Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

INSERT INTO problem, asp.net

[es] :: .NET :: ASP.NET :: INSERT INTO problem, asp.net

[ Pregleda: 3034 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

netJunky

Član broj: 48316
Poruke: 20
*.neobee.net.



Profil

icon INSERT INTO problem, asp.net14.02.2005. u 19:43 - pre 214 meseci
Pozdrav svima.

Nikako mi ne uspeva da uspesno izvrsim INSERT komandu u asp.net-u.

tabela
1. id (autonumber)
2. ime (text)
3. broj (decimal)

probao sam ovako
1.

komanda:
"INSERT INTO tabela (ime,broj) VALUES (@p1,@p2)"
pa sad dodajem parametre komandi

dobijam gresku tipa da komanda mora biti update tipa?!??!

2.
komanda:
"INSERT INTO tabela (ime,broj) VALUES (" & vrednost1 & "," & vrednost2 & ")"

dobijam gresku tipa niste uneli vrednosti za sva polja?!?!

Verovatno je neki glup problem, ali ima li neko ideju?

Pozz
 
Odgovor na temu

impact
Vladimir Golušin
Kikinda

Član broj: 2517
Poruke: 112
82.208.201.*



Profil

icon Re: INSERT INTO problem, asp.net14.02.2005. u 23:25 - pre 214 meseci
Verovatno su u pitanju dozvole pisanja u direktorijumu gde ti stoji baza.
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.fiberop.matgnet.com.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: INSERT INTO problem, asp.net16.02.2005. u 09:34 - pre 214 meseci
Citat:
dobijam gresku tipa da komanda mora biti update tipa?!??!


Hmmm, da li uopste ima redova za insert ? Preko cega radis update, preko DataAdaptera ?

Citat:
"INSERT INTO tabela (ime,broj) VALUES (" & vrednost1 & "," & vrednost2 & ")"
dobijam gresku tipa niste uneli vrednosti za sva polja?!?!


Koliko ovde vidim, fale ti jednostruki navodnici za vrednost1 tj. ime.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

netJunky

Član broj: 48316
Poruke: 20
*.neobee.net.



Profil

icon Re: INSERT INTO problem, asp.net17.02.2005. u 14:15 - pre 214 meseci
hvala svima.
kao sto rekoh i jeste bio GLUP problem.
1. nema navodinka za string podatke
2. nemam dozvolu da pisem u fajl

Pozz
 
Odgovor na temu

markoniss
student

Član broj: 204414
Poruke: 1
*.static.ikomline.net.



Profil

icon Re: INSERT INTO problem, asp.net11.12.2008. u 18:26 - pre 167 meseci
Da ne otvaram novu temu.

Treba mi INSERT komanda za C# program za rad sa jednostavnom bazom.

Koja bi bila SQL INSERT komanda za sledecu Access tabelu ?

TABELA Clanovi:

POLJA:
BrK - Autonumber /long integer/ increment - primarni ključ ---- prvo polje u tabeli (Access) je Autonumber, ovaj Autonumber mi pravi zbrku u programu

sve default bez indexiranja, nemaju default vrednosti:
Ime - Text
Prezime - Text
DatumIsteka - Date/time
Isteklo - Yes/No



Code:

...
strSql = string.Format("INSERT INTO Clanovi    ?????      VALUES     ?????      " , vred1,vred2,vred3...);
Komanda.CommandText = strSql;
...
/*("INSERT INTO Clanovi ('Ime','Prezime',DatumIsteka,Isteklo) VALUES ('{0}','{1}',{2},{3}) ;", textBox2.Text,textBox3.Text,dateTimePicker1.VALUE,chkBox1.Checked*/


i kako da automatski doda vrednost u polju BrK ?

baza je na disku i radi ok.
radim na ovaj nacin
cisto komande

Code:

...
Komanda.CommandText = "DELETE FROM Clanovi WHERE BrK=" + textBox1.Text;
Konekcija.Open();
Komanda.ExecuteNonQuery();
Konekcija.Close();
...


Hvala.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: INSERT INTO problem, asp.net

[ Pregleda: 3034 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.