Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

select sa unix vremenom

[es] :: PHP :: select sa unix vremenom

[ Pregleda: 1417 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon select sa unix vremenom31.01.2005. u 16:00 - pre 199 meseci
napravio sam konacno 99% news skripte...
sledeci korak je da napravim arhiviranje
vrijeme u bazi je unix

kako da izlistam sve vijesti koji su se desile u januaru ove godine?

na glavnoj strani imam nesto poput
Code:
<?php print "<a href=\"mjeseci.php?p=1104537600&k=1104537600 \"> januar </a>";?>


a na mjeseci.php nesto ovako
Code:
$result = mysql_query("SELECT * FROM stories where modified between $p and $k ");


naravno ovo mi ne radi a nije ni najpametniji nacin da moram racunati koje je unix vrijeme od prvog do poslednjeg dana januara,februara itd.

pomoc? koji je elegantniji nacin za ovo?
pregledao sam pretragu i google ali ne mogu da nadjem nista slicno.
 
Odgovor na temu

broker

Član broj: 2415
Poruke: 8514
212.62.59.*



+10 Profil

icon Re: select sa unix vremenom31.01.2005. u 16:03 - pre 199 meseci
SQL ima funkcije YEAR() i MONTH() koje mozes primeniti nad datumom i filtrirati po tom kriterijumu.
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: select sa unix vremenom

[ Pregleda: 1417 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.