Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?

[es] :: Javascript i AJAX :: Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?

[ Pregleda: 2044 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Psyche
Beograd

Član broj: 43591
Poruke: 112
*.absolutok.net.



Profil

icon Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?30.12.2004. u 20:00 - pre 211 meseci
Naime, treba mi neka skriptica kojom ce biti izvrsena provera browser-a pa ako je IE5 verzija i vise, onda treba da uvezem jedan css i jednu java skriptu koja radi samo u IE, a ako je starija verzija ili neki drugi browser onda uvozim drugi css i ne ucitavam tu skriptu.

Zna li neko kako ovo mogu da resim?
Hvala.
 
Odgovor na temu

Zero-Cool
Novi Sad

Član broj: 38821
Poruke: 144
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?03.01.2005. u 23:30 - pre 211 meseci
Vidim da ti niko ne pomaze pa reko da ti dam ono sto sam uspeo da nadjem,sto ne znam da li tebi resava problem, ali ako ti ne resava onda cu se potruditi da nadjem nesto bolje

Code:


<script>
var browser_type=navigator.appName
var browser_version=parseInt(navigator.appVersion)

//if NS 4+
if (browser_type=="Netscape"&&browser_version>=4)
window.location.replace("url do stranice za NN")
//if IE 4+
else if (browser_type=="Microsoft Internet Explorer"&&browser_version>=4)
window.location.replace("url do stranice za IE")
//Default goto page (NOT NS 4+ and NOT IE 4+)
else
window.location="ili ako nije ni jedan od ta dva onda ide na treci url"
</script>


ovaj script mozes da izmenis kako tebi odgovara, tj stavi verzije koje tebi odgovaraju

pozdrav
Mess with the best die like a rest!!!
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.bitsyu.net.

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?04.01.2005. u 00:04 - pre 211 meseci
Code:


/ Cookie handling routines

function getCookieVal (offset) {
    var endstr = document.cookie.indexOf (";", offset);
    if (endstr == -1) { endstr = document.cookie.length; }
    return unescape(document.cookie.substring(offset, endstr));
    }

function GetCookie (name) {
    var arg = name + "=";
    var alen = arg.length;
    var clen = document.cookie.length;
    var i = 0;
    while (i < clen) {
        var j = i + alen;
        if (document.cookie.substring(i, j) == arg) {
            return getCookieVal (j);
            }
        i = document.cookie.indexOf(" ", i) + 1;
        if (i == 0) break; 
        }
    return null;
    }

function DeleteCookie (name,path,domain) {
    if (GetCookie(name)) {
        document.cookie = name + "=" +
        ((path) ? "; path=" + path : "") +
        ((domain) ? "; domain=" + domain : "") +
        "; expires=Thu, 01-Jan-70 00:00:01 GMT";
        }
    }

function SetCookie (name,value,expires,path,domain,secure) {
    expires = new Date;
    expires.setMonth(expires.getMonth()+9);
  document.cookie = name + "=" + escape (value) +
    ((expires) ? "; expires=" + expires.toGMTString() : "") +
    ((path) ? "; path=" + path : "") +
    ((domain) ? "; domain=" + domain : "") +
    ((secure) ? "; secure" : "");
    }
// End of Cookie handling routines.    


var THEME_KEY = "theme";    // this key is used to store the selected theme.
var DEFAULT_THEME = "blocks";    // this is the default theme for first time visitors.

// the main routine.

function changeStyleSheet() {
    var s = GetCookie(THEME_KEY);    // check for cookie theme.
    if (s == null) s = DEFAULT_THEME;    // if no cookie then set up default theme. 
    document.getElementById('default').href = "style/"+s+".css";    // this bit does all the work rewriting the stylesheet link href.
}

function setTheme(name) {
    DeleteCookie(THEME_KEY);                    
    SetCookie(THEME_KEY, name);
    self.location = self.location;    // simple trick to reload the current document
}
    
changeStyleSheet(); // call the main routine.
    


izvoli ovo radi promenu css-a




ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

Zero-Cool
Novi Sad

Član broj: 38821
Poruke: 144
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?04.01.2005. u 00:16 - pre 211 meseci
E vidis ja za ovo nisam znao pa sam joj ponudio ono sto sam ja imao,a
sad se i meni svidja tvoje resenje ovog problema.

Evo Nikola ja ti se zahvaljujem u svoje ime za ovaj cookie.
Mess with the best die like a rest!!!
 
Odgovor na temu

Marko Bijelic

Član broj: 3296
Poruke: 1077
*.teol.net.

Sajt: markobijelic.com


+1 Profil

icon Re: Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?04.01.2005. u 11:49 - pre 211 meseci
Inače, da nije možda poenta CSS-a da se više ne pišu silne skripte za detekciju brauzera (izuzev ukoliko kodiraš ESPN.com)?

Iz mog iskustva, jedino sam za potrebe jednog projekta morao da uključujem poseban CSS fajl za ie5/mac u cilju ispravljanja nekih greškica, i samo zato što je to bio striktan zahtjev od strane klijenta.
 
Odgovor na temu

[es] :: Javascript i AJAX :: Kako uvesti razlicite css za razlicite browser-e?

[ Pregleda: 2044 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.