Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

if , else if , else !!!!!!!!!!!

[es] :: C/C++ programiranje :: if , else if , else !!!!!!!!!!!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7437 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

SiN_MaFiJe

Član broj: 33599
Poruke: 59
*.ADSL.neobee.net.



+1 Profil

icon if , else if , else !!!!!!!!!!!05.12.2004. u 15:21 - pre 206 meseci

int main()
{

char* ime ;
cout << " Unesi svoje ime\n" ;
if( ime== mile) {
cout << "Mile gay" ;
}
if(ime == miladin) {
cout << "miladin gay" ;
}
if ( ime == boske ) {
cout << "boske master :p" ;
}
if ( ime == boske_gay ) {
cout << "mile ne lupaj :) " ;
}
else {
cout << "Zdravo," << ime << endl ;
}
}

i sad kad ukucam mile ili neko drugo ime on samo pokaze ovo zadnje npr.
ja ukucam mile a on mi pokaze zdravo,mile a ne mile gay u cemu je stos


[Ovu poruku je menjao Dragi Tata dana 05.12.2004. u 18:17 GMT+1]
Alright. 5 reasons why I'm convinced that my penis runs Linux.
1. I can create child processes
2. I can handle multiple users on any platform at once.
3. I'm VERY user friendly.
4. I have incredible uptime. and
5. When my system load gets too heavy, I :end up dumping my core and the system shuts down. :p
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!05.12.2004. u 16:10 - pre 206 meseci
Bitno ti je da napises ime == "Pera". Znaci pod navodnicima. Kad budes uzimao ime koje kucka korisnik treba da alociras neku memoriju za char* ime. Najjednostavniji nacin je da koristis std::string. Ta klasa sve radi za tebe. Kod grananja pisi ovako:

if(...)
{
...;
};
else if(...)
{
...;
};
else if(...)
{
...;
};
else
{
...;
};

To bi trebalo da radi.
 
Odgovor na temu

McKracken
Vladimir Jovanovic
HuxleyDev

Član broj: 465
Poruke: 2941
212.200.62.*

ICQ: 203079925


+7 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!05.12.2004. u 20:01 - pre 206 meseci
switch()?
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!05.12.2004. u 20:05 - pre 206 meseci
:)
neće da može ni
Code:
if(ime == "Pera")

već mora
Code:
if (strcmp(ime, "Pera") == 0) 


[Ovu poruku je menjao trooper dana 06.12.2004. u 01:59 GMT+1]
ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!05.12.2004. u 23:51 - pre 206 meseci
Upsss... da, trooper je upravu :) C se malo razlikuje od Delphi-ja :P
Sve u svemu slusaj trooper-a i mene i daleko ces dogurati :P
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!06.12.2004. u 00:47 - pre 206 meseci
Citat:
trooper: :)
neće da može ni
if(ime == "Pera")
već mora
if (strcmp(ime, "Pera") == 0) ...


Ako umesto


Code:
char* ime ;

stavi
Code:
string ime ;


Onda može i
Code:
if(ime == "Pera")


Samo, u primeru fali linija sa cin, a rekao bih da fali i linija u kojoj se rezerviše memorija za ime.

I još jednom apelujem na učesnike foruma da koriste code tagove kad postuju kod.
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!06.12.2004. u 00:57 - pre 206 meseci
Da, DT, u pravu si. Samo nistam hteo čoveka da teram da koristi string umesto char* ako je već u kôdu krenuo sa char*. A za code tag, ok. Mislio sam da je glupo stavljati code tag kad je kôd od 2 reda. Ispravljeno.

ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
*.bos.east.verizon.net.



+6 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!06.12.2004. u 03:10 - pre 206 meseci
Citat:
trooper: A za code tag, ok. Mislio sam da je glupo stavljati code tag kad je kôd od 2 reda. Ispravljeno.


Hvala, trooper. Moja primedba se više odnosila na postavljača teme.
 
Odgovor na temu

SiN_MaFiJe

Član broj: 33599
Poruke: 59
*.ADSL.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!06.12.2004. u 12:50 - pre 206 meseci
Reci na sina a ne na postavljaca teme :) a sory zbog tagova next time cu ih staviti ! I da ovo za pentiumov procesor je loodilo :)) nego hvala vam momci aj p0z C ya !




------------------
Jedem sarmu jer sam frajer :))
Alright. 5 reasons why I'm convinced that my penis runs Linux.
1. I can create child processes
2. I can handle multiple users on any platform at once.
3. I'm VERY user friendly.
4. I have incredible uptime. and
5. When my system load gets too heavy, I :end up dumping my core and the system shuts down. :p
 
Odgovor na temu

SiN_MaFiJe

Član broj: 33599
Poruke: 59
*.ADSL.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!06.12.2004. u 12:54 - pre 206 meseci
I da nisam pitao za sta trooper sluzi to strcmp ??
Code:
 
if (strcmp(ime, "Pera") == 0) 

Alright. 5 reasons why I'm convinced that my penis runs Linux.
1. I can create child processes
2. I can handle multiple users on any platform at once.
3. I'm VERY user friendly.
4. I have incredible uptime. and
5. When my system load gets too heavy, I :end up dumping my core and the system shuts down. :p
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!06.12.2004. u 14:11 - pre 206 meseci
http://www.cplusplus.com/ref/cstring/strcmp.html

ili prvi rezultat za strcmp na "Googletu"

Ako je problem engleski:
poredi prvi string sa drugim, tako što poredi k-to slovo jednog stringa sa k-tim slovom drugog. I tako do prvog slova koje se razlikuje. Ako su sva slova ista, onda vraća 0, ako je prvo slovo koje se razlikuje veće kod prvog stringa onda funkcija vraća 1, ako je veće kod drugog stringa onda vraća -1. Aku su stringovi različitih dužina, veći je onaj koji je veće dužine. Dakle poređenje je leksikografski.
ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

nenad_sz
DE

Član broj: 40792
Poruke: 2
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.svezivo.com


Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!07.12.2004. u 08:28 - pre 206 meseci
napises lepo prvo
char ime[64];

inace switch je mnogo koristan u ovom slucaju...

switch()

{
case pera:
ime=pera;
break;
case mirko:
ime=mirko;
break;
}


recimo...


