Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

neshto kao nl2br i ftp dozvole....

[es] :: PHP :: neshto kao nl2br i ftp dozvole....

[ Pregleda: 3098 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Dachaz
Darko Zelić
Amsterdam

Član broj: 1948
Poruke: 510

Jabber: dachaz@dachaz.net
Sajt: www.dachaz.net


+2 Profil

icon neshto kao nl2br i ftp dozvole....07.05.2002. u 21:54 - pre 267 meseci
Hail!

glavni problem je drugi naveden u subjectu, LM:
napravio sam "admin script" koj itself pishe fajlove, pravi foldere etc. i sve je to divno na Windows serveru ALI, na Unix serveru imam problema sa dozvolama (file permissions). Snashao sam se za pralvjenje foldera (umesto obichnog mkdir uzmem ftp_mkdir (naravno, uz prethodne ftp_connect, ftp_login, etc), ali i dalje imam problema sa pravljenjem novih (praznih ili punih) fajlova!! (ne seccam se da li mi je i chmod uopshte uspeo (mada mi to i nisam mogao da testiram najbolje jer scripta nije mogla da napravi fajlove!)

so, da li postoji neka ftp_ komanda sa kojom bi se napravio (bar) prazan file u koj bi posle sa fwrite dodao shta mi treba ili chak da umesto fwrite-a koristim neshto shto bi napisalo ceo file ??

ako ne, da li je mogucce promeniti dozvole u .htaccessu (mada ga nisam video nigde na serveru)


--

e sad drugi i manje vazhan deo:

kako da text oblika

"Red 1
Red 2
Red 3"
(dakle "Red1\nRed2\nRed3") pretvorim u "Red1<br>Red2<br>Red3" ??

nl2br() pretvara u "Red1\n<br>\nRed2\n<br>\nRed3" a kad pokusham da ubijem \n-ove sa stripcslashes() ne dobijem nishta!! (tj. ostane isto).
pokushavao sam i sa strip_tags, eregi_replace, stripslashes, htmlentites(na originalni text) ... i nishta!!

any help?



hvala vi velika!
iThink, therefore iMac.
 
Odgovor na temu

Zoran Rašković
Serbia

Član broj: 95
Poruke: 1360
*.ftl.fdn.com



+1 Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....07.05.2002. u 22:17 - pre 267 meseci
Za ovo drugo mozda

Code:

$text =ereg_replace("(\r\n|\n|\r)", "<br />",$text);


Ne znam jel ovo pomoglo?
 
Odgovor na temu

_owl_

Član broj: 318
Poruke: 1043
*.drenik.net



+3 Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....07.05.2002. u 22:52 - pre 267 meseci
FTP je kao sto mu samo ime kaze namenjen prenosu fajlova a ne njihovom kreiranju na FTP serveru. Ne znam zasto ti je potrebno da napravis prazan fajl i to preko FTP-a ali kad vec imas dozvolu za pisanje sto lokalno iz PHP-a ne napravis neki fajl ( u tmp direktorijumu) i onda ga prebacis na ftp. Eventualno (citaj sigurno nije) je mozda dozvoljeno da koristis SYSTEM ili QUOTE naredbe koje ti dozvoljavaju da pozivas druge programe preko FTP-a.
Owl
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....08.05.2002. u 00:23 - pre 267 meseci
Prvo za ovaj nl2br
Ne znam tachno kako unosish taj text, ali recimo da je ovako neko reshenje

$text = str_replace("<br />", "", $text);

Ja sam ovde stavio <br /> jer meni ubacuje takve br tagove [da bi bili kompatibilni sa XMLom valjda ..koliko sam shvatio]. Takvi tagovi rade normalno, prave line break.
Nisam siguran, ali mislim da i tebi ubacuje tako neshto [to je od ne-znam-ni-ja-koje verzije php-a]
Ako ovo ne radi kod tebe, postuj taj deo koda i objasni kako unosish taj text i da li ga vadish iz baze ili shta je vec u pitanju.

Shto se tiche kreiranja praznog fajla, jednostavno uradish

system("touch file.ext");

ili
exec("touch file.ext");

ili passthru("touch file.ext");

...i tako, ima mnogo opcija
I onda si napravio fajl file.ext velichine 0 bajtova sa permissions setovanim po defaultu za tvog usera na serveru [valjda owner ima read i write, a svi ostali samo read]
I sada mozesh da se igrash sa tim fajlom.

