Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Knjizica o SQL-u...

[es] :: Baze podataka :: Knjizica o SQL-u...

[ Pregleda: 5333 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

LjubaMoljac

Član broj: 42032
Poruke: 15
*.teol.net.



Profil

icon Knjizica o SQL-u...21.12.2004. u 23:24 - pre 214 meseci
Ima li ko neku knjizicu o SQL-u, nesto osnovno, samo naredbe da su objasnjene?
Naravno u el. obliku ili sajt

Hvala
Pozdrav
 
Odgovor na temu

banom
Miroslav B.
Zimbabwe

Član broj: 17897
Poruke: 197
*.ptt.yu.

Sajt: www.elitesecurity.org


+1 Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...21.12.2004. u 23:57 - pre 214 meseci
pogledaj ovo http://www.elitesecurity.org/poruka/523852

Veoma lepo odradjeno, bas za pocetnike
I Autostoperski vodič kroz Galaksiju pominje alkohol. On kaže da je od svih postojećih pića najbolji pangalaktički grgolj blaster.
 
Odgovor na temu

LjubaMoljac

Član broj: 42032
Poruke: 15
*.teol.net.



Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...23.12.2004. u 00:13 - pre 214 meseci
OK je ovo, hvala.
Ali meni treba za ispit da naucim bas SQL, tacnije osnovne naredbe.

Zna li neko mozda da li sve naredbe iz SQL-a mogu da rade u Access-u?
 
Odgovor na temu

-=k3rn3l=-
BG-PB

Član broj: 20065
Poruke: 395
*.neobee.net.

Sajt: www.dnesicart.com


Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...23.12.2004. u 10:20 - pre 214 meseci
Mogu da se rade u accessu ali ti to ne preporucujem jer onda neces nikada da naucis sql. Mozda ces nauciti nesto o bazama referencijalnom integritetu i slicnim stvarim ali sql tesko.
 
Odgovor na temu

Simke
Marko Simic
Sandfield Associates (Solution
Developer)
Novi Zeland

Član broj: 1158
Poruke: 751
*.dialup.xtra.co.nz.

ICQ: 71578686
Sajt: www.sandfield.co.nz


Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...23.12.2004. u 18:40 - pre 214 meseci
Sto ne moze da nauci SQL koristeci Access? Pored query designera, imas isto i SQL editor, gde lepo kucas SQL.
All beer is good. Some beer is better.
 
Odgovor na temu

Ivand
Ivan Dimitrijević
...
yu/pa

Član broj: 17
Poruke: 2161
*.tehnicom.net.

Sajt: www.webmanijak.com


+4 Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...23.12.2004. u 23:13 - pre 214 meseci
Istina da mozes da naucis neke stvari o sql-u koristeci access, JEDNO VELIKO ALI
microsoft ne bi bio microsoft kada bi ispostovao neki od standarda u ovom slucaju SQL
standard tako da postoji podosta odstupanja od sql-a tako da je moguce da ako ne koristis literaturu pisanu za access imas gomilu sintaksnih gresaka u upitima.
Moje misljenje bolje probaj nesto "standardnije" i besplatnije : mySQL , PostgreSQL...
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...23.12.2004. u 23:40 - pre 214 meseci
Imaš i nekoliko lepih on-line kurseva sa sve testovima. "Guglaj" malo.
 
Odgovor na temu

LjubaMoljac

Član broj: 42032
Poruke: 15
*.teol.net.



Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...23.12.2004. u 23:48 - pre 214 meseci
Ma ne bih ni ja u access-u ali se uspit radi u njemu, kuca se SQL editoru (kao sto Simke rece) .

Moze li mi ko pomoci SUTRA mi je ispit a ne radi mi nesto.

Zasto naredba LIKE ne radi u access-u (npr. WHERE x LIKE '%a%' - znate sigurno sta znaci ali ne funkcionise)
I kako da mi neki datum uporedi sa sutrasnjim, tj. kako se "date()" uvecava za 1 dan?

Help, help!!!!!!!

P.S. Necu vas vise gnjaviti obecavam, samo ako moze ovo
 
Odgovor na temu

LjubaMoljac

Član broj: 42032
Poruke: 15
*.teol.net.



Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...24.12.2004. u 01:18 - pre 214 meseci
Resio sam ovo sa datumom (o kako sam glup bio http://www.elitesecurity.org/images/thumbdown.gif) ali ovo drugo ne....

Zna li neko zasto ne radi naredba LIKE u Access-u, odnosno u SQL editoru?

Npr. Ako trebam da izdvojim samo one podatke (stringove) koji u sebi imaju slovo "a" kako da uradim?

where x like '%a%' - ne radi

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Ivand
Ivan Dimitrijević
...
yu/pa

Član broj: 17
Poruke: 2161
*.tehnicom.net.

Sajt: www.webmanijak.com


+4 Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...24.12.2004. u 08:54 - pre 214 meseci
zali se microsoftu sto nisu postovali standard !

inace
Code:

like '*a*'

 
Odgovor na temu

Zox
Belgium

Član broj: 4402
Poruke: 197
*.upc.chello.be.



+1 Profil

icon Re: Knjizica o SQL-u...14.01.2005. u 01:30 - pre 213 meseci
Zaista pomalo smesno.
Tacno u Accessu koriste * kao zamenu za bilo koj istring dok recimo ako iz ASP-a pokusavas da izvrsis query iz TAKODJE access baze ne radi * vec mora da se koristi %.
Ista firma, ista baza i dva standardna u pisanju sintakse
 
Odgovor na temu

[es] :: Baze podataka :: Knjizica o SQL-u...

[ Pregleda: 5333 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.