Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

c: datum u string & stampanje ...

[es] :: C/C++ programiranje :: c: datum u string & stampanje ...

[ Pregleda: 2639 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

eXPerience
[ coded ]

Član broj: 14396
Poruke: 88
*.101.EUnet.yu.

Sajt: [ coded ]


Profil

icon c: datum u string & stampanje ...12.02.2005. u 02:42 - pre 210 meseci
Imam dva pitanja ...

Kako da ubacim trenutni datum u string ? I, drugo pitanje - kako odstampati sadrzaj ekrana (npr. na ekranu je tabela sa gomilom podataka) ?

p.s. Radim u C-u (Borland C++ 5).
Dame biraju uvek pogresne tipove ... Na srecu ...
 
Odgovor na temu

NastyBoy
Bojan Nastic
UK

Član broj: 12041
Poruke: 895
*.plus.com.



+4 Profil

icon Re: c: datum u string & stampanje ...12.02.2005. u 12:19 - pre 210 meseci
Ako je taj Borland = C++BUilder, evo shta kazhe help :

1.
--
Unit
SysUtils

Category
date/time routines

extern PACKAGE AnsiString __fastcall DateToStr(const System::TDateTime DateTime);

Description

Use DateToStr to obtain an AnsiString representation of a date value that can be used for display purposes. The conversion uses the format specified by the ShortDateFormat global variable.
--

Trenutni datum dobijash sa Date()

2.
Za shtampanje forme (prozora), metoda TForm-a :

void __fastcall Print(void);

Description

Call Print to print the form. Print uses the GetFormImage method to obtain a bitmap of the form and draws that to the printer’s HDC.
 
Odgovor na temu

eXPerience
[ coded ]

Član broj: 14396
Poruke: 88
*.2.eunet.yu.

Sajt: [ coded ]


Profil

icon Re: c: datum u string & stampanje ...13.02.2005. u 01:46 - pre 210 meseci
Nije C++ Builder, nego verzija 5.0 ... Nigde u helpu nisam nasao DateToStr i Print ...
Dame biraju uvek pogresne tipove ... Na srecu ...
 
Odgovor na temu

yuColoniel
Ivan Stajic
BG

Član broj: 15979
Poruke: 13
*.ptt.yu.



Profil

icon Re: c: datum u string & stampanje ...13.02.2005. u 11:42 - pre 210 meseci
Pazi fora je sto u standardnom C-u imas samo time.h koji ima rutine koje prikazuju trenutno vreme tako sto procitaju sistemsko kao i neke koje mere otkucaje kloka procesora, medjutim ono sto ti trazis nije deo standardnog C-a cak ne postoji ni instrukcija kojom se dohvata datum tako da je sve to u profesionalnim bibliotekama prevodioca i razlikuje se od sistema do sistema za win od borlanda do studia.Pozdrav.
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: c: datum u string & stampanje ...20.02.2005. u 17:24 - pre 210 meseci
Code:

#include <ctime>
#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
  time_t datum_tm = time(0);
  // trenutni datum i vreme u formatu: day month date hours:minutes:seconds year
  string datum_str(asctime(localtime(&datum_tm)));
  cout << "Datum+Vreme: " << datum_str;
  return 0; 
}


Vise o asctime() funkciji na http://www.nu6.org/_/man/index.php/man/asctime/3 . Ako zelis neki poseban format (po svojoj volji) onda koristi strftime() - http://www.nu6.org/_/man/index.php/man/strftime/3 .

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: c: datum u string & stampanje ...

[ Pregleda: 2639 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.