--------------------------------------------------------------------

Inache, najjednostavnije je u principu izvrshiti sistemsku komandu sa backtick karakterima [ ` .. slichno kao single quote, tj apostrof ' ali nije isto]
Sa njima uradish samo
$variable = `touch file.ext`;
i na sistemu ti se izvrshi shta god je izmedju ta dva backtick-a + ti se rezultat doda u varijablu.
Samo problem je sa tim shto ne radi ako je php u safe modu, tj kada ti je funkcija shell_exec() onemogucena.
Tako da ti ne bi osedeo prerano, koristi neke od onih prethodnih funkcija [exec(), system() ...itd]

I nemoj ni lud da dajesh nekome dozvolu da upishe koji bi hteo npr fajl da se kreira, ako odlichno ne znash shta radish, a i ako to radish, obavezno uz tu komandu koristi funkciju escapeshellcmd() ... mada.
Ma samo ti odradi ono shto je iznad isprekidanih linija, ovo neka ti vishe sluzi kao info.
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....08.05.2002. u 00:42 - pre 267 meseci
OBRATI PAZNJU OVAMO

Ja se totalno zaludeo sa ovim sistemskim komandama poshto je neko spomenuo, da sam totalno zaboravio najjednostavnije reshenje.

Trebalo bi, kada otvarash fajl u nekom od write modova ["w", "a","w+" ili "a+"] ... da ti se fajl sam kreira ako ne postoji.
Znachi dovoljno je
$file_handle = fopen("file.php", "w");

i fajl se kreira i posle ko car sa fwrite upisujesh.


Jednom ce mi doci glave to komplikovanje stvari.
Ja se stvarno izvinjavam.
 
Odgovor na temu

Dachaz
Darko Zelić
Amsterdam

Član broj: 1948
Poruke: 510

Jabber: dachaz@dachaz.net
Sajt: www.dachaz.net


+2 Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....08.05.2002. u 12:15 - pre 267 meseci
povodom onog nl2br, još ono Dredovo je pomoglo, tako da smo to sredili (zamalo i da postujem da je uspelo, al' mi je pukla veza)

što se tiče ovog drugog - ja JESAM pokušao sa fopen($file,"a") ali mi on kaže da mi to nije dozvoljeno!! i kao što sam napomenuo - na win serveru je Ok tako da nije "greška u pisanju".

also, nije ništa public nego "lična administracija", tj. niko ne bira šta će da piše nego PHP po unetim podacima (u textboxove, textareas) generiše fajlove i foldere....

---

part two:

ni sa system ni sa ostalima nisam ništa uspeo.
ja mu kažem:
Code:

system("touch file.ext");
chmod("file.ext", 0777);
$file = fopen("file.ext", "a");
fwrite($file, "Radi");
fclose($file);


on mi kaže:
Warning: chmod failed: No such file or directory in /home/dachaz/public_html/php/Noname1.php on line 3

Warning: fopen("file.ext","a") - Permission denied in /home/dachaz/public_html/php/Noname1.php on line 4

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/dachaz/public_html/php/Noname1.php on line 5

Warning: Supplied argument is not a valid File-Handle resource in /home/dachaz/public_html/php/Noname1.php on line 6


-
kod mene na hardu radi (doduše kad komentujem onaj System deo)


//

treće:
Code:

if (is_file("$bend/istorijat.txt")) {
echo"chmoding $bend/istorijat.txt"; 
chmod("$bend/istorijat.txt", 0777);}


result:
Warning: chmod failed: Operation not permitted in /home/dachaz/public_html/yumetal/opisi/chmodder.php on line 12

šta ja sad tu da radim?!
iThink, therefore iMac.
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....08.05.2002. u 17:01 - pre 267 meseci
uhhh ... probaj da promenish "ruchno", preko ftp-a, dozvole tom fajlu koji izvrshavash ili direktorijumu u kome se fajl izvrshava... mada ja shta god da stavim kod mene na serveru, fajl se napravi

Josh bolje... uradi
echo system("touch file.ext");
pa kazi shta ti ispishe, ako ti uopshte neshto ispishe
 
Odgovor na temu

Dachaz
Darko Zelić
Amsterdam

Član broj: 1948
Poruke: 510

Jabber: dachaz@dachaz.net
Sajt: www.dachaz.net


+2 Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....10.05.2002. u 21:50 - pre 267 meseci
ahh!
hvala!!

ovo napokon radi.

dobitna kombinacija je

Code:

echo system("touch file.ext");
chmod("file.ext",0777);
$s=fopen("file.ext","a");
fwrite($s, "radi");
fclose($s);


što je najsmešnije, ovo sam ugnjezdio u onaj chmod-file koj pre toga nije hteo da radi, a sad je odjednom "smeo" da chmoduje file.ext!!

nevermind, važno je da ovo echo system radi i da je sve u redu :)

tnx!
iThink, therefore iMac.
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.ppp-bg.sezampro.yu



Profil

icon Re: neshto kao nl2br i ftp dozvole....13.05.2002. u 12:59 - pre 267 meseci
Tek sam sada provalio ... pa chisto za buduce generacije da olaksham posao

PHP ima vec ugradjenu touch() funkciju
Tako da umesto npr system("touch file.ext"); .. dovoljno je
touch("file.ext");
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: neshto kao nl2br i ftp dozvole....

[ Pregleda: 3098 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.