Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

GD library nije ucitana!?

[es] :: PHP :: GD library nije ucitana!?

[ Pregleda: 2390 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 14:50 - pre 199 meseci
verzija php-a je 4.3.10, znaci gd library dolazi uz nju...

u php.ini sam ukljucio extension=php_gd2.dll i extension_dir mi je upucen na pravo mjesto


gd library i dalje nije ucitana... sve sam pretrazio sto se pretraziti moze ali uvijek isto dobijam kao odgovor : "Uncomment - extension=php_gd2.dll"
URADIO SAM TO VEC!


naravno restartujem apache kad promijenim nesto u ini...

sledeci kod :

Code:
<? 
function describeGDdyn(){ 
  echo "<ul>"; 
  echo "<li>GD support: "; 
  if(function_exists("gd_info")){ 
   echo "<font color=\"#00ff00\">yes</font>"; 
   $info = gd_info(); 
   $keys  = array_keys($info); 
   for($i=1;$i<count($keys);$i++){ 
     echo "</li>\n<li>".$keys[$i] .": " . yesNo($info[$keys[$i]]); 
   } 

  }else{ 
   echo "<font color=\"#ff0000\">no</font>"; 
  } 
  echo "</li></ul>"; 


function yesNo($bool){ 
  if($bool){ 
   return "<font color=\"#00ff00\"> yes</font>"; 
  }else{ 
   return "<font color=\"#ff0000\"> no</font>"; 
  } 


describeGDdyn(); 
?> 

mi daje ovakav odgovor : "GD support: no"

u cemu je caka????
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.vdial.verat.net.



+256 Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 15:12 - pre 199 meseci
Menjas POGRESAN php.ini (cita iz nekog drugog)?
Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 15:20 - pre 199 meseci
ne, mijenjam dobar ini

Configuration File (php.ini) Path: C:\WINDOWS\php.ini
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 17:18 - pre 199 meseci
Hehe, odgovorio sam ti i na SC-u, ali ajde i ovde, pa sta pre procitas ;)

Kaze:

Code:

<?
function describeGDdyn()
{
echo "<ul>";
echo "<li>GD support: ";
if(function_exists("gd_info"))
{
$info = gd_info();
$keys = array_keys($info);
echo "<font color='#00ff00'>yes</font>";
for($i=1;$i<count($keys);$i++)
{
echo "</li><li>".$keys[$i] .": " . yesNo($info[$keys[$i]]);
}
}
else
{
echo "<font color='#ff0000'>no</font>";
}
echo "</li></ul>";
}

function yesNo($bool){
if($bool)
{
return "<font color='#00ff00'> yes</font>";
}
else
{
return "<font color='#ff0000'> no</font>";
}
}

describeGDdyn();
?> 


Dakle, greska je bila (barem kod mene) u nekoliko znakova " jer ko je pisao skriptu nije bas obratio paznju na upotrebu " i ' znakova...

Elem, kod mene radi i daje mi sledece:

* GD support: yes
* FreeType Support: yes
* FreeType Linkage: yes
* T1Lib Support: no
* GIF Read Support: yes
* GIF Create Support: no
* JPG Support: yes
* PNG Support: yes
* WBMP Support: yes
* XBM Support: yes
* JIS-mapped Japanese Font Support: no

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 17:21 - pre 199 meseci
Hmmm... gledam sada, pa na SC-u je skroz pobrljavio code (amaterski forum! :P).

Uglavnom, copy & paste skripte kod mene lepo radi.

Mozes da probas i sledece:

Iskopiraj lepo gd_lib dll i u Windows i Windows/System32 folder i 99% ce da proradi ;)

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

m4j3v1c4
Oliver Maksimovic
Freelancer
Novi Sad

Član broj: 17007
Poruke: 63
*.ftn.ns.ac.yu.

ICQ: 99573455
Sajt: www.maksimovic.net


Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 19:23 - pre 199 meseci
hm, je l' ta "fora" sa prebacivanje dll-ova provjereno radi? skoro sam instalirao php 4.3.10 (prije toga sam koristio all-in-one rjesenja tipa phpdev etc etc) i sada imam problem sa ucitavanjem ekstenzija.

naime, lijepo setujem koji je folder sa ekstenzijama, a pri podizanju ni jednu jedinu ekstenziju ne moze da ucita. kasnije sam probao sa trailing slash-om u path-u, bez njega, sa navodnicima, bez njih, bukvalno sve kombinacije i jope nish. na kraju sam iskomentarisao taj dio u php.ini-ju, al' sam ostao i bez ekstenzija koje bi mi zatrebale u skorijoj buducnosti (yep, i'm kinda php newbie %))
Freelance PHP/MySQL web developer - http://www.maksimovic.net
Aura+ - http://www.aura.rs.ba/ [progressive rock band]
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.bn.pttrs.net.



Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 19:49 - pre 199 meseci
sad sam probao sve isto kuci i radi mi najnormalnije

probacu sutra na poslu da ubacim dll u win i system32 kao sto si rekao

ako ne onda cu instalirati sve iz pocetka

hvala smajli
 
Odgovor na temu

SmilieBG
Aleksandar Skodric
NL

Član broj: 13094
Poruke: 1821
*.speed.planet.nl.



+3 Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?24.01.2005. u 20:43 - pre 199 meseci
Sad nesto razmisljam, mozda dodati path u windowsu?! za dll biblioteke?

Poz,
Sale
=========
Uporedi cene i karakteristike za vise od 10.000 proizvoda, izmedju ostalog:
Digitalni foto-aparati
Mobilni telefoni
Skolski pribor
=========
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?25.01.2005. u 11:18 - pre 199 meseci
tek nakon ovog poslednjeg (stavljanje u path) mi je proradilo. hvala sale

da napomenem, kuci nista od ovoga nisam morao raditi a na obje masine je xp
s tim sto na ovoj masini gdje nije radilo, ranije bio php triad pa ga mozda zato zeza...


e sad mali problem nakon sto je gd proradio. imam skriptu koja smanjuje slike ali pri tome gubi dosta boja i slika postaje tackasta. ovo je kod:
Code:
<?php

$image = $_GET['image'];

if (!$max_width)
  $max_width = 240;
if (!$max_height)
  $max_height = 300;

$size = GetImageSize($image);
$width = $size[0];
$height = $size[1];

$x_ratio = $max_width / $width;
$y_ratio = $max_height / $height;

if ( ($width <= $max_width) && ($height <= $max_height) ) {
  $tn_width = $width;
  $tn_height = $height;
}
else if (($x_ratio * $height) < $max_height) {
  $tn_height = ceil($x_ratio * $height);
  $tn_width = $max_width;
}
else {
  $tn_width = ceil($y_ratio * $width);
  $tn_height = $max_height;
}

$src = ImageCreateFromJpeg($image);
$dst = ImageCreate($tn_width,$tn_height);
ImageCopyResized($dst, $src, 0, 0, 0, 0,
    $tn_width,$tn_height,$width,$height);
header('Content-type: image/jpeg');
ImageJpeg($dst, null, -1);
ImageDestroy($src);
ImageDestroy($dst);

?>


ima li mu pomoci da slike ostanu boljeg kvaliteta?
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?25.01.2005. u 11:27 - pre 199 meseci
Umesto:
Code:
$dst = ImageCreate($tn_width,$tn_height);


Koristi:
Code:
$dst = ImageCreateTrueColor($tn_width, $tn_height);



Banned - Not available
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?25.01.2005. u 11:34 - pre 199 meseci
Umesto ImageCopyResized, koristi funkciju ImageCopyResampled.
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?25.01.2005. u 12:20 - pre 199 meseci
@bzero: Upotrebom te funkcije javiće mu se isti problem zbog:

Citat:
Note: There is a problem due to palette image limitations (255+1 colors). Resampling or filtering an image commonly needs more colors than 255, a kind of approximation is used to calculate the new resampled pixel and its color. With a palette image we try to allocate a new color, if that failed, we choose the closest (in theory) computed color. This is not always the closest visual color. That may produce a weird result, like blank (or visually blank) images. To skip this problem, please use a truecolor image as a destination image, such as one created by imagecreatetruecolor().

Banned - Not available
 
Odgovor na temu

bzero
dev null
europe

Član broj: 5907
Poruke: 371
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: bzero@elitesecurity.org
Sajt: www.google.com/search?q=b..


Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?25.01.2005. u 13:54 - pre 199 meseci
@[email protected]: Mozda nisam bio dovoljno jasan, mislio sam da koristi i jedno i drugo, znaci i ImageCreateTrueColor umesto ImageCreate, i ImageCopyResampled umesto ImageCopyResized.
Never trust an operating system you don't have sources for.
 
Odgovor na temu

stomic_50
BN

Član broj: 44056
Poruke: 37
*.teol.net.



Profil

icon Re: GD library nije ucitana!?26.01.2005. u 07:56 - pre 199 meseci
hvala puno, to je to...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: GD library nije ucitana!?

[ Pregleda: 2390 | Odgovora: 13 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.