Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Flash MX - script pitanje - ucitavanje *.jpg slika u frame i kretnja levo/desno ?

[es] :: Flash :: Flash MX - script pitanje - ucitavanje *.jpg slika u frame i kretnja levo/desno ?

[ Pregleda: 3638 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

legend
Beograd

Član broj: 4393
Poruke: 519
*.yubc.net.

Sajt: www.icb.rs


+1 Profil

icon Flash MX - script pitanje - ucitavanje *.jpg slika u frame i kretnja levo/desno ?15.12.2004. u 21:31 - pre 233 meseci
imam tri slike:

image1.jpg
image2.jpg
image3.jpg

imam i FRAME u koji ih ucitavam kao i dva BUTTON-a 'levo' i 'desno'.

e sada pokusavam da postignem da te tri slike ucitavam na klik dugmeta i da se krecem levo desno. znam da treba da loadujem sliku kao "image"+ID+".jpg" gde je ID broj slike....i da treba da postavim uslov da ako je prva ili poslednja da ne ide dalje...

da li neko moze malo da mi pomogne oko script-a...ovo je prvi put da se susrrecem i da radim sa flashom.....

video sam neke primere i pokusao da ih preradim ali mi bas i ne ide....

hvala unapred....
...da bi ponovo dosli, morate prvo da odete...
http://www.icb.rs
 
Odgovor na temu

NeoDesign
Vladimir Ćetković
Software developer
Beograd

Član broj: 16257
Poruke: 138
*.vdial.verat.net.

ICQ: 23348136
Sajt: www.codesessions.com


+2 Profil

icon Re: Flash MX - script pitanje - ucitavanje *.jpg slika u frame i kretnja levo/desno ?15.12.2004. u 23:04 - pre 233 meseci
pa to bi trebalo da izgleda ovako. Ovaj kod stavljas u GLAVNI timeline (naravno moras dugmicima i mestu gde ucitavas da das instance name prevo: dugmelevo,dugmedesno,container)

Code:

var brojac=1;
var maxBroj = 10; //na primer, imas max 10 slika
function ucitajSliku(id){
   container.loadMovie("image"+id+".jpg);
}
dugmelevo.onRelease=function(){
   if(brojac>1){
      ucitajSliku(brojac);
      brojac--;
   }
}
dugmedesno.onRelease=function(){
   if(brojac<maxBroj){
      ucitajSliku(brojac);
      brojac++;
   }
}


Arthur C. Clarke - "Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic."
 
Odgovor na temu

legend
Beograd

Član broj: 4393
Poruke: 519
*.yubc.net.

Sajt: www.icb.rs


+1 Profil

icon Re: Flash MX - script pitanje - ucitavanje *.jpg slika u frame i kretnja levo/desno ?17.12.2004. u 18:47 - pre 233 meseci
ok hvala, ali ovo ima probelm koji se ogleda u tome da kada se dodje do prve ili poslednje slike i krene u kontra pravcu, slika se ponavlja pa tek onda krece dalje...
...da bi ponovo dosli, morate prvo da odete...
http://www.icb.rs
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Flash MX - script pitanje - ucitavanje *.jpg slika u frame i kretnja levo/desno ?

[ Pregleda: 3638 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.