Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Tika uzvraća udarac!

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Tika uzvraća udarac!

[ Pregleda: 3456 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

valeksic
Vladimir Aleksić
Beograd

Član broj: 20451
Poruke: 325
*.yubc.net.Profil

icon Tika uzvraća udarac!27.12.2004. u 23:56 - pre 187 meseci
Uto, 28/12/2004 | 10:30 časova

ISTINA I DEZINFORMACIJE O TELEKOMU


Ko, zašto, u čije ime i u čijem interesu širi dezinformacije o Telekomu i zaposlenima?

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINDIKATA TELEKOMA „SRBIJA” A.D.

GOVORE:
· Zoran Mrvaljević, predsednik Sindikata Telekoma «Srbija»
· Slavoljub Kandić, predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbija
· Dragan Panić, predsednik Sindikata «Telekom Srbija» a.d. »Nezavisnost»
· Predrag Plamenac, predsednik Novog sindikata Telekom
· Milinko Đorđić, predsednik Udruženja TT montera telekomunikacione mreže Srbije


[Prenos uživo događaja možete gledati uživo u naznačenom terminu]
[Svoja pitanja možete unapred postaviti i na njih ćete dobiti odgovor tokom događaja]
 
Odgovor na temu

valeksic
Vladimir Aleksić
Beograd

Član broj: 20451
Poruke: 325
*.yubc.net.Profil

icon Re: Tika uzvraća udarac!28.12.2004. u 15:33 - pre 187 meseci
Telekom protiv Ministarstva
28. decembar 2004. | 12:44 -> 15:22 | Izvor: B92

Beograd -- Predsednik Sindikata Telekoma "Srbija" optužuje Ministarstvo za kapitalne investicije da napada Telekom.

Zoran Mrvaljević je rekao da su predstavnici Ministarstva mimo pravila prisustvovali poslednjem sastanku Upravnog odbora Telekoma "Srbija" i ometali rad i izbor novog generalnog direktora tog javnog preduzeća.

Mrvaljević je Ministarstvo za kapitalne investicije optužio i za opstrukciju rada tog preduzeća. Prema njegovim rečima, to ministarstvo je svojim aktivnostima znatno umanjilo šanse da Telekom "Srbija" kupi crnogorski "Telekom". On kaže da je Ministarstvo za kapitalne investicije, zbog sukoba interesa, postalo inicijator svih afera u vezi sa Telekomom "Srbija".

"Celu stvar u vezi sa ovom, da tako kažem, aferom je pokrenulo, čudna je stvar, naše resorno ministarstvo. Ono, umesto da brine o svom najjačem preduzeću, svom resoru, i da nam krči put dalje u razvoju, jer je to korist i ove zemlje i ove države, oni rade protiv interesa svoje kompanije. To je neverovatno", kaže Mrvaljević.

"Ministarstvo za kapitalne investicije je svojim činjenjem znatno umanjilo šanse da Telekom 'Srbija' kupi Telekom Crne Gore", kaže Mrvaljević i dodaje svoj stav da u Ministarstvu za kapitalne investicije sedi skup diletanata i neznalica iz oblasti telekomunikacija i da mu nije jasno kako je veoma važan sektor telekomunikacija pripojen Ministarstvu koje vodi Velimir Ilić.

"U tom ministarstvu radi oko 80 odsto ljudi na neki način vezanih s grupom BK, a pomoćnik ministra Bogoljub Lazić, nedavno smenjen zbog sukoba interesa, još je zaposlen u Ministarstvu.

Vasiljević: Mrvaljevića plaća Drašković

Pomoćnik ministra za kapitalne investicije Dragomir Vasiljević odbacuje optužbe sindikata i navodi da je na poslednjem UO sadašnji generalni direktor Draško Petrović mimo novog pravilnika želeo da bude ponovo izabran na sadašnju funkciju. On je optužio Mrvavljevića da ga Drašković plaća kako bi ga branio i dodao da predsednik Sindikata Telekoma treba da ide u penziju jer ispunjava uslove po radnom stažu i starosti.
 
