priču.

Našao sam novu verziju flash-a za BIOS, ali jednom sam na starom kompu napravio s***** i jedva sam ga sredio. Pa mi se ne da ponavljati isto sr@nje.. A i nisam siguran u faj novi flash, jer je beta verzija, pa ću pričekati.

Čak sam našao na nekoj stranici online specifikacije ovog rezača i pročitam da mu je buffer 2 MB. Pošto se, ne kontam pretjerano u računare, stavim u Neri 8 (micro), pod opcijom ultra buffer, na manuelno podešavanje sa 80 MB na 2MB. Šta sam dobio CD opet nareže, DVD neće- buffer too large.

 
Odgovor na temu

ptak 13.
Adamovic Nikola
Srbija - Nis

Član broj: 143532
Poruke: 1476
79.101.181.*

Sajt: putujsaosmehom.blogspot.c..


+284 Profil

icon Re: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..15.12.2008. u 13:49 - pre 186 meseci
Pa tvoj problem je ili u rezacu ili u medijima....danas su ti CDi i DVD jako loseg kvaliteta...a sto se samog pionira tice, nije to pionir koji je bio....Pioneer 109D je bio zakon i sve verzije pre toga, ovo nadalje je pipljivo, osetljivo, nikakvo....tako da proveri i rezac a i medije.....
Da bi bio genije moras biti bar malo lud. Covek koji je genije, a to ne zna, verovatno i
nije.
 
Odgovor na temu

Majstor_Pućko

Član broj: 176794
Poruke: 513
*.dynamic.sbb.rs.



+4 Profil

icon Re: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..15.12.2008. u 14:25 - pre 186 meseci
Imao sam 112D-crko, jednostavno je "otego' papke" prilikom snimanja. Imam sada 115D koji radi, slabo ga koristim, ali ovo malo sto sam ga koristio skoro isti utisci kao i za 112, samo gledas kada ce da se raspade. Sve u svemu za mene je do sada Pioneer veliko razocarenje.
bolje je biti malo lud nego malo pametan
 
Odgovor na temu

Jednoshinac_Blejn
KV

Član broj: 150146
Poruke: 24
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..15.12.2008. u 15:13 - pre 186 meseci
Probaću sa drugim DVD medijima. Sada sam probavao na EPRO DVD-R 16x i Sony DVD+R/RW 16x.

Pronašao sam Adaptec ASPI layer (http://www.adaptec.com/en-US/s...ware_pc/aspi/aspi_v470_exe.htm) i instalirao, međutim nikakvih promjena.
Koristiću ga dokle mognem kao CD rezač, a o DVD DL može da sanja daće ih rezati..

Sve u svemu hvala na razgovoru.

Ako šta uspijem smisliti, postovaću ovdje..

 
Odgovor na temu

Jednoshinac_Blejn
KV

Član broj: 150146
Poruke: 24
*.teol.net.



+1 Profil

icon Re: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..26.12.2008. u 09:46 - pre 186 meseci
Nevjerovatno, ali čini mi se da je rezač u potpunosti ispravan.. Kako??
Sklopim prastari komp. koji ima puuuuno kuka i "metnem" mu XP SP2. Jeste da je jedva disao i preživao je kao da ima pokvaren stomak ali je radio:-))

Kada sam instalirao ovaj rezač, kojeg sam proklinjao bez prestanka, svih ovih dana, ništa nije zapelo, ništa nije blokiralo, varalo itd. Instalirao sam najjednostavniju verziju Nero 8, mislim da je micro verzija, samo osnovne funkcije, i narezivao je i CD i DVD (razne medije) savršeno, sporo ali savršeno. Ni u jednom trenutku nije stao, zakočio se niti bilo šta od onoga kako je z@j€b@vao onda kada sam ga kupio, odnosno na "mlađem" računaru:-))

Moj je zaključak da mu nešto ne odgovara u SP3, i zato ću za 10tak minuta da oborim system.. pa nek win skida sebi šta mu treba od update-ova, meni trenutno teba rezač:-)))

Eto tako... pozz
 
Odgovor na temu

dwarfy
Nemanja Slavkovic
design / prepress / 3d modelling &
animation / video performance art
Sabac

Član broj: 202897
Poruke: 9
109.93.226.*

Sajt: nemezees.deviantart.com


Profil

icon Re: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..21.03.2010. u 21:10 - pre 171 meseci
Evo da se pridruzim ekipi posto sam upravo resio isti problem zahvaljujuci ovom postu...

imao sam identican problem sa Samsungovim rezacem na staroj P3 konfiguraciji sa Asus CUSL2 plocom. Procitao sam masu predloga sa neta - DMA, IDE drajveri, 80-konduktorski kablovi i sve to probao i nije vredelo. Pre toga sam pokusao sa razlicitim softverom za rezanje - Nero je pre rezanja prijavljivao "buffer to large" gresku bez ostecivanja diska, dok su ostali koje sam probao krenuli da rezu DVD i unistili ga.
Na kraju sam sa drugog drajva loadovao Ubuntu Hardy u Live modu i bez problema narezao DVD, pa mi je postalo jasno da nesto u vezi operativnog sistema nije kako treba. Posle instalacije WinXP SP2 koje je predlozeno na ovoj temi, sve je bez problema radilo kako treba.
__________________________________
psygraphix visuals :: http://www.psygraphix.com :.
evildwarf@devArt :: http://nemezees.deviantart.com :.
 
Odgovor na temu

[es] :: Storage :: Pioneer DVR-115D(BK) problem pri narezivanju..

[ Pregleda: 2864 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.