Radim na jednoj mrezi koja radi workgrupi. Fajl server se nalazi na win2003. Tu mrezu sam nasledio i ne smem da je prebacujem u domen.
Trebao bi da korisnicima omogucim selektivan pristup deljenim folderima. Konkretno, ima dva foldera, i rukovodstvo cita oba, a radnici samo jedan od njih.
Direktor ima laptop na kome su ti folderi predstavljeni kao drajvovi i pristupa im prostim duplim klikom.
Meni nije jasno kako da na fajl serveru koji je u workgrupi formiram korisnicke naloge koji ce se povezati sa lokalnim korisnickim nalozima na ostalim klijentskim kompjuterima.
Ja sam zasad formirao lokalne korisnicke naloge na fajl serveru i folderima dao dozvole prema njima. Kada neko na klijentskom racunaru pristupa datoma deljenom folderu pojavi se dijalog za unos usernejma i sifre. Korisnik tada unosi lokalni usernejm i sifru koja je definisana na fajl serveru, a ne na njegovoj lokalnoj masini. I tada to radi do sledeceg logovanja. E, tu je problem. Kako da izbegnem to dodatno logovanje.
To je moguce jer kao sto sam rekao direktor im sa svog racunara (koji ja nisam konfigurisao) pristupa bez tog dodatnog logovanja.