Citat:
pctel: razlog za zabrinutost bi bio da postoji obostrana komunikacija.
Da postoji obostrana komunikacija ja bih znao sta da radim... ovako nemam tri blage veze
Citat:
dagger: Ako su UDP sa 10.6.1.x (x=1,2,3,22) na 5678, to im je neko vrlo
strucan podesavao Mikrotik (Mikrotik Neighbor Discovery Protocol).
Jedan router je njihov, a preostala tri su iz VIP.
Da, to je taj saobracaj! Pored toga ide UDP saobracaj sa 192.168.128.1 port 67. SBB dodeljuje adrese 192.168.x.x modemima tako da pretpostavljam da se sa te adrese vrsi njihova signalizacija sa modemima.
Skinuo sam onaj program, jos samo kada bi pogodio sifru :D
Citat:
jogurtKada se zakacis na SBB kabl, dobijas IP adresu iz C klase (bar je tako bilo na par mesta gde sam vidjao SBB) i delis broadcast saobracaj sa ostalim korisnicima u istom broadcast domenu.Zoran
Pozdrav Zoki, (rastko ovde)
SBB dodeljuje adrese iz klase A svojim korisnicima (da nameste da ip adresa na racunaru bude 10.1.x.x), adrese iz klase C koristi za modeme (da sam modem ima adresu 192.168.x.x). E sad, ti si verovatno to vidjao po nekim firmama i njima dodeljuju "realne" IP adrese u zavisnosti od paketa koji uzmu.
Citat:
Gojko Vujovic: Ako deliš broadcast, to bi značilo da možeš direktno da im pristupaš?
Je l probao neko ovo? Da se vidite po internim adresama vi iz iste grupe tj. mreže?
Moguće je da ne mogu da mere taj saobraćaj, zar ne?
Probao sam ja ali nisam nesto uspeo. Korisnici koji su unutar sbb-a se vide po internim adresama. Recimo kada pricam na icq-u sa nekim ko je isto na sbb-u ja vidim njegovu adresu racunara, ne nat adresu.