Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Horizontal looper

[es] :: PHP :: Horizontal looper

[ Pregleda: 2670 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Kusur
Grafički dizajner
Beograd

Član broj: 2485
Poruke: 208
*.8.EUnet.yu.



Profil

icon Horizontal looper19.02.2005. u 23:01 - pre 216 meseci
Pozdrav svima

Kako da uradim horizontalno prikazivanje podataka iz baze?

N.p.

Spisak adresa u 2 kolone sa 8 redova na jednoj strani.

Unapred hvala
Kusur
 
Odgovor na temu

Kusur
Grafički dizajner
Beograd

Član broj: 2485
Poruke: 208
213.240.30.*



Profil

icon Re: Horizontal looper21.02.2005. u 12:33 - pre 216 meseci
Pošto mi niko nije odgovorio morao sam da se snađem. Skinuo sam "trial" ekstenziju za Dreamweaver:

http://www.interaktonline.com/...XLooper/Overview/?from=hot_lpr

Možda nekom ovo zatreba. Evo koda (PHP + HTML). Tabela sa dve kolone i osam redova. Zamenite "ime_tabele" i "ime_polja" odgovarajućim imenima.

Ja sam na kraju strane dodao "Navigator bar" iz Dreamweavera za pregeld drugih strana.

Code:
<?php
$currentPage = $_SERVER["PHP_SELF"];

$maxRows_Recordset1 =16;
$pageNum_Recordset1 = 0;
if (isset($_GET['pageNum_Recordset1'])) {
  $pageNum_Recordset1 = $_GET['pageNum_Recordset1'];
}
$startRow_Recordset1 = $pageNum_Recordset1 * $maxRows_Recordset1;

mysql_select_db($database_megatrend, $megatrend);
$query_Recordset1 = "SELECT ime_polja FROM ime_tabele";
$query_limit_Recordset1 = sprintf("%s LIMIT %d, %d", $query_Recordset1, $startRow_Recordset1, $maxRows_Recordset1);
$Recordset1 = mysql_query($query_limit_Recordset1, $megatrend) or die(mysql_error());
$row_Recordset1 = mysql_fetch_assoc($Recordset1);

if (isset($_GET['totalRows_Recordset1'])) {
  $totalRows_Recordset1 = $_GET['totalRows_Recordset1'];
} else {
  $all_Recordset1 = mysql_query($query_Recordset1);
  $totalRows_Recordset1 = mysql_num_rows($all_Recordset1);
}
$totalPages_Recordset1 = ceil($totalRows_Recordset1/$maxRows_Recordset1)-1;

$queryString_Recordset1 = "";
if (!empty($_SERVER['QUERY_STRING'])) {
  $params = explode("&", $_SERVER['QUERY_STRING']);
  $newParams = array();
  foreach ($params as $param) {
    if (stristr($param, "pageNum_Recordset1") == false && 
        stristr($param, "totalRows_Recordset1") == false) {
      array_push($newParams, $param);
    }
  }
  if (count($newParams) != 0) {
    $queryString_Recordset1 = "&" . htmlentities(implode("&", $newParams));
  }
}
$queryString_Recordset1 = sprintf("&totalRows_Recordset1=%d%s", $totalRows_Recordset1, $queryString_Recordset1);
?>
<?php $manje=min($startRow_Recordset1 + $maxRows_Recordset1, $totalRows_Recordset1)
-($startRow_Recordset1 + 1);
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<table width="50%" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0" bordercolor="#CCCCCC">
  <tr>
    <?php do {  ?>
    <td height="70">
      <div align="center"><font size="2"><strong><font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"> </font></strong><font size="2"><strong><font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><?php echo $row_Recordset1['ime_polja']; ?></font></strong></font><font face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><br>
      </font></font></div></td><?php 
    $row_Recordset1 = mysql_fetch_assoc($Recordset1);
    if (!isset($nested_Recordset1)) {
      $nested_Recordset1= 1;
    }
    if (isset($row_Recordset1) && is_array($row_Recordset1) && $nested_Recordset1++%2==0) {
      echo "<tr>";
    }
  } while ($row_Recordset1); 
?>
  </tr>
 
</table>
</body>
</html>
<?php
mysql_free_result($Recordset1);
?>

Kusur
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: Horizontal looper

[ Pregleda: 2670 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.