Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

problem sa displayem diva koji je absolute, u operi

[es] :: Web dizajn i CSS :: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi

[ Pregleda: 3216 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon problem sa displayem diva koji je absolute, u operi25.12.2004. u 12:50 - pre 233 meseci
u operi mi se ovaj div(koji inace sadrzi meny) malo "izdigne" a trebalo bi da bude aligned sa vrhom main div-a, kako je u IE6 i Mozzilli. da li ima neko resenje da ga i Opera vidi kako ja hocu?
ovo je kod, a adresa je dhost.info/d2serbia/hainteny

Code:
#navcontainer{
position:absolute;
display:block;
top:1em;
left:45.9em;
width:11em;
background:black;
background-image:url(menyback.gif);
background-position:center;
background-repeat:no-repeat;
margin:0;
padding:0;
}


hvala unapred..
 
Odgovor na temu

Br@nkoR
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi25.12.2004. u 13:37 - pre 233 meseci
Ovo je moglo i drugačije da se uradi ali šta bi bi (čemu apsolutno poyicioniranje za ovako nešto).
Hajde malo da hack-ujemo (nešto zadnjih nekoliko dana popularna ova reč).
Dodaj ovo na kraj CSS fajla:
Code:

@media all and (min-width: 0px){
#navcontainer {
top: 1.7em;
}
}

Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi25.12.2004. u 15:50 - pre 233 meseci
yup, popravilo se sve, hvala...
ajde mi sad reci sta sam uradio... :-)
 
Odgovor na temu

Br@nkoR
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi25.12.2004. u 16:13 - pre 233 meseci
Hackovao si CSS.
Ovaj kod koji sam ja dao vidi samo Opera.
Znači ti si prvo definisao da je pozicija top #navcontainer-a bude 1em, pa smo zatim ovim kodom podesili da kod Opere ta veličina resetuje i postavi na novu vrednost od 1.7em.

Ovo je samo alternativno rešenje za problem.

Pozdrav.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi26.12.2004. u 13:57 - pre 233 meseci
imam ja osecaj da se to trebalo uraditi na neki elegantniji (citaj "pametnji") nacin, ali ga se nisam setio.
imas li predlog Br@nkoR?

Edit:
PS

da li ovaj sistem(hack O_o :-P) mogu primeniti na sve slucajeve(ili bar neke) kada me Opera zeza???
 
Odgovor na temu

Br@nkoR
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi26.12.2004. u 14:59 - pre 233 meseci
Pa da počnem.
Kako bi ja to uradio:
Lajere #main i #navcontainer stavi u jedan lajer npr. #wrap i tom lajeru dodeli width: 56.5em;.
Zatim iz #navcontainer ukloni apsolutno pozicioniranje, veličine top i left. I tom lajeru (#navcontainer) dodeli float: right;
Zatim lajeru #main dodeli float: left;.
I to je to.
A da ukloni i onaj hack koji sam ti dao.

Imaš i jednu grešku u meniju koja se manifestuje u IE-u i Mozill-i za to dodaj u #navlist margin: 0;.

A sto se tiče ovog grugog pitanja.
Ovaj hack ili filter će raditi samo kod Opere čija je verzija veća od 7. Njega uvek možeš primeniti ukoliko ti se javi neka greška kod opere. Dakle:
Code:

@media all and (min-width: 0px){

/* ovde dolazi css kod kojim ćes ispraviti tu grešku */

}

Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi26.12.2004. u 17:07 - pre 233 meseci
woohoo!

zakon, kao i obicno od velike si pomoci,

hvala.
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.www.dial-up.TeamNET.ws.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi26.12.2004. u 18:34 - pre 233 meseci
za divno cudo ja opet imam pitanje...

interesuje me kako se postizu oni "alt" tagovi na textualnim linkovima?
kao kada predjes preko slike, pa izadje obican alt opis te slike(ako ga stavis naravno, sto bi trebao uvek), e tako bih hteo da kada predjem misem preko text linka, isto izadje mali opis tog linka u istom maniru kao za slike.
 
Odgovor na temu

Br@nkoR
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi26.12.2004. u 19:08 - pre 233 meseci
A ja opet imam odgovor.
Code:

<a href="#" title="Opis linka">Link Bre</a>

Banned - Not available
 
Odgovor na temu

Im_a_Veggie
Dragan Babić
Novi Sad

Član broj: 39965
Poruke: 163
*.neobee.net.

Jabber: averagejoe@jabber.org
Sajt: www.dnevnikeklektika.com


Profil

icon Re: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi26.12.2004. u 19:39 - pre 233 meseci
bullseye.

fina ilustracija ;-)
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: problem sa displayem diva koji je absolute, u operi

[ Pregleda: 3216 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.