Zeleo bih da kupim iBook 1.33GHz na kome bih montirao filmove, predpostavljate da je cena ta koja diktira odabir. Interesuje me koliko dugo bi takva masina renderovala oko sat vremena filma, ako je ona sposobna za tako nesto.
Ako je sposoban moj Alumininijum na 1.25 zasto ne bi bio i on ali mislim da je ipak bolji PB nego iBook ako nista drugo makar zbog ekranske rezolucije. Tesko je raditi na manje od 1200 zbog programskih paleta.
kasetu ona zauzima 12 gb radis u imovie-u neke efekte tranzicije i sl. posle toga prebacis projekat u idvd za pravljenje dvd menija izgleda itd. treba otprilike 2.5 do 3 sata da se projekat prebaci iz jednog minidv u drugi dvd standard.
DVDStudioPro je jedini i najbolji, bez sumnje. Importuje i renderuje minimalno duplo brze od iDVDa a uci se veoma lako.
animiranim menija i da li postoji mogucnost ubacivanja animacija iz Flash-a?
Probao sam Encore na pisiju i nisam nimalo odusevljen. Sony Vegas je ipak druga prica. Sto se tice Flash animacija bojim se da ces morati da ih iz Directora prebacis u QT moov.
LM, mislim da iMovie zavrsava posao, jer ne planiram da pravim Matrix Strikes Back, vec nesto kao "Dogma" projekte,
Pa ni 'Dogma' nije naivna (mislim na meni) tako da ce ti sigurno trebati DVDSP.
P.S. Nego, jel provalio neko kako da iz iDVD preset menija izbaci jabuku?? Mnogo mi se svidja onaj sa filskim projektorom ali ma koliko volim Apple simbol na kompjuteru toliko ne zelim da ga imam u meniju filma.
Svako ima pravo na mišljenje a ima budala koje se tim pravom i koriste.