Citat:
SBSL: ljudi, jer ce od uvodjenja PDV-a i racunari biti skuplji..? I koliko..? Npr. za kupovinu lap-top-a..?
+18% na sve komponente na koje se do sada nije zaracunavao porez.
Citat:
LjubaMoljac: Pa trebao bih posle nove godine da krenem (registrujem firmu...) pa me interesuje koliko mi otprilike para treba za nabavku opreme, koliko treba imati robe na lageru posto ce mi dobavljac biti oko 200 km daleko...
Problem je sto ne mogu znati kako ce ici prodaja pa ne bih se bas zaletio sa velikim kolicinama.
Imate li jos kakav koristan savjet za pocetnika u tom poslu.
Inace sam iz RS pa ne vjerujem da cu kome ovde smetati
U manjim mestima (konkretno Krusevac) retko ko ima lager. Vecina komponenti se prodaje po narudzbini, rok isporuke je 1-3 dana. Komponente koje najvise "idu", tipa CD-RW/DVD, HDD, po neki monitor i stampac iz budget klase, po par modela grafickih i tv karti i sl. bi trebao uvek da imas spremno za isporuku u najkracem roku. Za konfiguracije je praksa da se izda profaktura (ponuda), kada klijent pristane ti narucis, proveris da li ti je uplatio pare, ako nije otkazes porudzbinu, ako jeste to najcesce stigne sledeceg dana, sve to lepo sklopis i isporucis.
Poresku i zakonsku politiku RS ne poznajem preterano, tako da ne mogu da te savetujem oko toga.
Saveti:
nadji pouzdanog dobavljaca;
posebnu paznju posveti PR-u;
trudi se da ti papiri budu maximalno cisti, kako bi se zastitio od podmestanja od strane konkurencije.