Citat:
tdjokic:it seems that kde/kppp does not install the file /etc/ppp/peers/kppp which is a file the points to the password plugin that imports the password into pppd - this can be easily corrected by saving a copy of the file /etc/ppp/peers/ppp as kppp, but a symbolic link named "kppp" that points to -> /etc/ppp/peers/ppp should also work
Malopre dok sam (again) čačkao podešavanja za modem u Kppp-u, naišao sam na nešto zanimljivo! Naime ovaj gore citat objašnjava kako može da radi i direktorijum pod nazivom PPP i KPPP, što je netačno!
/etc/ppp/peers/kppp naime ovaj direktorijum ne postoji, postoji samo /etc/ppp/peers/ppp Kada pokušate da se konektujete na net preko Kppp programa, u Error Log fajlu će izbaciti da ne može da pristupi/pročita/pronadje /etc/ppp/peers/kppp i "kaže" vam da morate da napravite taj direktorijum. Kada vi naparavite taj direktorijum on (nekako, ne znam ni sam kako) dodje u tako rečeno, konflikt sa ppp direktorijumom i onda error help vam izbaci neke leve direktorijume koje takodje ne postoje i traži od vas da ih kreirate, i kada njih kreirate (to su oni folderi čini mi se da ide /var/log/syslog.ppp tako nešto), i pokušate opet da se zakačite na net preko Kppp-a, jednostavno će vam prekinuti vezu i kada budete pogledali u Error log fajlu, pisaće vam Unable to Help, please contact Suse Linux Support

Veoma zanimljivo!
Ja sam taj problem rešio tako što sam prvo napravio sve te direktorijume a onda sam ih obrisao a ostali su oni log save fajlovi koji se kreiraju akda nešto dodate u te foldere ili ih jednostavno amo napravite, znači obrišete to što se kreirali i onda bi trebalo da radi Normalno povezivanje ne preko Kppp-a (jer to neće pa neće), nego preko Kinternet-a, ne znam ni ja u čemu je fora, ali aj sada tako idem na net, a pre nisam mogao ni preko Kinternet-a ni preko Kppp-a (a još uvek ne mogu preko Kppp-a...)
Tako da to je neki mali info za taj fazon, i to da Suse nema rešenje kako da se to otklonim, čim vam daje da kreirate neke nepotrebne fajlove i direktorijume!
Zato ti je najbolja trenutna mogućnost na net preko Kinternet-a nego preko Kppp-a