Sila Boga ne moli, al Bog silu ne voli!
 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!07.12.2004. u 19:38 - pre 206 meseci
uffff...
zašto ljude učite pogrešno?
Prvo: sintaksa switch statement-a je
Code:
switch({NESTO})
{
     case {C1}: [blok_komandi] [break];
     case {C2}: [blok_komandi] [break];
     ...
     case {CN}: [blok_komandi] [break];
     default: ...
}

gde se promenljiva NESTO poredi sa konstantama C1, C2 .... CN. Ako NESTO ima istu vrednost kao neka od konstanti, onda se izvršava kod nakon te konstante.

Drugo: konstante u switch statement-u moraju biti integralnog tipa! Što char* i string nisu!

Treće: ime=pera ni u ludilu neće da radi.

Više o switch naredbi ovde i ovde.


ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

Dragi Tata
Malo ispod Kanade

Član broj: 1958
Poruke: 3906
66.228.70.*



+6 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!07.12.2004. u 20:08 - pre 206 meseci
Leleee! Kako li mi je ovo promaklo?

Pošto je trooper već odgovorio, neću da brišem Nenadov post, ali apelujem na učesnike da isprobaju primere koje postuju, ili makar da se ograde da pišu napamet.
 
Odgovor na temu

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
217.26.66.*

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!07.12.2004. u 23:20 - pre 206 meseci
A jel moze da koristi enum ?
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!08.12.2004. u 16:34 - pre 206 meseci
Mozda je nenad mislio na switch u C#? Tu konstante u switch statement-u mogu biti i stringovi, zar ne?
 
Odgovor na temu

ibro

Član broj: 41504
Poruke: 8
*.11.11.wu-wien.teleweb.at.



Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!08.12.2004. u 20:29 - pre 206 meseci
Nisam primjetio da je iko rekao da se pri koristenju naredbe strcmp() mora stavit i zaglavlje #include<string.h>
ako nije tako ispravite me.
 
Odgovor na temu

SiN_MaFiJe

Član broj: 33599
Poruke: 59
*.ADSL.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!12.12.2004. u 14:09 - pre 206 meseci
Pa tako je mora da se stavi #include<string.h> ali to se zna ne mora da se napominje :) a ovo za switch sam hteo da pitam ali nisam hteo da pametujem posto trenutno ucim
Alright. 5 reasons why I'm convinced that my penis runs Linux.
1. I can create child processes
2. I can handle multiple users on any platform at once.
3. I'm VERY user friendly.
4. I have incredible uptime. and
5. When my system load gets too heavy, I :end up dumping my core and the system shuts down. :p
 
Odgovor na temu

SiN_MaFiJe

Član broj: 33599
Poruke: 59
*.ADSL.neobee.net.



+1 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!12.12.2004. u 14:12 - pre 206 meseci
I _Super_Ellite_Bug_ ja tek ucim i ti ako znas da programiras kroz to si prolazio :) jel tako
Alright. 5 reasons why I'm convinced that my penis runs Linux.
1. I can create child processes
2. I can handle multiple users on any platform at once.
3. I'm VERY user friendly.
4. I have incredible uptime. and
5. When my system load gets too heavy, I :end up dumping my core and the system shuts down. :p
 
Odgovor na temu

filmil
Filip Miletić
Oce Technologies B.V., inženjer
hardvera
Arcen, NL

Član broj: 243
Poruke: 2114
*.et.tudelft.nl.

Jabber: filmil@jabber.org
ICQ: 36601391


+3 Profil

icon Re: if , else if , else !!!!!!!!!!!13.12.2004. u 12:11 - pre 206 meseci
Citat:
SiN_MaFiJe: Pa tako je mora da se stavi #include<string.h> ali to se zna ne mora da se napominje :)


Malo korektnosti nije naodmet:

U C-u je zamalo pa sve dozvoljeno, ali treba znati kakve posledice to ima na ostatak programa.

Ako koristite neku funkciju koja nema prototip C je automatski deklariše kao funkciju koja uzima nepoznat broj parametara i vraća int.

To se zove implicitna deklaracija. Tako, ako ne koristite zaglavlje a koristite strcmp, kompajler misli da je u pitanju funkcija:

int strcmp(...);

što je u slučaju strcmp u redu, ali u slučaju nekih drugih funkcija može da dovede do grešaka. Ako znate tačno šta radite, možete da izostavite deklaraciju funkcije. Ako ne znate tačno šta radite, onda nije pametno praviti egzibicije; ili treba doučiti.

Praktična mudrost je da se uvek koriste odgovarajuća zaglavlja, jer to pomaže kod otkrivanja i ispravljanja grešaka, kao i provere ispravnosti programa.

f
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: if , else if , else !!!!!!!!!!!

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7437 | Odgovora: 21 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Kliknite za generisanje liste srodnih tema...
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.