Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

prob sa div-ovima

[es] :: Web dizajn i CSS :: prob sa div-ovima

[ Pregleda: 3167 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon prob sa div-ovima05.01.2005. u 15:07 - pre 213 meseci
imam prob sa sledecim:

u IE6 main div koji mi je "ugnjezdjen" u blackdiv, a oba su u wrapdiv-u.
e sada, u mozzili FF je sve ok, ali u ie maindiv "izlazi" izvan black div-a, takoreci gazi padding od blackdiv-a;
evo kod:
Code:

                        /*        wrappers        */

#mainwrap {
    background:white;
    border:1px solid black;
    display:block;
    width:670px;
    padding:10px;
    margin:0 auto 0 auto;
}

#textwrap {
    padding:1em;
    line-height:130%
}

                    /*        main content        */
#blackdiv {
    background:black;
    display:block;
    background-image:url(graphics/oval_right_black2.png);
    background-position: top right;
    background-repeat:no-repeat;
    padding:0 7px 7px 7px;
    margin:0;
}

#logoholder {
    display:block;
    background:transparent;
    background-image:url(graphics/logo.png);
    background-position:top left;
    background-repeat:no-repeat;
    height:122px;
    padding:0;
    margin:0;
}

#picturediv {
    display:block;
    height:110px;
    width:654px;
    background-image:url(graphics/headerpic.jpg);
    background-position:bottom;
    background-repeat:no-repeat;
}

#maindiv{
    background:white;
    background-image:url(graphics/mainbg.png);
    background-position:top;
    background-repeat:repeat-x;
    border:none;
    padding:0;
    margin:0;
}

ima i slika u attachmentu sa IE6 problemom
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: prob sa div-ovima05.01.2005. u 16:07 - pre 213 meseci
Ajde daj html kod, jer ukoliko stavim
Code:

<div id="wrapdiv">
<div id="blackdiv">
<div id="maindiv">
Ovde neki tekst
</div>
</div>
</div>

sve je normalno prikazano. Najbolje okači na neki hosting. A daj i css od #wrapdiv-a.
Pozdrav.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: prob sa div-ovima05.01.2005. u 16:17 - pre 213 meseci
samo zameni #wrapdiv sa #mainwrap, pogresno sam se izrazio...
sorry.

sve je okaceno na http://dhost.info/d2serbia/branko
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: prob sa div-ovima05.01.2005. u 19:21 - pre 213 meseci
Nisam stigao ranije da posaljem u nekoj sam gužvi.
Dodaj u #textwrap:
Code:
padding-bottom: 0em;


I dodaj u css fajl:
Code:

#textwrap p {
margin-bottom: 0;
margin-top: 10px;
}

margin-top je dodat ovde samo da bi postojao razmak između paragrafa.

Pozdrav.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: prob sa div-ovima05.01.2005. u 22:36 - pre 212 meseci
HA, zamisli. . . radi! :-P

kako si dosao do toga? samo isprobavanje stvari(u tom slucaju se izvinjavam ako si se namucio), ili su to poznati 'buggovi'???

i naravno, veliko hvala.
 
Odgovor na temu

[email protected]
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: prob sa div-ovima06.01.2005. u 07:03 - pre 212 meseci
Da sam isprobavao sve stvari ostao bih do sutra a možda i duže.
Problem je bio u ovome što sam i pretpostavio (paragraf) ali sam tražio kod da bih bio siguran da li je on postavljen u kodu.
IE ima dosta problema sa marginama kod nekih elemenata pa se javlja overflow efekat.
A da, tu su i razni bookmarklet-i kojima anuliram nedostatak WebDeveloper extenzije kao u FF-u, pomoću koje pronalazim greške u FF-u.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: prob sa div-ovima06.01.2005. u 09:53 - pre 212 meseci
to ti kazem, reko nisi valjda lud da se cimas do te mere.

negde sam procitao (u nekom tutorijalu) , da neki browseri koriste margine a neki padding. to mi nikako nije jasno. :-(
misli se na IE i FF.

cim iskopam link postovacu ga.

PS

e da!
zasto FF ne da scroll u iframe-ovima (bilo koje vrste) preko wheel-a na misu, vec moras rucno k'o 96-te da ga vuces gore-dole? :-)
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: prob sa div-ovima

[ Pregleda: 3167 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.