Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem pri slanju mail-a

[es] :: PHP :: Problem pri slanju mail-a

[ Pregleda: 5172 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.38.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 18:36 - pre 201 meseci
Mail saljem sa servera ovim kodom:

Code:
$header = "Content-type: text/html\nFrom: mk OnLine";
mail ("[email protected]", "Probni mail","
<b>Probni</b> mail !!!", $header);

Ja primim mail ali u polju From ne pise mk OnLine vec [email protected] Kako da to popravim?
May the force be with you...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 19:01 - pre 201 meseci
Ja sam kod mene stavio samo
Code:
$header= "From: [email protected]";
i sve radi.Pokusaj tako, pa javi da li radi.poz.
 
Odgovor na temu

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.38.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 19:19 - pre 201 meseci
Radi to i ovako ali nemi treba bez @nesto.com
May the force be with you...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 19:46 - pre 201 meseci
Pa ti nemoj da stavis [email protected], nego bilo sta ti hoces...ja sam ti dao primer ti stavi na primer: m_k.

Kod mene tako radi.

poz.
 
Odgovor na temu

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.38.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 19:56 - pre 201 meseci
Nismo se razumjeli. Nije da je polje from prazno. U njenu pise [email protected] Ako kako mozes vidjeti ja sam stavio da pise mk OnLine. To je problem.
May the force be with you...
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.blueisp.co.yu.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 20:03 - pre 201 meseci
mail mora da se zavrsava sa @nesto.nesto

fora je da mail mora da ti bude takav, ali kao ime stavi to mk Online
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 20:11 - pre 201 meseci
Uopste ne mora.Ja sam radio taj deo za txtForum (kad se poruka obrise, salje mail) i uvek dodje lepo i sve radi...Ali mene ne razume m_k.Ovako, ja ti kazem da ti mozda pravi problem to sto ti nije ovako:
Code:
$header = "From: m_k";
, ali samo to, nista drugo, kao 'content'...Tako kod mene radi.poz.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.blueisp.co.yu.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a20.02.2005. u 22:03 - pre 201 meseci
mozda zavisi i od hostinga... ja imam dhost i...
da, isti slucaj... pa stavi recimo.... mk [email protected] ;)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.39.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 08:21 - pre 201 meseci
Sad radi. U heder sam stavio ovo:

Code:
$header = "Content-type: text/html\nFrom: mk OnLine <[email protected]>";

May the force be with you...
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.verat.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 10:51 - pre 201 meseci
pa to sam ja i rekao, da kao name stavis bilo sta, a kao email da stavis ispravnu email adresu... samo bih ti preporucio da, ako hoces da ti odgovaraju, stavis svoju pravu adresu... (validnu)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.39.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 17:45 - pre 201 meseci
Hvala JaHvram. To sam i vidjeo kod tebe.
May the force be with you...
 
Odgovor na temu

Bojan Zivanovic
Freelance programer
Pančevo,Srbija

Član broj: 32974
Poruke: 146
194.106.171.*

Jabber: Bojan_Zivanovic@elitesecurity.org
Sajt: bojanz.blogspot.com


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 18:11 - pre 201 meseci
Hm, ja za header stavljam npr. From: Administrator i radi, znaci bez email adrese...
Cudno.
 
Odgovor na temu

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.39.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 19:50 - pre 201 meseci
Jos jedno pitanje. Kako da provjerim da li je mail poslan?
May the force be with you...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 20:20 - pre 201 meseci
Citat:
Bojan Zivanovic: Hm, ja za header stavljam npr. From: Administrator i radi, znaci bez email adrese...
Cudno.


Pokusao sam da to objasnim ;)

Citat:
m_k: Jos jedno pitanje. Kako da provjerim da li je mail poslan?


Code:


if (!mail) {
       echo "Error sending mail";
   } else {
      echo "Mail sent";
}



poz.
 
Odgovor na temu

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.38.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 20:55 - pre 201 meseci
Ali kako ako imam dvije mail funkcije?
May the force be with you...
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a21.02.2005. u 21:44 - pre 201 meseci
prvo definises preko promenljive:

Code:

$1 = mail(...);
$2 = mail(...);
// Mozes tako kolko oces...


Onda proveravas

Code:


if (!$1 OR !$2) {
       echo "Error sending mail";
   } else {
      echo "Mail sent";
}



poz.
 
Odgovor na temu

twix
NYC

Član broj: 1779
Poruke: 272
*.blueisp.co.yu.

Sajt: www.twixbox.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a22.02.2005. u 01:52 - pre 201 meseci
Hmm,..

Ja imam sledeci problem na jednom hostu,... kada posaljem mail, primim prazan mail,...

a fajl je ovog tipa...

<html>
<head>
<title>Kontakt</title>
<meta http-equiv=refresh content="1; url=potvrda.html">
</head>
<body>
<?
$MailTo = "[email protected]";
$MailSubject = "proba";
$MailHeader = "From: twix";
if ($ime == ""){
}
else {
$MailBody = "Ime: $ime\n";
}
if ($email == ""){
}
else {
$MailBody .= "E-mail: $email\n";
}
{
mail($MailTo, $MailSubject, $MailBody, $MailHeader);
}
?>

</body>
</html>

Znaci kad forma izvrsi ovo, otvori mi potvrdu slanja ;)
Medjutim empty mail ;) ne desava se svuda, ali me zanima u cemu je fora?
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a22.02.2005. u 15:02 - pre 201 meseci
Citat:
twix:
Medjutim empty mail ;) ne desava se svuda, ali me zanima u cemu je fora?

Sta znaci ne desava se svuda? Na vise hostova ili u zavisnosti ko salje mail?
Ako je vise hostova, vrlo verovatno treba da pogledas kakvo je register_globals u php.ini (ili pomocu phpinfo() funkcije).
Pretpostavljam da ne radi kod onih kod kojih je register_globals na off, tako da ti promenljive iz prethodne forme poslate post metodom ne dobiijaju vrednosti vec oostaju prazne jer moras da koristis $_POST promenljive.
Potrazi po forumu, bilo je dosta reci o tome.
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

twix
NYC

Član broj: 1779
Poruke: 272
*.blueisp.co.yu.

Sajt: www.twixbox.net


Profil

icon Re: Problem pri slanju mail-a23.02.2005. u 13:18 - pre 201 meseci

Mislio sam na host, od njega zavisi. Inace upravu si sto se tice parametra register_globals jeste off, tako da sam resio problem preko $_POST promenljive, hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Problem pri slanju mail-a

[ Pregleda: 5172 | Odgovora: 18 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.