pazario sam chieftec lbx, i sad imam jednu dilemu oko rasporeda ventilatora.
Posto na ovoj seriji nema mesta kod prednje maske za ventilatore kao na prethodnim serijama, interesuje me kako oragnizovati airflow.Prostori za ventilatore si sledeci
- Na pozadini pored i/o panela 1x 120;
- Sa strane 2 x 90, jedan naspram procesora, a jedan otprilike kod graficke karte;
- Na stranici iza ploce , kod HDD lezista 3 x 90, jedan ispod drugog;
- Napajanje ima dva ventilatora, jedan izduvava iz kucista, drugi iz napajanja van;
- Na stranici preko puta ploce, kod HDD lezista pistoji prostor istih dimenzija kao na
suprotnoj stranic samo bez ventilatora.
Sad, ono sto meni pravi zbrku u dizajnu je sledece, kod klasicnog rasporeda, resenje je jednostavno, postavis onaj prednji za HDD, jos jedan ispod da uduvavaju, a ostale da uzduvavaju i zavrsio si posao.Ovde je situacija malo drugacija, jer nema prednjih ventilatora kod maske, a nemam neku ideju koje ventilatore da postavim da uvlace vazduh u kuciste.Druga stvar je kod HDD-a, da li postaviti ventilatore, ona tri komada, da izduvavaju, ili da uduvavaju vazduh, posto postoji airflow, izmedju ta dva proreza da ih tako nazovem, moje neko mislenje je da postavi da ovi kod hdd-a izduvavaju, a posto je mala distanca, uvlacenje svezeg vazduha ce doci samo po sebi.
Za ostatak, sam razmisljao o raznim kombinacijama, ali nijedan od njih mi se ne cini nesto previse dobrim.
Ajde neki komentar, eventualno neko ko ima isti/slicno kuciste
assumtion is the mother of all fuckups!!!