Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Dva Access problema, pomalo konfuzna ...

[es] :: Access :: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...

[ Pregleda: 2966 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163



+2 Profil

icon Dva Access problema, pomalo konfuzna ...25.01.2005. u 23:55 - pre 213 meseci
E, pa ovako. Imam dva Access problema o kojima necu "uvijati", vec cu odmah preci na stvar.

Aplikacija koju treba da izradim predstavlja automatsku obradu i stampu otpusnih lista sa epikrizom u zdravstvenom centru u kojem sam na "civilki".

Prvi problem je u sledecem: Radi lakseg rada lekara kod pisanje i obrade dijagnoza, odredjeni broj specificnih dijagnoza moze biti u univerzalnoj formi. Minimalnim izmenama bi se prilagodjavale od slucaja do slucaja.
E sad! Napravio sam posebnu tabelu sa dva polja naziv_dijagnoze i opis_dijagnoze. Prvo polje je textualno 25 karaktera i kljuc za tu tabelu. Drugo polje je memo i sadrzi standardizovanu formu dijagnoza.

U posebnoj tabeli system se prethodna tabela koristi kao source za polje dijagnoza, preko lookup wizarda.

Pitanje bi glasilo: na koji nacin se moze odabirom jednog od ponudjenih naziva dijagnoza, u posebno memo polje tabele system upisati sadrzaj iz polja opis_dijagnoze, tako da se prakticno izvrsi Copy/Paste operacija?

Naravno, ovo je jedno od resenja za problem dijagnoza. Ako neko misli da postoji efikasniji nacin, neka predlozi!

Drugi problem se odnosi na mogucnost postavljanja passworda na otvaranje jedne tabele u okviru jednog .mdb fajla. Mislim na rucnu izradu forme za unos username-a i pass-a, i kasniju proveru ispravnosti unetih podataka, s tim da se korisnicki podaci cuvaju u posebnoj tabeli.

Malo li trazim?
I tako ...
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...26.01.2005. u 15:06 - pre 213 meseci
Ovo su tvoje tabele:
tblDijagnoze (naziv_dijagnoze char 25, opis_dijagnoze memo) = tabela raspolozivih standardnih dijagnoza

tblSystem = tabela u koju zelis da prepises opis_dijagnoze iz tabele tblDijagnoze. Onda, ako treba, u tabeli tblSystem malo editujes uvezenu diajgnozu. U tabeli tblSystem postoji tacno jedan rekord za svaki slucaj koji je otpusten iz bolnice. Ovako nekako bi trrebalo da izgleda:
tblSystem(naziv_dijagnoze =char 25, kopirani_opis_dijagnoze= memo, IDPacijenta, DatumOtpusta, itd....)

Kako iskopirati tblDijagnoze.opis_dijagnoze u tblSystem.kopirani_opis_dijagnoze?

Treba ti forma, bazirana na tblSystem. Na formi ti trebaju polja
cboNazivDijagnoze, source = tblSystem.naziv_dijagnoze i
txtTextDijagnoze, source = tblSystem.kopirani_opis_dijagnoze .

cboNazivDijagnoze ce biti combo box, ciji je row source "SELECT naziv_dijagnoze,opis_dijagnoze FROM tblDijagnoze".
Na combo boxu naziv_dijagnoze treba ti event procedura After Update:
Code:

proc naziv_dijagnoze_AfterUpdate()
    me.txtTextDijagnoze = me.cboNazivDijagnoze.Column(1) 
end proc


Kod u proceduri kopira standardni tekst u tvoje polje. Tako kopirani tekst moze se editovati.

:-)

 
Odgovor na temu

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163



+2 Profil

icon Re: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...26.01.2005. u 16:54 - pre 213 meseci
Svaka cast!
I tako ...
 
Odgovor na temu

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163



+2 Profil

icon Novi problemcic26.01.2005. u 22:29 - pre 213 meseci
Posto sam uspesno "naucio" prethodne lekcije, da pokusam da preteram sa filozofiranjem: da li je moguce u okviru memo polja praviti pasuse? Npr. tri recenice za redom, razmak, pa jos tri recenice.

Preturao sam po helpu ali nisam uspeo nista da pronadjem sto bi mi bilo od koristi...
I tako ...
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...27.01.2005. u 13:30 - pre 213 meseci
Koristi Ctrl ENTER za prelom reda - kraj paragrafa.

Ne mozes da koristis TAB, ako ti treba uvlacenje na pocetku paragrafa, mors da koristis razmaknicu. Kod mnogih fontova to ne izgleda lepo. Koristi Courier New font, on nije proporcionalan - sva slova zauzimaju isti prostor i lici na pisacu masinu.

To je otprilike sve sto mozes da uradis u vezi sa formatiranjem. Postoje ActiveX kontrole koje se kupuju - ja anzm za jednu od oko U$ 300 :-( i koje dozvoljvaju potpuno formatiranje memo polja, kao da radis u Wordu.
 
Odgovor na temu

JogyII

Član broj: 29257
Poruke: 623
*.imtel.co.yu.



Profil

icon Re: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...27.01.2005. u 13:52 - pre 213 meseci
koliko se secam imas properti "Enter key behavior" ako ga postavis na "new line in fild" nemoras da pritiskas Ctrl+Enter, nego samo Enter

sto se tice tab tastera probaj ovako nesto :
Code:

Private Sub MyText_KeyDawn(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
    If KeyCode = Asc(vbTab) Then
        Dim I As Integer
        I = MyText.SelStart
        
        MyText.SelText = vbTab
        MyText.SelStart = I + 1
        
        KeyCode = 0
      End If
End Sub
Private Sub MyTextBox_KeyUp(KeyCode As Integer, Shift As Integer)
    If KeyCode = Asc(vbTab) Then
        KeyCode = 0
    End If
End Sub




So Long, and Thanks for All the Fish


 
Odgovor na temu

JogyII

Član broj: 29257
Poruke: 623
*.imtel.co.yu.



Profil

icon Re: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...27.01.2005. u 13:58 - pre 213 meseci
usput ima za 160$, a verovatnomozes i manje da nadjes http://members.aol.com/ukandrewc/index.htm



So Long, and Thanks for All the Fish


 
Odgovor na temu

Gomatami
Goran Markovic

Član broj: 33496
Poruke: 163
Via: [es] mailing liste



+2 Profil

icon Re: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...27.01.2005. u 15:05 - pre 213 meseci
Hvala puno, problem uspesno resen!
I tako ...
 
Odgovor na temu

nemcha82

Član broj: 196518
Poruke: 1
77.46.164.*



Profil

icon Re: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...07.10.2008. u 13:16 - pre 168 meseci
Uz vasu pomoc sam resio slican problem koji sam imao, hvala...

ali imam jos jedan mali problem, kad mi ubaci tekst u textbox kopirani_opis_dijagnoza ne ubaci mi ceo tekst nego samo jedan njegov deo, ja bih rekao onih 255 karaktera. Oba polja su mi memo...

u kopirani_opis mogu da nastavim sa kucinjem dijagnoze i mogu da je prepravljam ...

hvala unapred
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Dva Access problema, pomalo konfuzna ...

[ Pregleda: 2966 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.