Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Telekom blokira dozvole za Internet

[es] :: Udruženje korisnika telekomunikacija :: Telekom blokira dozvole za Internet

[ Pregleda: 3225 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Slobodan Miskovic

Član broj: 4967
Poruke: 5814
*.dialup.neobee.net.



+105 Profil

icon Telekom blokira dozvole za Internet06.07.2005. u 23:30 - pre 228 meseci
U Ministarstvu za kapitalne investicije novi slučaj "sukoba interesa"

Telekom blokira dozvole za Internet

Dragana Ćurčić iz Telekoma postavljena je na mesto zamenika ministra za kapitalne investicije izaustavljeno je izdavanje dozvola za Internet

BEOGRAD - U Ministarstvu za kapitalne investicije buknuo je novi sukob interesa, a da stari još nije zaboravljen. Pre nekoliko meseci utvrđeno je da je Bogoljub Lazić, zamenik ministra, zbog prethodnog zaposlenja u PTT-u i Mobtelu, ima sukob interesa pa je posle pritiska javnosti smenjen sa zameničkog mesta. Baš na njegovo mesto Vlada Srbije postavila je Draganu Ćurčić, inženjera elektrotehnike, prethodno zaposlenu u Direkciji za strategiju Telekoma Srbija. Neizostavno, njeno postavljenje ne mora direktno da znači sukob interesa, navodi izvor Glasa, "pod uslovom da ona ili bilo ko drugi posao može da obavlja objektivno i bez protekcije za bilo koju telekomunikacionu kompaniju".


Međutim, da objektivnost u donošenju odluka kada postoji sukob interesa nije lako postići, nagovestila je činjenica da je pre mesec dana blokiran sektor telekomunikacija, odnosno, potpuno je zaustavljeno izdavanje dozvola za korišćenje radio-frekvencija. Prema saznanjima do kojih je Glas došao, nekoliko velikih firmi koje se bave internet provajdingom, čekaju na dozvole duže nego što je predviđeno, svi rokovi su probijeni, a veliko je pitanje i da li će ih, uopšte, na kraju i dobiti.

- U Službenom glasniku 27. maja objavljen je Akt o izboru članova Upravnog odbora Agencije za telekomunikacije i od tog dana do 27. avgusta je rok do kada Agencija treba da se konstituiše. Od 27. avgusta Agencija treba da počne da izdaje dozvole, čime prestaje potreba za tim poslom u Ministarstvu za kapitalne investicije. Međutim, do tada nekoliko zahteva za pomenute dozvole za sisteme, koji inače omogućavaju korišćenje Interneta, stoje u fioci, pošto Telekomu Srbija ne odgovara da ih mi dobijemo - kažu u jednoj firmi koja je konkurisala za dozvole.

Prema tim tvrdnjama, Telekom Srbije, preko Dragane Ćurčić, zaustavlja izdavanje dozvola i tako "kupuje vreme" do početka rada Agencije za telekomunikacije.

- U Agenciji Telekom takođe ima svoje ljude. Čak je generalni direktor Telekoma Draško Petrović prošle nedelje sazvao sastanak sa članovima UO Agencije. Šta članovi UO traže u Telekomu? To je prvi znak koji nije dobar, jer Agencija treba da bude nezavisna i ne treba na početku rada ovako da ruši svoj kredibilitet - navodi izvor Glasa.


U Ministarstvu svi ćute

O blokadi izdavanja dozvola obavešten je i ministar Velimir Ilić, ali se do sada o tome nije oglašavao. U pokušaju da utvrdimo da li su ovi navodi tačni i da li je Ćurčićeva odgovorna za novonastalo stanje, kao i da li je uopšte zaustavljeno izdavanje dozvola, kontaktirali smo kabinet Ćurčićeve i Ilića, ali do zaključenja ovog broja, odgovore nismo dobili.

A. Matić
 
Odgovor na temu

[es] :: Udruženje korisnika telekomunikacija :: Telekom blokira dozvole za Internet

[ Pregleda: 3225 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.