Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

citanje fajla na korisnikovom racunaru?

[es] :: PHP :: citanje fajla na korisnikovom racunaru?

[ Pregleda: 3437 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.ptt.yu.

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon citanje fajla na korisnikovom racunaru?03.02.2005. u 11:09 - pre 199 meseci
Problem je sledeci...ocu da napravim jedan textifield i pored nega stavim browse...
pa da korisnik nadje fajl na svom racunaru i kaze OK.Taj fajl ja zelim da procitam i
kompletan sadrzaj upisem u bazu..Problem mi predstavlja definisanje putanje do fajla?
fopen sta??
Kako ovo da resim?
Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+256 Profil

icon Re: citanje fajla na korisnikovom racunaru?03.02.2005. u 11:26 - pre 199 meseci
RTFM!
Jel cita jos uvek neko ovde neka uputstva, dokumentacije? Ili ih ljudi pisu za dzabe?
Procitaj uputstvo, dokumentaciju:
http://www.php.net/manual/en/features.file-upload.php
Ako ti ne bude jasno:
http://www.zend.com/zend/spotlight/uploading.php
http://www.notepad.co.uk/articles/php_tutorial_019.php
http://www.netspade.com/articles/php/uploading.xml
itd itd... imas milijadu stvari po netu o tome.

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

MileG

Član broj: 28981
Poruke: 997



+7 Profil

icon Re: citanje fajla na korisnikovom racunaru?03.02.2005. u 11:37 - pre 199 meseci
I po ko zna koji put www.hotscripts.com a tamo imas moru tutoriala, skripti i skriptica bas za to sto tebi treba samo portazi.
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: citanje fajla na korisnikovom racunaru?03.02.2005. u 11:37 - pre 199 meseci
izgleda da si to pogresno zamislio..
hoces da kada korisnik nadje fajl na svom racunaru da taj fajl ispise u textfield pa da do onda sacuvas u bazu??? tako sam te ja razumio.

evo imas link kako da radis upload file
a onda koristi fopen da procitas to sto je korisnik upload-ovo na tvoj server.
 
Odgovor na temu

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.ptt.yu.

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon Re: citanje fajla na korisnikovom racunaru?03.02.2005. u 19:57 - pre 199 meseci
Jbyn4e, upkos tvom silnom srakazmu..mislim da sam blizi ostvarenju svog cilja...
Dakle da bi citao sadrzaj fajla, moram ga prvo uloadovati u neki temp dir na serveru?

Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4383
*.verat.net.

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: citanje fajla na korisnikovom racunaru?03.02.2005. u 21:48 - pre 199 meseci
tako je, prvo ga moras uploadovati
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: citanje fajla na korisnikovom racunaru?04.02.2005. u 08:27 - pre 199 meseci
Citat:
webmaster1: Jbyn4e, upkos tvom silnom srakazmu..mislim da sam blizi ostvarenju svog cilja...
Dakle da bi citao sadrzaj fajla, moram ga prvo uloadovati u neki temp dir na serveru?

Nije to nikakav sarkazam, samo razocarenje sto ljudi ne citaju uputstva.
Zato sam ti i dao adrese gde sve to imas leeeeeeeeeeeeeepo objasnjeno. Ili ako bas zelis prevod:
Fajl koji odaberes php smesta u neki tmp direktorijum za "uploaded files". Ti treba da proveris da li je fajl ok uploadovan, i ako jeste da ga prebacis na odgovarajuce mesto gde ga zelis.
Znaci: NE TREBA TI LICNO da ga uploadujes na server. Skript to sam radi, uploaduje ga, ali ne tamo gde ti mislis vec u tmp direktorijum, odakle ti treba da ga prebacis.
Ajde kad vec prozivas:
Code:

<form ENCTYPE="multipart/form-data" name="fajl" method="post"
action="dopuna.php">
<INPUT NAME="userfile" TYPE="file">
</form>

Dakle, enctype mu odredjuje da je to forma iz vise delova. INPUT NAME mu daje ime promenljive za fajl, a type kaze da je to vrsta podataka - fajl.
Dalje imas (dopuna.php):
Code:

if (is_uploaded_file($userfile)) {
copy($userfile, "/direktorijum_gde_hoces/".$naziv_fajla_koji_si_sam_odredio_ili_cak_isti_npr_$userfile);
}


Da li moze jednostavnije? Da li je bilo tesko procitati uputstvo? Naravno sad tu mozes da imas varijante da odredjujes extenzijju i ime fajla ako neces pod istim nazivom da ga cuvas...


Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.ptt.yu.

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon Re: citanje fajla na korisnikovom racunaru?05.02.2005. u 08:42 - pre 199 meseci
E tako je bolje:)
Nije problem u citanju uputstva...bila mi je pogresna koncepcija.Mislio sam da je moguce da nekako definisem da cita direktno sa korisnikovog racunara, kao sto moze sa nekog remote servera.Hvala na pomoci.
Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: citanje fajla na korisnikovom racunaru?

[ Pregleda: 3437 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.