Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php

[es] :: PHP :: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php

[ Pregleda: 2518 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php20.02.2005. u 17:11 - pre 202 meseci
kako mogu chekboksovima u formsu dodjeliti vrednost tako da ih pošaljem u košaricu.
To je primjer webshopa. Je traljav, ali se učim.

shop.htm
<form method="POST" action="sanduk.php">
<p>Hlače<input type="checkbox" name="C1" value="on"></p>
<p>Majica<input type="checkbox" name="C2" value="on"></p>
<p>Čarape<input type="checkbox" name="C3" value="on"></p>
<p>Gaće<input type="checkbox" name="C4" value="on"></p>
<p>Cipele<input type="checkbox" name="C5" value="on"></p>
<p>
<input type="submit" value="Naruči" name="kupi">&nbsp;&nbsp;&nbsp;

<input type="reset" value="Reset" name="B2"></p>
</form>

a košarici sam dodjelio ime "sanduk.php", kako da u sanduk.php pošaljem recimo chekirane "gaće" i njihovu cjenu?

sanduk.php
<?php
$n1 = $http_post_vars['c1'];
$n2 = $http_post_vars['c2'];
$n3 = $http_post_vars['c3'];
$n4 = $http_post_vars['c4'];
$n5 = $http_post_vars['c5'];
echo ($n1) ;
echo ($n2) ;
echo ($n3) ;
echo ($n4) ;
echo ($n5) ;

?>
Postoji li bolji način?
proizvode mislim dodavati offline. pa napraviti upload stranice.
Ponavljam da je ovo samo primjer da nebi bilo smijurije


Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php20.02.2005. u 19:11 - pre 202 meseci
Ne verujem da si testirao ovaj kod :-)
 
Odgovor na temu

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php20.02.2005. u 19:23 - pre 202 meseci
Pa naravno da jesam i jasno je da ne može da radi.
Mene zanima kako dodjeliti vrednosti u formsu
Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php20.02.2005. u 19:51 - pre 202 meseci
Možeš da dodeliš vrednost čekboksu i to upravo na način koji si naveo. Jedini problem je što formular prosleđuje samo vrednosti čekiranih čekbokseva. Odnosno, ako ovo znaš, onda ni ne bi trebalo da bude neki problem.

Znači, recimo

if (isset ($_POST ['C4']))
{
echo 'odabrali ste gaće';
...
 
Odgovor na temu

mrax
Mladen Mrakovčić
Josipdol

Član broj: 26214
Poruke: 203
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php20.02.2005. u 22:04 - pre 202 meseci
ja sam zapravo htio u formsu postaviti cjenu i da je kasnije u php-u mogu zbrojit
Mrax.....
_________________________
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php26.02.2005. u 14:46 - pre 201 meseci
I onda dodjem ja i izmenim HTML formu (snimim je na HDD, izmenim HTML i otvorim) tako da tebi posaljem zahtev u kome su sve cene nula? Sta ti onda radis? Ne mozes cene tako zadavati. Snimi cene negde drugde na serveru. Recimo najlakse napravi jedan php array:

sanduk.php
Code:

<?php

// niz sa cenama
// prvo polje je ime checkbox-a u formi
// a drugo polje cena
$cene = array(
  'p_hlace'=>30,
  'p_carape'=>21,
  ...
);

// Sumiramo cene u $tot, pravimo listu u $lista
// separator je zarez, posto ne zelimo da imamo jedan
// viska ni na pocetku ni na kraju
$tot = 0; $lista = ''; $sep ='';
foreach($_POST as $k=>$v) {

   // ako se radi o nekom proizvodu
   if(array_key_exists($k,$cene)) {
       $tot += $cene[$k]; 
       $lista.=$sep.'Hlače'; 
       $sep=', ';
   }

}

echo('
<html>
<!-- sada ubacis sve one meta stvari i slicno -->
....
   <p>Odabrali ste proizvode: '.$lista.'<br/>Ukupno zaduženje: '.$tot.'kn</p>
...
</html>
');
?>


Sada HTML preuredi ovako:

index.html
Code:

...
<form action="sanduk.php" method="post">
  <p>Hlače<input type="checkbox" name="p_hlace" ></p>
...


Nisam proveravao ali bi trebalo da radi.



[Ovu poruku je menjao Goran Rakić dana 27.02.2005. u 12:50 GMT+1]
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

eromario
Podgorica

Član broj: 44463
Poruke: 7
213.149.102.*

Sajt: www.digital.cg.yu


Profil

icon Re: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php27.02.2005. u 10:06 - pre 201 meseci
Evo samo jedna mala korekcija:

shop.htm:

<form method="POST" action="sanduk.php">
<p>Hlače<input type="checkbox" name="c[]" value="on"></p>
<p>Majica<input type="checkbox" name="c[]" value="on"></p>
<p>Čarape<input type="checkbox" name="c[]" value="on"></p>
<p>Gaće<input type="checkbox" name="c[]" value="on"></p>
<p>Cipele<input type="checkbox" name="c[]" value="on"></p>
<p>
<input type="submit" value="Naruči" name="kupi">&nbsp;&nbsp;&nbsp;

<input type="reset" value="Reset" name="B2"></p>
</form>

sanduk.php:

<?php


echo ($c[0]) ;
echo ($c[1]) ;
echo ($c[2]) ;
echo ($c[3]) ;
echo ($c[4]) ;

?>
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php27.02.2005. u 11:46 - pre 201 meseci
Da, ali onda pricelist mora biti po indeksima 0, 1,... U mom primeru pricelist je sa imenom pa ga je lakse odrzavati jer je cena nesto sto je podlozno promenama.
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: dodjelivanje chekboxu vrednost i slanje u php

[ Pregleda: 2518 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.