Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

windows, c++ builder i directX

[es] :: C/C++ programiranje :: windows, c++ builder i directX

[ Pregleda: 2986 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.172.202.62.dial.bluewin.ch



Profil

icon windows, c++ builder i directX03.05.2002. u 16:33 - pre 236 meseci
Pozdrav ! Hteo bih da naucim kako se koristi DirectX, ali do sada svaki tutorijal ili tekst koji sam nasao na tu temu mi nije nesto koristio, jer je bilo previse slozeno i sve se objasnjavalo odjednom. Jel ima neko dovoljno razumljiv tutorijal ili barem savet kako da pocnem sa directXom ? Znam dovoljno c++, to nije nikakav problem... I da, da li moze da se uz pomooc malo asemblera programira graficka kartica onako prosto kao u paskalu, samo ovog puta pod windowsom ?
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.racasse.se

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: windows, c++ builder i directX03.05.2002. u 20:27 - pre 236 meseci
Pozdrav Pero,
Ako zelis da koristis DirectX u svojoj aplikaciji koju pises uz pomoc Borland C++ Builder-a, onda treba da pogledas malo community.borland.com i tamo ces naci par dobrih primera za to.

- Sto se tice samog DirectX-a, mislim da nema potrebe da ti pricam gde treba da ides za tutorijal/informacije... ;)

- Sto se tice ono "malo asemblera", nisi precizirao sta si mislio pod tim... Pretpostavljam da si mislio na BIOS interapte, ako si mislio na to odmah ti savetujem da to zaboravis, to je proslost. Danas se BIOS zaobilazi uvek! :) Zasto? - Prosto zastarelo je to sve. Danas se koristi nesto sto se zove DirectBuffer najvise (za stvari koje tebe interesuju). Nazalost ja ne znam nesto sto moze da ti pomogne tu na Windows-u. Uglavnom, Microsoft i jeste napravio DirectX da se ljudi ne bi razmisljali sta da koriste (tj. da ne bi koristili OpenSource resenja ;).

Evo jednog od (po meni) najboljih sajtova koji imaju veze sa F.B. : http://www.directfb.org

Hejd?!

Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.175.202.62.dial.bluewin.ch



Profil

icon Re: windows, c++ builder i directX04.05.2002. u 16:04 - pre 236 meseci
e, hvala na odgovoru, nikada mi nije palo na pamet da na community.borland.com ima toliko korisnih stvari :) Nego, ja imam u planu da pravim sa drustvom Final Fight (ili Punisher) kopiju, tako nekakav trip, znaci 2D igra... Da li je DirectDraw dovoljno dobro resenje ? Kako onda ide sa tastaturom ?? Mislim, verovatno sve ovo verovatno mogu i sam da provalim ,ali ko pita ne skita :)
Hvala ti jos jednom na odgovoru, i ako hoces mozemo nastaviti kroz email...
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
*.telia.com

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: windows, c++ builder i directX04.05.2002. u 16:47 - pre 236 meseci
Ovaj, ne, ja bih nastavio ovde... :)
Elem ako hoćeš tako nešto onda treba da pogledaš biblioteku koja se zove Allegro. (potraži na Google)
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

Pera_Anarhista
Autonomija

Član broj: 3473
Poruke: 113
*.111.3.213.dial.bluewin.ch



Profil

icon Re: windows, c++ builder i directX05.05.2002. u 18:46 - pre 236 meseci
Caos
Evo, nasao sam, pa ako jos nekoga zanima:
http://www.talula.demon.co.uk/allegro/
nema mira, nema pravde

http://www.anarchy-serbia.tk
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: windows, c++ builder i directX

[ Pregleda: 2986 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.