Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Sznati oblik sistemskog datuma

[es] :: Visual Basic 6 :: Sznati oblik sistemskog datuma

[ Pregleda: 2948 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Sznati oblik sistemskog datuma24.12.2004. u 16:44 - pre 197 meseci
Zanima me kako da iz VB-a saznam oblik sistemskog datuma?
Znaci dali je tipa: "d.m.yyyy" ili "mm.dd.yyyy" ili "yyyy.mm.dd" ili.....
Nadam se da ste shvatili o cemu je rijec.
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12705



+4688 Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma24.12.2004. u 17:06 - pre 197 meseci
Ima i API-ja za to ali mozes procitati i iz Registry-a:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\International
sLongDate
i
sShortDate

Oba su tipa REG_SZ. U istom kljucu imas i ostale podatke iz regionalnih podesavanja.
BTW, ovo su per-user podesavanja.
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma24.12.2004. u 18:02 - pre 197 meseci
Zapravo bolje da mi pomognete u ovom:

Imam bazu "db1.mdb", u njoj tabelu "Tbl1" u kojoj se svaki dan upisuju odredjeni podatci, a u prvom polju automatski se upisuje DATUM.
Kako sada da iz baze izdvojim sve podatke koji su upisani npr. za Decembar 2004. god.???
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net.



+4 Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma24.12.2004. u 18:31 - pre 197 meseci
Ne bi trebalo da formatiraš datum pomoću Format funkcije. Ukoliko nekom polju txtDate dodijeliš vrijednost txtDate=Date() u njemu će biti prikazan datum u formatu koji je podešen u regionalnim podešavanjima. Kada korisnik promijeni format datuma na svom računaru, tvoj program će se automatski prilagoditi promjeni.
Kako odabrati podatke iz tabele?
Zavisi od toga na koji način pristupaš bazi podataka.
set rsRecordet=DataEnvironment.cnKonekcija1.Execute("SELECT * FROM Tabela WHERE Datum=#2004-12-24#") će raditi za ADO.
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma25.12.2004. u 05:19 - pre 197 meseci
Citat:
set rsRecordet=DataEnvironment.cnKonekcija1.Execute("SELECT * FROM Tabela WHERE Datum=#2004-12-24#") će raditi za ADO.

Jesi li siguran da ce raditi sa svim formatima datuma ovisno o tome koje su
regionalne postavke na odredjenoj masini???
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net.



+4 Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma25.12.2004. u 10:18 - pre 197 meseci
Mislim da hoće, pošto se radi o SQL sintaksi. Mislim da u SQL upitima možeš koristiti samo MM/dd/yy ili yyyy-MM-dd format.
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma25.12.2004. u 19:18 - pre 197 meseci
Hoce radi kako god je postavljen sistemski datum, isprobao sam.
Al josuvijek moj problem nije rijesen. Kako da postavim upit da izlistam podatke za
odredjeni mjesec ili za odredjenu godinu???
Uspio sam za mjesec nesto ovako:

Code:

God = "#2004-"
Mjes = "12-"
Datum = " Datum=" & God & Mjes & "1#"

    For I = 2 To 31
        Datum = Datum & " Or Datum=" & God & Mjes & I & "#"
    Next I

Pa onda to proslijedim u:
Code:
Set RS = cnK.Execute("SELECT * FROM Otpremnice WHERE " & Datum)

Al to mi je nekako bezvezno rjesenje. Osim toga for petlju bi morao da ogranicavam
zavisno od toga koji je mjesec u pitanju. Npr. ako je februar onda bi isla samo do 28
odnosno 29 ako je prestupna godina. To jest prvo bi morao da isprogramiram kalendar
pa onda sve ovo ostalo sa puno "If"-ova. A zamisli sta bi trebalo da izlistam podatke
za godinu na ovaj moj nacin. Nadam se da bi trebalo postojati neko jednostavnije
rjesenje. Molim sve koji bi mogli pomoci da se ukljuce !!!
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net.



+4 Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma25.12.2004. u 20:36 - pre 197 meseci
Probaj:
Code:
WHERE YEAR(Datum)=2004
WHERE YEAR(Datum)=2004 AND MONTH(Datum)=12
WHERE Datum=#2004-12-06#
WHERE Datum>=#2004-12-01# AND Datum <=#2004-12-31#


Ako ne rade 1. i 2. primjer možeš umjesto njih koristiti nešto slično kao primjer 4.
Odnosno, ako imaš neki datum koji je korisnik unio: dTrazeniDatum
Za čitavu godinu:
Code:
"WHERE Datum>=#" & Year(dTrazeniDatum) & "-01-01# AND Datum<=#" & Year(dTrazeniDatum) & "-12-31#"

Za izabrani mjesec izabrane godine:
Code:
"WHERE Datum>=#" & Format(dTrazeniDatum, "yyyy-MM") & "-01# AND Datum<#" & Format(DateSerial(Year(dTrazeniDatum), Month(dTrazeniDatum)+1, 1), "yyyy-MM-dd") & "#"


"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: Sznati oblik sistemskog datuma26.12.2004. u 08:05 - pre 197 meseci
Citat:
WHERE YEAR(Datum)=2004
WHERE YEAR(Datum)=2004 AND MONTH(Datum)=12

To mi je trebalo. Nisam znao da se datum moze razloziti na godinu, mjesec.., a to
sam pokusavao.
U svakom slucaju hvala Not now, John!
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Sznati oblik sistemskog datuma

[ Pregleda: 2948 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.