Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Stavljanje imena image-a u php array...

[es] :: PHP :: Stavljanje imena image-a u php array...

[ Pregleda: 2329 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net.



+1 Profil

icon Stavljanje imena image-a u php array...20.02.2005. u 15:43 - pre 214 meseci
Kako dodati ime image-a na koji se klikne u PHP $_SESSION defined array?
Da li je to moguce?
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

ziki
Zijad Redžić

Član broj: 23595
Poruke: 45
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: www.hrvatskiportali.com


Profil

icon Re: Stavljanje imena image-a u php array...20.02.2005. u 16:58 - pre 214 meseci
Daj pojasni malo. Probaj s
$array = array();
array_push($array, 'ime_slike.gif');
ovo ne kužim $_SESSION što s njim? Pojasni...
Svijet se treba jednoglasno ujediniti da se unisti svaki bit, znak koda IE6, a za IE7 dozvoliti samo spomen da je postojala!!!
 
Odgovor na temu

Divjak
Vladimir Divjak
Student

Član broj: 4783
Poruke: 535
*.zrenjanin.beotel.net.



+1 Profil

icon Re: Stavljanje imena image-a u php array...20.02.2005. u 18:06 - pre 214 meseci
PHP mi generise HTML stranicu, izmedju ostalog i nekoliko slika na koje kad se klikne njihov 'name' property bi trebao da se doda u neki array!
tvoj kod u principu radi, ali ja to trebam da ubacim u onClick event za sliku...
ovo sa $_session zaboravi...
And don't be mad at me for crying for humanity,
call it pretensions but I got good intentions,
to keep my sanity, I'm hoping, fuck, there's gotta be
an answer to their strategies and their evil inventions... ~Looptroop
 
Odgovor na temu

Goran Rakić
Beograd

Moderator
Član broj: 999
Poruke: 3766

Sajt: blog.goranrakic.com


+125 Profil

icon Re: Stavljanje imena image-a u php array...26.02.2005. u 14:58 - pre 214 meseci
Jednom kada PHP posalje izlaz u vidu HTML koda ne postoji vise povratna veza. Moras generisati novi HTTP Query da bi PHP ponovo bio pokrenut. Tako da ti je potrebno skriptovanje JavaScript-om ukoliko ne zelis da jednostavno slika bude link koja prenosi parametar PHP-u. Tu sada postoji nekoliko mogucnosti ali kod svih generises onClick event i onda:

1) Fancy - napravis XML-HTTP Request i PHP skripti prosledis podatak koja ga doda u podatke sesije
http://jibbering.com/2002/4/httprequest.html
http://developer.apple.com/internet/webcontent/xmlhttpreq.html
http://jpspan.sourceforge.net/...p?id=javascript:xmlhttprequest

2) Ime slike snimis u neki hidden input field, kasnije na neki drugi event (onClose recimo, ne znam da li bi to radilo) prosledis to PHP-u kroz novi prozor ili opet XML-HTTP Request

3) Otvoris novi prozor (popUp, kako je on na klik korisnika, popUp blockeri ne bi trebali da se bude) u kome posaljes podatke skripti koja onda ispise javascript:window.close i zatvori prozor. Ipak, korisnik ce primetiti ovo prozorce, pa je mozda bolje da napises potvrdu u njemu i dugme za zatvaranje.

4) ... sigurno ima jos neko resenje
http://sr.libreoffice.org — slobodan kancelarijski paket, obrada teksta, tablice,
prezentacije, legalno bez troškova licenciranja
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Stavljanje imena image-a u php array...

[ Pregleda: 2329 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.