Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PRIKAZI: Mustek A 920 sistem pojacala i zvucnika sa 5.1 dekoderom

[es] :: Multimedijalni uređaji :: PRIKAZI: Mustek A 920 sistem pojacala i zvucnika sa 5.1 dekoderom

[ Pregleda: 3891 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

lancia88
lancia88
Beograd

Član broj: 10215
Poruke: 6528
*.sbb.co.yu.

ICQ: 281338349


+14 Profil

icon PRIKAZI: Mustek A 920 sistem pojacala i zvucnika sa 5.1 dekoderom03.01.2006. u 23:15 - pre 223 meseci
Pozdrav,

sistem iz naslova ustvari sadrzi prakticno pojacalo za prijem nekoliko uredjaja ciji zvuk izbacuje putem vlastitog dekodera na svojih 5 satelita i subwoofer. Ovo je ujedno i najzanimljivija osobina ovog pojacala sa zvucnicima. Slabiji model koji sam testirao iz serije 8XX imao je dva slobodna cinc ulaza na zadnjem panelu i jedan (game) ulaz sa prednje strane dok modeli iz serija 9XX imaju po jedan ulaz vise na zadnjem panelu. Uz pomenute cinc ulaze (L i R) na zadnjem panelu imamo jos i video input/output u vidu cinceva, te digital i optical ulaze. Uredjaj je jednostavan za rukovanje i iz svega ovog se da primetiti da je veoma upotrebljiv kao centralno pojacalo koje uz to ima i svoje vlastite zvucnike. Prostim izborom izvora (source) dobijamo zeljeni uredjaj i zvuk sa njega koji se moze izbaciti na zvucnike u vidu stereo signala, 5.1 signala te quazzi surrounda (izbacuje na sve zvucnike ma kakav ulazni signal bio).


Sistem je zadovoljavajuci za filmove, za Divx koji nemaju dobar zvuk mozda treba nesto vise snage ali za dobro snimljene filmove i sve DVD medije, sasvim dovoljno zvuka se dobija sa njegovih zvucnika. Ukoliko razmatramo opciju slusanja muzike putem ovog sistema, steci cemo utisak da je u pitanju ipak samo malko funkcionalnije upakovan zvucnicki sistem za PC. Od deklarisane snage od 5 x 25W za satelite te 75W za subwoofer ne treba ocekivati nista vise nego cistu reklamu bez realne osnove. Prema vlastitoj proceni, sistem ne isporucuje vise od 4-5W po satelitu dok subwoofer moguce da izbacuje i svih 15-ak W. Serija 8XX nema ni ovoliko snage, kada se uporede oba, jasan je odnos u korist sistema A920. Sami zvucnici su obicnog dizajna, nisam video nigde da se nude u drugacijoj boji nego u sivoj i nicim se po izgledu ne izdvajaju od ogromnog broja slicnih.


Daljinac je pregledan i sasvim dobro organizovan iako dominira njegova "vitkost" ali mu ovo ne mora biti mana, cisto zapazanje.


Dolby Digital i Dolby ProLogic II sasvim dobro i korektno funkcionisu, sistem lako "raspoznaje" zvuk sa source-a i transformise ga u stereo ili 6.1 prostim izborom dugmica posebno predvidjenih za to. Slicno ovome, imamo i posebne dugmice za izbor source-a ali i za pojedinacna podesavanja zvucnika, odnosno svakog satelita/subwoofera ponaosob sa autonomijom od zasebnih dugmica za svaki kanal sa + - varijantama kao i ukupni volume control +-.

Sve u svemu, niska cena uredjaja mu je definitivno preporuka a malene razlike izmedju modela serije 8 i 9 svrstavaju ovu zadnju u definitivnog favorita. Jedna upotrebljiva spravica za sve one koji nemaju dekoder u svom DVD uredjaju ali posebno za vlasnike satelitskih receivera te Sony playstation konzola kojima ce povezivanje u jedinstveni sistem omoguciti jednu novu ugodnost koristenja svojih uredjaja. Moguce da postoji jos nesto sto bi se "ubolo" u ovaj sistem ali meni zasad napamet padaju jos jedino PC ili radio mada je proizvodjac imenovao jedan od ulaza na zadnjem panelu i kao TV ulaz ali pretpostavljam da se ovo odnosi samo na televizore koji imaju opciju propustanja tona na eksterni uredjaj koji bi u ovom slucaju bio upravo Mustek.

Pronasao sam na internetu jedan link gde se pojavljuje slika ovog sistema:

http://dataparadiset.com/images/produkter/hemmabio/musa920.jpg
 
Odgovor na temu

[es] :: Multimedijalni uređaji :: PRIKAZI: Mustek A 920 sistem pojacala i zvucnika sa 5.1 dekoderom

[ Pregleda: 3891 | Odgovora: 0 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.