Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Visual Basic .NET i nekoliko pitanja!!!

[es] :: .NET :: Visual Basic .NET i nekoliko pitanja!!!

[ Pregleda: 3561 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Solution
Vladimir Stankovic
Solution software
Leskovac

Član broj: 46426
Poruke: 85
*.ptt.yu.

Sajt: www.zaljubise.net


Profil

icon Visual Basic .NET i nekoliko pitanja!!!08.02.2005. u 00:06 - pre 236 meseci
Imam nekoliko pitanja vezano za VB.NET

1. Kako resiti problem sa Crystal Report-om. Naime kada napravim neki izvestaj i pozovem metodu sa njegovo prikazivanje, dobijam dijalog u kome treba uneti UserName i Password kao i naziv racunara. Kako mogu da sprecim i zaobidjem ovaj dijalog?

2. Kako mogu da vidim informacije o procesoru (tip procesora i brzina) i memoriji (npr. raspoloziva memorija)

3. Kako mogu da citam serijski broj hard diska?

Hvala unapred!!!
www.zaljubise.net - najbolji sajt za upoznavanje
 
Odgovor na temu

ilumnis
BG

Član broj: 42070
Poruke: 15
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.ilumnis.com


Profil

icon Re: Visual Basic .NET i nekoliko pitanja!!!08.02.2005. u 08:36 - pre 236 meseci
1. Trebalo bi da reportu podesis parametar ConnectionInfo (mislim da se tako zove). U ConnectionInfo podesavas parametre za pristup bazi.

2. Mislim da cce ti System.Diagnostic.PerformanceCounter pomocci
 
Odgovor na temu

Sundance

Član broj: 7510
Poruke: 2559
*.sava.sczg.hr.



Profil

icon Re: Visual Basic .NET i nekoliko pitanja!!!08.02.2005. u 08:36 - pre 236 meseci
Za pod 2 i 3:
Code:

using System;
using System.Management;

class DomaciRad
{
    public static void Main()
    {
        WqlObjectQuery upit = new WqlObjectQuery("SELECT * FROM Win32_LogicalDisk");
        ManagementObjectSearcher trazi_diskove = new ManagementObjectSearcher(upit);

        foreach ( ManagementObject disk in trazi_diskove.Get() ) {
            Console.WriteLine(String.Format("VolumeSerialNumber ({0}) = {1}", 
                                            disk["DeviceID"], disk["VolumeSerialNumber"]));
        }

        ManagementObject proc = new ManagementObject("Win32_Processor.DeviceID=\"CPU0\"");
        Console.WriteLine((String.Format("{0}, {1}, {2}, {3}Mhz", proc["Name"],
                                         proc["Description"], proc["Manufacturer"], 
                                         proc["CurrentClockSpeed"])).Trim());

        ManagementObject mem = new ManagementObject("Win32_PerfFormattedData_PerfOS_Memory=@");
        Console.WriteLine("Dostupno kilobajta: " + mem["AvailableKBytes"] + "K");
    }
}     


Ružno ovako izgleda, c/p u editor :>
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Visual Basic .NET i nekoliko pitanja!!!

[ Pregleda: 3561 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.