Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

jos jedan ASP.net i VB problem

[es] :: .NET :: ASP.NET :: jos jedan ASP.net i VB problem

[ Pregleda: 1437 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

netJunky

Član broj: 48316
Poruke: 20
*.neobee.net.



Profil

icon jos jedan ASP.net i VB problem17.02.2005. u 15:45 - pre 216 meseci
pozz svima

Ovako, kada kliknem na link (linkbutton) koji ima neki kod (povezivanje sa bazom) posto je serverska stranica onda se ona "refresh-uje", jel tako. E sad, izvrsi se meni kod iza linkbutton-a koje je kliknuto, ali se stranioca MORA refreshovati da bi se ispisali podaci. Isto vazi i za server.transfer(page) proceduru.

Da li neko zna kako ovo resiti?

Evo malo objasnjenje programa da biste shvatili sta se desava:

Na web formi su dva linkbuttona i dva textboxa.

1. kada se klikna na linkbutton1, konektujese na bazu, preko sql-a se izvlaze redovi kod kojkih je ime=textbox1.text i lozinka=textbox2.text. Ako je broj redova veci od 0 (tj postoje ime i lozinka u bazi) onda se stvara nova sesija

Code:
Session("korisnik")=rez
, gde je rez broj ID-a registrovanog korisnika

2. klikom na linkbutton2 se brise postojeca sesija
Code:
session.remove("korisnik")


3. Page_load procedura najpre uzima id korisnika iz sessiona
Code:
kor=cint(session("korisnik"))


ako je kor=0, tj nema sesije onda panel1 (onaj sa textbox-ovima) ostaje vidljiv a panel2 (sa porukom da je upesno logovan i linkom za logout) se NE pokazuje, a ako je kor<>0 onda je obrnuto, vidi se panel2 a skriva se panel1.

E kada se klikne na linkbutton1 i nadje se korisnik u bazi, i kreira se session, ali stranica jos uvek pokazuje panel1. Ako je refreshujem ili kliknem na bilo koji link, onda je sve OK?!?!?


Pozz n.

 
Odgovor na temu

ilumnis
BG

Član broj: 42070
Poruke: 15
*.sbb.co.yu.

Sajt: www.ilumnis.com


Profil

icon Re: jos jedan ASP.net i VB problem18.02.2005. u 11:59 - pre 216 meseci
nakon reseta sesije pozovi istu stranu.
Code:

Response.Redirect("neki_url.aspx")


to bi bilo to...
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: jos jedan ASP.net i VB problem

[ Pregleda: 1437 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.