Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Burn out help please !!!

[es] :: Flash :: Burn out help please !!!

[ Pregleda: 2490 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

iki x
novi sad

Član broj: 19517
Poruke: 40
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

ICQ: 200605327


Profil

icon Burn out help please !!!14.12.2004. u 23:07 - pre 236 meseci
Pomagajte ljudi, ceo dan se mucim i ne mogu da skontam sta ovde ne sljaka.
Imam film sa dve scene, na prvoj sceni je samo preloader sa ovim AS:


total_bytes = _root.getBytesTotal();
kb = int (total_bytes/1000)
loaded_bytes = _root.getBytesLoaded();
kb_loaded = int (loaded_bytes/1000);
remaining_bytes = total_bytes-loaded_bytes;
kb_remaining = int (remaining_bytes/1000);
percent_done = int((loaded_bytes/total_bytes)*100);
bar.gotoAndStop(percent_done);
ifFrameLoaded ("druga", 2) {
gotoAndPlay ("druga", 1);

}



Na drugoj sceni imam dva frejma, na prvom frejmu je kratki filmic koji na kraju prelazi na drugi frejm, gde se i nalazi glavni sadrzaj.

Problem je u tome sto preloader se ucitava do 100% i tu se zakuca, odnosno nece da predje na drugu scenu, inace na drugoj sceni sve radi kako treba.
Primetio sam da kada se preloader zakuca i stoji na 100% , a ja na desni klik udjem u context meni,i stisnem play onda pocinje da se odvija druga scena.

Svaka pomoc mi je dobrodosla, jer od ovoga moze da se poludi :{
 
Odgovor na temu

Nikola Denić
Nikola Denić
Nis/Bgd

Član broj: 6571
Poruke: 1231
*.bitsyu.net.

ICQ: 42376797
Sajt: www.nixa.co.yu


Profil

icon Re: Burn out help please !!!14.12.2004. u 23:40 - pre 236 meseci
pod jedan imas mnogo lepsa resenja ... pogledaj malo forum ...a sto se tice ovoga .. probaj da ne dajes da ti se frejmovi linkuju u 1vom frejmu ;)


ITSolutions - najeftiniji DialUp internet [ dialup flat za samo 275 dinara ]
 
Odgovor na temu

iki x
novi sad

Član broj: 19517
Poruke: 40
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

ICQ: 200605327


Profil

icon Re: Burn out help please !!!15.12.2004. u 15:35 - pre 236 meseci
sta si mislio pod tim "bolja resenja" ... mozda za preloader ? ili nesto drugo
koja je fora sa linkovanjem u prvom frejmu?
 
Odgovor na temu

Ghogilee
Vlasnik Agencije za marketing, grafički
i web dizajn
Novi Sad

Član broj: 31160
Poruke: 58
*.96.208.247.194.in-addr.arpa.

Sajt: www.id-studio.co.yu


Profil

icon Re: Burn out help please !!!17.12.2004. u 10:30 - pre 236 meseci
Ajd sada da se ne bakćemo tvojim preloaderom evo ti jedan koji dobro šljaka :
Napraviš kao prvu scenu preloader scenu naprimer i u njoj kao osnovu ubaciš dva layera:
-Akcije
-Preloader
Layer Akcije sadrži dva keyframe-a a Layer Preloader dva frejma.
Varijable (dynamic text field-ovi) u layeru Preloader:
-ucitanokb
-totalkb
-procenat

U layeru Akcije u prvi keyframe ubaciš sledeće:
Code:

if (_root.getBytesLoaded()==_root.getBytesTotal()){
gotoAndPlay("scena2",1);
}else{
ucitanokb = Math.round((_root.getBytesLoaded()/1024)*100)/100 add "Kb";
totalkb = Math.round((_root.getBytesTotal()/1024)*100)/100 add "Kb";
procenat = Math.round((_root.getBytesLoaded()/_root.getBytesTotal())*100) add "%";
}


A u drugi keyframe layera Akcije ubaciš:
Code:

gotoAndPlay(1);

To bi bilo to. Možeš modifikovati kako god hoćeš, ubaciš neki movie itd itd ili progress bar... Nadam se da sam bio od F1. Ajd poz!
:)) :| :( :P
 
Odgovor na temu

iki x
novi sad

Član broj: 19517
Poruke: 40
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

ICQ: 200605327


Profil

icon Re: Burn out help please !!!19.12.2004. u 13:28 - pre 236 meseci
hvala ti na ovome btw onaj moj preloader sam naterao da radi tako sto sam sve strpao na jednu scenu....
 
Odgovor na temu

blzz
mostar

Član broj: 36745
Poruke: 110
212.39.111.*

Sajt: www.chunoslav.tk


Profil

icon Re: Burn out help please !!!10.01.2005. u 21:59 - pre 235 meseci
Vidi ovo

[url]http://www.cim.net.tc[/url]

prvi preloader meni se ovo chini dovoljnim

kod ti je
Code:
_root.onEnterFrame = function(){
ucitano = _root.getBytesLoaded();
totalno = _root.getBytesTotal();
ucitanotxt.text = ucitano;
totalnotxt.text = totalno;
if(ucitanotxt.text == totalno){
_root.nextScene();
}
}

napravish dva dynamic texta i dadnesh im imena ucitanotxt i totalnotxt ispod njih napravish neku bezveznu animaciju i eto ga imash primjer na mojoj stranici, svaki je preloader isti. Samo informacije radi ovo je za mene najjednostavniji kod i upisuje se u prvi frame i preloader se sastoji od jednog framea. Mozete vi to radi i na monogo kompliciranije načine, ali ja nerazumijem zašro preloader mora biti tako kompleksan. Dovoljno je samo da govori korisniku da se nešto učitava i eto...
Nemojte vrijeđati moju inteligenciju i misliti da ne znam neki bolji preloader napraviti ali ovo mi se čini prikladnim
 
Odgovor na temu

[es] :: Flash :: Burn out help please !!!

[ Pregleda: 2490 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.