Odgovor na temu

valeksic
Vladimir Aleksić
Beograd

Član broj: 20451
Poruke: 325
*.223.EUnet.yu.Profil

icon Re: Tika uzvraća udarac!28.12.2004. u 23:38 - pre 187 meseci
SINDIKAT TELEKOMA "SRBIJA"

POKUŠAJ MINISTARSTVA KA KAPITALNE INVESTICIJE DA MINIRA KONFERENCIJU ZA NOVINARE SINDIKATA TELEKOMA

Na današnjoj konferenciji za novinare u Medija centru u Beogradu, učesnici: Zoran Mrvaljević, predsednik Sindikata Telekoma „Srbija“, Milinko Đorđić, predsednik Udruženja TT montera Srbije i Predrag Plamenac, predsednik Novog Sindikata Telekom pokušali su da odgovore na pitanje kojim je i naslovljena konferencija za novinare (KZN): Ko, zašto, u čije ime i za čije interese širi dezinformacije o Telekomu i zaposlenima?
Na solidno posećenoj konferenciji za novinare demantovane su laži koje se sistematski plasiraju sa RTV BK Telekom u poslednje vreme. Istovremeno je naglašeno da Ministarstvo za kapitalne investicije ne radi u korist Telekoma, već naprotiv, u korist Mobtela – „zlatne koke“ novog koalicionog partnera ministra za kapitalne investicije. Tok KZN pokušao je da poremeti, nepozvan, pomoćnik ministra za telekomunikacije Dragomir Vasiljević, koji je, inače, i širio dezinformacije o Telekomu na RTV BK. Međutim, niko od novinara nije na takav uzurpatorski način želeo da mu dâ šansu da išta kaže. Savetovano mu je da zakaže svoju KZN i ispriča „svoju“ priču. G. Mrvaljević je pomenuo da je g. Vasiljević, svojevremeno, u vreme ministrovanja g. Rašete, imao mnogo razumevanja za provajdere. A poznato je koliko su oni naneli štete Telekomu.
Istovremeno, g. Mrvaljević je ukazao na činjenicu da su telekomunikacije besmisleno gurnute u kapitalne investicije, da u pomenutom ministarstvu rade neznalice i diletanti za tako osetljivu i profitabilnu oblast kakve su telekomunikacije, što je i rezultovalo krajnje neodgovornom i neprofesionalno urađenom Strategijom razvoja telekomunikacija.
- Ili ne znaju, ili rade namerno, zbog sukoba interesa! Jer, ne zaboravimo da Bogoljub Lazić, zamenik generalnog direktora Mobtela, iako smenjen sa funkcije zamenika ministra za telekomunikacije zbog sukoba interesa i dalje obavlja dužnost u ministarstvu, izjavio je Zoran Mrvaljević.
Predrag Plamenac je molio novinare da se bave svojim poslom i čestito istraže sve. Pogotovo delanje onih koji rade protiv interesa države!
Milinko Đorđić je taksativno naveo podatke o realizovanom u ovoj godini, što dovoljno ilustruje ogroman rad i trud montera, pre svega, u digitalizaciji, najobimnijem poslu u Telekomu ikad urađenom!
KZN nisu želeli da prisustvuju g. Slavoljub Kandić, predsednik Jedinstvenog sindikata Telekoma Srbije i g. Dragan Panić, predsednik Sindikata „Telekom Srbija“ a.d. „Nezavisnost“. Kako Informativna služba Sindikata Telekoma „Srbija“ nezvanično saznaje iz izvora bliskih Ministarstvu za kapitalne investicije, gospoda Kandić i Panić su odmah po okončanju KZN u Medija centru, dobili poziv iz resornog ministarstva, kome su se, naravno, odazvali!

Foto priča:

http://www.sindikat-telekoma.c...ndikat/vesti2004/12/041228.htm


--------------http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/E04122801.shtml

http://www.danas.co.yu/20041229/ekonomija1.html#9

http://www.novosti.co.yu/vest....st=35726&rubrika=Ekonomija
 
Odgovor na temu

[es] :: IT pravo i politika razvoja :: Tika uzvraća udarac!

[ Pregleda: 3456 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.