Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z

[ Pregleda: 3464 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ArtifeX

Član broj: 39865
Poruke: 192
212.200.69.*



Profil

icon Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z28.12.2004. u 15:33 - pre 205 meseci
Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z

I kako da kada prebacim kod u exe da njegova ikonica ne buda ona standardna nego da ja stavim koju hocu.

Pozdrav

hvala u naprad na odgovorima
||< ArtifeX >||
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12810



+4741 Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z28.12.2004. u 15:53 - pre 205 meseci
Forma ima Property .Icon gde mozes odabrati ikonu. Onda ides desni klik na Project pa Project Properties, Make i vidis pod Icon.

Za ovaj rojac, ako bi mogao malo vise detalja...
 
Odgovor na temu

ArtifeX

Član broj: 39865
Poruke: 192
212.200.69.*



Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z28.12.2004. u 18:19 - pre 205 meseci
Ovo za ikonicu je uredu.Hvala

A ovo za brojac mislio sam da kada pokrenem program on uvek napravi novi fajl ali sa drugim imenom (slovom od A do Z) koje program bira nasumice.

||<<Pozdrav>>||
||< ArtifeX >||
 
Odgovor na temu

Pr[o_O]F
Tamna strana mjeseca ;)

Član broj: 30368
Poruke: 155
*.as54.tz.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z28.12.2004. u 18:56 - pre 205 meseci
nisam totalno siguran al probaj ovako

Code:

dim broj as integer

broj=int(rnd*25)+1
broj=90 - broj

label1.caption=chr(broj)


nisam testirao vjerovatno ce trebati malko popravke
al da ti barem malko pojasnim

ASCii kod za slovo A je 65 a za slovo Z je 90 pa sam zato od 90 oduzimao broj koji je nasumicno generiran u opsegu od 1 i 25 (ne znam kako se generira nasumican broj izmedju dva broja!. Nadam se da znas sta ostalo znaci a ostale ASCii i Key vrijednosti imas u MSDN.
Nadam se da sam pomogao...

[ :. n!t .: ]
 
Odgovor na temu

ArtifeX

Član broj: 39865
Poruke: 192
212.200.69.*



Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z28.12.2004. u 21:51 - pre 205 meseci
Zasto kada otkucam ovaj kod

Code:
Private Sub From_Load()
MsgBox "hello"
End Sub
Private Sub From_Load_2()
MsgBox "Ejjjjjjj"
End Sub


Nece da mi prihvati ovo drugo.Odnosno prihvata samo kod koji je kucan izmedju prvog

Private Sub From_Load()
'---->Neki kod
End Sub


Kada uvedem drugi blok (kako li se vec zove)

Code:
Private Sub From_Load_2()
---->Neki kod
End Sub


Bez obzira da li je u kodu MsgBox "nesto" ili bilo koji drugi kod nece da izvrsi taj kod.

POMAGAJ
||< ArtifeX >||
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z29.12.2004. u 09:17 - pre 205 meseci
A kada bi trebalo da se izvrsi From_Load_2()?
Forma ima event Load i on se izvrsava, a ovo sto si ti napravio je funkcija koju moras da pozoves.
 
Odgovor na temu

ArtifeX

Član broj: 39865
Poruke: 192
212.200.69.*



Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z29.12.2004. u 18:27 - pre 205 meseci
Pa kako da je povezem?
||< ArtifeX >||
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z29.12.2004. u 18:57 - pre 205 meseci
Citat:
ArtifeX: Pa kako da je povezem?

Mislis pozoves?

Code:

Call ImeFunkcije


Sta u stvari hoces da uradis?
 
Odgovor na temu

Pr[o_O]F
Tamna strana mjeseca ;)

Član broj: 30368
Poruke: 155
*.as54.tz.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z29.12.2004. u 19:29 - pre 205 meseci
Pa pozovi je unutar Form_Load() podprograma pr:

Private Sub Form_Load()
MsgBox "Ovo je msgbox prvi!",vbokonly,"Hejj!"

