Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

kako do koda koji bi svaki put kad dodajem novog korisnika proverava da li kontakt postoji u bazi

[es] :: PHP :: kako do koda koji bi svaki put kad dodajem novog korisnika proverava da li kontakt postoji u bazi

[ Pregleda: 2762 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon kako do koda koji bi svaki put kad dodajem novog korisnika proverava da li kontakt postoji u bazi07.02.2005. u 17:37 - pre 211 meseci
napravio sam neki kvazi interfejs u php-u koji podseca na telefonski imenik samo je malo slozeniji... u mysql sam kreirao bazu u koju dodajem nove kontakte, korisnike i sl. e sad, pitanje je sledece: kako treba da glasi kod koji bi svaki put kad dodajem novog korisnika (sa npr. atribudima id, ime, prezime, login, pass) proveravao da li kontakt sa tim loginom vec postoji u bazi, i sad ukoliko postoji... bla, bla... ukoliko ne... opet bla, bla... nadam se da je neko skapirao sta hocu, hvala unapred!

[Ovu poruku je menjao secret dana 11.02.2005. u 12:08 GMT+1]
Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4389
*.blueisp.co.yu.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: mala pomoc oko php-a i mysql-a...07.02.2005. u 20:02 - pre 211 meseci
ne mogu sad da ti pisem za tvoj primer, evo parceta koda iz nekog mog projekta:
Code:

//provera imena
$sql_provera = ("SELECT username FROM $db_table where username like '$username'");
$query = mysql_query($sql_provera);
//gledam koliko ima rezultata (da li ime postoji u bazi) ako ima vraca 1 ako nema onda 0
          $num_rows = mysql_num_rows($query);
if ( $num_rows > 0 ) {
die("<div>Korisnicko ime vec postoji. Izaberi drugo.</div>");
}

...pa se snadji
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.dial.b92.net.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon Re: mala pomoc oko php-a i mysql-a...08.02.2005. u 00:33 - pre 211 meseci
e, bas to mi je trebalo, hvala ti. ja sam pokusavao nesto slicno ali nisam sve ispisao kako treba. pozdrav!
Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon Re: mala pomoc oko php-a i mysql-a...10.02.2005. u 11:47 - pre 211 meseci
jos nesto... ovaj kod mi po default-u kada izaberem neki proizvod racuna cenu za porez 10%, e sada, mene zanim sta treba da dodam ili promenim da bi mi, kada u drop-down meniju izaberem neki drugi procenat, racunao cenu za taj procenat?
Code:

  <td class="main_text"><input name="hardware_pricesell_add" type="text" id="hardware_pricesell_add" size="15" maxlength="15" value="<?php if (!$pricesell_now) {$pricesell_now=$price2*1.1;}echo number_format($pricesell_now,2); ?>">
    <select name="select2">
      <option value="<?php $pricesell3=$price2*1.03; echo number_format($pricesell3,2); ?>"><?php echo ("3% "); echo number_format($pricesell3,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell5=$price2*1.05; echo number_format($pricesell5,2); ?>"><?php echo ("5% "); echo number_format($pricesell5,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell6=$price2*1.06; echo number_format($pricesell6,2); ?>"><?php echo ("6% "); echo number_format($pricesell6,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell8=$price2*1.08; echo number_format($pricesell8,2); ?>"><?php echo ("8% "); echo number_format($pricesell8,2); ?></option>
      <option selected value="<?php $pricesell10=$price2*1.10; echo number_format($pricesell10,2); ?>"><?php echo ("10% "); echo number_format($pricesell10,2); ?></option>
      <option value="<?php $pricesell15=$price2*1.15; echo number_format($pricesell15,2); ?>"><?php echo ("15% "); echo number_format($pricesell15,2); ?></option>
    </select></td>

Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: mala pomoc oko php-a i mysql-a...10.02.2005. u 17:05 - pre 211 meseci
tu bi ti po meni najbolje sluzila jedna javaskriptica koja bi hvatala event promene dropdown boxa pa shodno tome vrsila promenu poreza (cena) i prikazivala cenu sa izabranim porezom.

Druga varijanta (manje privlacna za posetioce) jeste da dropdown meni stavis unutar forme, pa da forma radi $PHP_SELF sa zadanim parametrom poreza...

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

casanova
Marko Savic
Zemun

Član broj: 39726
Poruke: 20
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

Sajt: www.bgdream.com


Profil

icon Re: mala pomoc oko php-a i mysql-a...10.02.2005. u 17:49 - pre 211 meseci
to je ok, ali jel moze neki primer?
Google je majka programiranja!
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: kako do koda koji bi svaki put kad dodajem novog korisnika proverava da li kontakt postoji u bazi

[ Pregleda: 2762 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.