Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

[Word] Memorandum na mail i/ili papir

[es] :: Office :: Word :: [Word] Memorandum na mail i/ili papir

[ Pregleda: 2450 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

7DaDo7

Član broj: 47388
Poruke: 17
*.net.t-com.hr.



Profil

icon [Word] Memorandum na mail i/ili papir25.01.2007. u 06:39 - pre 209 meseci
Moj problem je sljedeci:

S obzirom da povremeno imam potrebe da ponekad ponude saljem mailom, a ponekad ih moram isprintati i faxirati, od tiskare koja mi stampa memorandume dobio sam PNG file u kojem je moj memorandum u tocnom obliku kao i onaj koji dobijem odstampan od njih koji bi zelio importirati u Word i napraviti DOT (Word predlozak) file na kojem bi napravio 2 sekcije: u 1. bi imao samo nekoliko TextFormField-ova (broj, datum i adresa kupca) ciji smjestaj cu posloziti prema obrascu memoranduma (onog PNG filea) i one bi morale biti zakljucane, a u 2. sekciji pisao bi se tekst ponude i on bi bio otkljucan (nezasticen).
E sad, treba mi mogucnost da neku ponudu napravljenu na ovaj nacin posaljem mailom tako da ju kupac kod sebe isprinta kompletnu (znaci zajedno sa predloskom obrasca memoranduma) ili ju da ja isprintam kod sebe ali onda se mora printati samo tekst iz te ponude (znaci bez predloska memoranduma jer odstampani primjerak memoranduma stavljam u printer).

Hvala unaprijed svima koji ce mi dati neki prijedlog, kompletno rjesenje, link s uputama - bilo sto sto mi moze pomoci.
 
Odgovor na temu

goranvuc
Goran Vucicevic
Novi Sad

Član broj: 4934
Poruke: 1846
*.dialup.neobee.net.



+41 Profil

icon Re: [Word] Memorandum na mail i/ili papir25.01.2007. u 07:17 - pre 209 meseci
Vidi, Word document ti je u principu malo problematicno resenje, jer nemaju bas svi instaliran Office kod sebe da bi mogli da otvore tvoju ponudu ako im posaljes E-mailom.

Evo kako sam ja to resio u svom programu za fakturisanje: Svakom kupcu dizajniram predracune/ponude i racune posebno (prema njihovom vec ustanovljenom izgledu koji zateknem, uzz par sugestija sa moje strane baziranih na velikom iskustvu) i za one koji imaju vec odstampane memorandume predvidjam stampu sa opcijom sa ili bez memoranduma. Ukoliko stampaju kod sebe oni biraju bez memoranduma, a ako zele da salju E-mailom onda biraju sa memorandumom, eksportuju ponudu/predracun iz mog programa u PDF format i takvog ga posalju. PDF je format koji uglavnom mogu svi da procitaju i zato bi trebalo da razmislis o promeni formata.

To bi bila jedina moja primedba, a u tvojoj varijanti si vec izneo prilicno dobro resenje:
Citat:
7DaDo7:PNG file u kojem je moj memorandum u tocnom obliku kao i onaj koji dobijem odstampan od njih koji bi zelio importirati u Word i napraviti DOT (Word predlozak) file na kojem bi napravio 2 sekcije: u 1. bi imao samo nekoliko TextFormField-ova (broj, datum i adresa kupca) ciji smjestaj cu posloziti prema obrascu memoranduma (onog PNG filea) i one bi morale biti zakljucane, a u 2. sekciji pisao bi se tekst ponude i on bi bio otkljucan (nezasticen).

Ovo moze da prodje kao resenje u tvom slucaju, ako ne znas to da napravis sigurno mozes naci nekog ko to ume. U krajnjem slucaju, problem eksporta u PDF mozes resiti instalacijom nekog PDF printera.
 
Odgovor na temu

7DaDo7

Član broj: 47388
Poruke: 17
*.net.t-com.hr.



Profil

icon Re: [Word] Memorandum na mail i/ili papir25.01.2007. u 08:04 - pre 209 meseci
Hvala na savjetu. Ovo sa konverzijom u PDF je dobra ideja i to cu sigurno raditi prije slanja maila
 
Odgovor na temu

[es] :: Office :: Word :: [Word] Memorandum na mail i/ili papir

[ Pregleda: 2450 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.