Citat:
AMomcil: A sto mora bas Canon??
Tako mogu da kazem - kupujem Forda, ali ne znam jos da li kupe, da li limuzinu, karavan, van, dzip, samo znam da ima da bude Ford...
Verovatno zato sto nemaju nekih ispada u negativnom pravcu.
Znaci kome treba aparat za amaterske potrebe koji moze da radi kao idiot a opet sa dosta manuelnih podesavanja kome je to potrebno tu je A serija Kanona i tu covek ne moze da pogresi te se zato najvise i preporucuje. Skoro svi ostali su imali i nekih losih modela i ispada pa je prilicno tesko snaci se u savetima tipa moze i nikon ali samo taj model ili olimpus, sony... ali samo ti modeli posto drugi imaju ove ili one mane.
Ne hvalim Canona i nemam ni pravo posto nisam se susreo sa toliko fotoaparata ali imam kuci na racunaru slike radjene sa Sonijem i HP-om od po 4Mp (noviji modeli nisam bio kuci kada su slikane slike) koji su u cenovnom rangu od oko 300e za koje me je zena pitala da li mogu da ih popravim posto ne valjaju (Sony jako zrno, HP katastrofalna kompresija).
I kada to uporedim sa mojim Canonom A60 !!! vidim da su moje slike kvalitetnije.
Samo smo oboje zadovoljni sa slikama sa starog Olympusa (cini mi se da je oznaka 3040) ali je on kostao svojevremeno oko 3-4000DEM!!!
Zato se Canonova A serija hvali a vec kod jace klase dolazi do razmimoilazenja u misljenjima i u kvalitetu.