'----> Ova linija sto slijedi poziva podprogram koji se zove 'PorukaDruga'
Call PorukaDruga

End sub

Private Sub PorukaDruga()
msgbox "A ovo je drugi msgbox!",vbokonly," Tada....!"
End Sub


To je to!

A sta pokusajes da uradish?
[ :. n!t .: ]
 
Odgovor na temu

ArtifeX

Član broj: 39865
Poruke: 192
212.200.69.*



Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z29.12.2004. u 20:40 - pre 205 meseci
Ovo funkcionis. Hvala svima

Citat:
mladenovicz : Sta u stvari hoces da uradis?

Pr[o_O]F" A sta pokusajes da uradish?


Pa za pocetak ime teme nije trebalo da bude tako kao sto jeste neko "pomoc oko vb-a" ali ne znam zasto je dobilo ime po prvoj recenici u prvoj poruci.Poceo sam da ucim vb i nasao sam neke tutorijale/cource(naravno imaju gresaka) koje sam preradio na svoj naci i naravno gde mi je zapelo obratio sam se na forumu. I tako...

Evo neki kod za pozivanje nekog broja preko modema ali nesto bas i ne radi ako znate gde je greska prepravite i objavite na forumu.

Code:
Option Explicit
‘deklaracija i konstante
Private Declare Function Pozovi& Lib "TAPI32.DLL" Alias_ 
"tapiRequestMakeCall" (ByVal DestAddress$, ByVal AppName$, ByVal_
 CalledParty$, ByVal Comment$)
Private Const Ne_mogu_da_pokrenem_Windialer = -2&
Private Const Pun_buffer_zahteva = -3&
Private Const Neispravan_broj_telefona = -4&
‘pozivanje broja upisanog u tekst box txtBroj
Private Sub cmdPoziv_Click()
Dim poruka As String
Dim rezultat As Long
rezultat = Pozovi&(Trim(txtBroj), "", "", "")
‘ako se pojavila greska...
If rezultat <> 0 Then
        poruka = "Greska u aplikaciji : "
Select Case rezultat
Case Ne_mogu_da_pokrenem_Windialer
poruka = poruka & "Ne mogu da pokrenem Dialer"
Case Pun_buffer_zahteva
poruka = poruka & "Trenutno zauzeta aplikacija"
Case Neispravan_broj_telefona
poruka = poruka & "Nevazeci broj telefona"
Case Else
poruka = poruka & "Nepoznata greska"
End Select
        MsgBox poruka
End If
End Sub
‘unosenje broja od strane korisnika
Private Sub txtBroj_Change()
‘ako je duzina teksta > 0 onda je omoguceno pozivanje broja
cmdPoziv.Enabled = Len(Trim(txtBroj)) > 0
End Sub

Umesto "txtBroj" uneti neki broj
||< ArtifeX >||
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z30.12.2004. u 09:54 - pre 205 meseci
1.
Citat:
ArtifeX: Pa za pocetak ime teme nije trebalo da bude tako kao sto jeste neko "pomoc oko vb-a" ali ne znam zasto je dobilo ime po prvoj recenici u prvoj poruci.


Tema je dobila ima po prvoj recenici, jer teme MORAJU da imaju smislen naziv, a ne "pomoc". Na sta bi forum licio kada bi se svaka tema zvala pomoc ili pomoc oko VBa. Kako bi mogao bilo sta da nadjes?

2.
Sada si postovao novo pitanje koje nema veze sa ovom temom. Ovo pitanje ce ostati ovde, ali svako sledece koje nema veze sa temom postavi kao novu temu.

3.
Kada kazes da neki kod ne radi, objasni kako ne radi (sta ocekujes da se desi, a sta se desava), da li sa javlja greska, na kojoj liniji, koji je broj/opis greske.

Za pocetak koristi ' za komentare posto ovaj kod koji si postovao neces moci ni da pokrenes. Takodje, kad razdvajas liniju koda u vise redova pre _ mora da ide jedan space


Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako da napravim brojac koji ce da lista slova od A da Z

[ Pregleda: 3464 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.