Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pocetak 3D programiranja C#-u

[es] :: 3D programiranje :: Pocetak 3D programiranja C#-u

[ Pregleda: 4762 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

NeznamTkoSam

Član broj: 39660
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Pocetak 3D programiranja C#-u04.12.2004. u 19:22 - pre 213 meseci
Gdje ima kakvih dobrih tutoriala za 3D programiranje u C#-u?
Sto sve moram znati?
P.S. Hocu da programi budu portabilni.
 
Odgovor na temu

Barney Gumble

Član broj: 38077
Poruke: 47
*.telekom.yu.



Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u04.12.2004. u 20:15 - pre 213 meseci
Ne znam za tutorijale ali sam od jednog prijatelja dobio preporuku za knjige:
CET-ova "Visual C# .NET Korak po korak",
ili još bolja
"C# od pocetka (isto izdaje CET)" koja je malo skuplja od one prve.

Ja ih još nisam nabavio tako da ti ne mogu reći ništa detaljnije ali pretpostavljam da postoji CET-ov internet sajt pa tamo pogledaj za detalje.

Takođe ne znam da li ove knjige obuhvaćaju 3D programiranje ali ništa te ne košta da proveriš.
 
Odgovor na temu

Nothingman

Član broj: 31375
Poruke: 308
*.teol.net.



+112 Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u04.12.2004. u 22:08 - pre 213 meseci
To su knjige koje objasnjavaju programski jezik (konkretno C#) i u njima nema nista o 3D programiranju niti igricama.
Ako hoces da ti programi budu portabilni onda koristi OpenGL u kombinaciji sa glut bibliotekom ili SDL-om.
Tutore za OpenGL imas na [url]nehe.gamedev.net[/url], ali ti ja preporucujem da skines sa neta knjigu OpenGl Redbook. Besplatna je.

p.s. zasto mi nikad ne radi ovo sa url-ovima?

Q: Are there really any systems where
void main() doesn't work?
A: It has been reported that programs using void main() can crash.
Q: The book I've been using, _C Programing for the Compleat Idiot_,
always uses void main().
A: Perhaps its author counts himself among the target audience.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u05.12.2004. u 00:34 - pre 213 meseci
Citat:
p.s. zasto mi nikad ne radi ovo sa url-ovima?


Dovoljno je da napises http://nehe.gamedev.net bez onog url i /url u onim zagradicama ;)
 
Odgovor na temu

Fuji
Goran Jakovljevic
Banja Luka

Član broj: 20853
Poruke: 20
*.teol.net.

Sajt: www.najrazred.vze.com


Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u05.12.2004. u 13:45 - pre 213 meseci
Znam da je glupo pitanje ali koji jezik koristi opengl ,ima sopstven ili c++ ?
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1943
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+480 Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u05.12.2004. u 15:57 - pre 213 meseci
OpenGl je skup Apija kojima mozes pristupiti iz mnogo programskih jezika.
To znaci da OpenGL nema svoj jezik.
 
Odgovor na temu

NeznamTkoSam

Član broj: 39660
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u12.12.2004. u 09:14 - pre 213 meseci
Ma dajte, gdje ima kakav tutorial o opengl? Ne C++, nego C#.
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u12.12.2004. u 14:29 - pre 213 meseci
Ako je Visual Studio .NET ustvari za C#, onda sve tutorijale na NeHe-ovom sajtu imas konvertovane za C#, pogledaj na dnu stranice bilo kog tutorijala. Ako nije e onda nista.
 
Odgovor na temu

NeznamTkoSam

Član broj: 39660
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u12.12.2004. u 15:26 - pre 213 meseci
Hvala.
Jos me zanima mogu li u opengl program ubaciti 3d objekt u .3ds ili nekom slicnom formatu?
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 01:29 - pre 213 meseci
Naravno da moze, samo nemoj mene da pitas koja je f-ja za koji format, jer nemam blage....
 
Odgovor na temu

NeznamTkoSam

Član broj: 39660
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 18:37 - pre 213 meseci
Tko zna, nek kaze... :)
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 19:30 - pre 213 meseci
Ha... bilo bi lepo kad bi u OpenGL-u bila neka funkcija kao Load3DSFile i fajl se ucita :)

Pogledaj http://nehe.gamedev.net i http://www.gamedev.net tamo imas puno primera vezanih za ucitavanje raznih fajlova.
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 22:22 - pre 213 meseci
Citat:
Ha... bilo bi lepo kad bi u OpenGL-u bila neka funkcija kao Load3DSFile i fajl se ucita

Hoces da kazes da ne moze da se napravi?

NeznamTkoSam je rekao da li moze da se ubaci, sto ne podrazumeva da bas u OpenGL ima vec gotova f-ja za 3DS ili sl.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 22:36 - pre 213 meseci
Da li sam negde rekao da ne moze da se napravi? :)
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 23:15 - pre 213 meseci
Evo nasao sam:

Code:

//////////////////////////// LOAD BSP \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\*
/////
/////    This loads in all of the .bsp data for the level
/////
//////////////////////////// LOAD BSP \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\*

bool CQuake3BSP::LoadBSP(const char *strFileName)
{
  ...
}


samo sto je C++...

Link : www.gametutorials.com
 
Odgovor na temu

zaraza

Član broj: 19938
Poruke: 1139
*.ptt.yu.



+4 Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 23:27 - pre 213 meseci
ima za 3ds modele sa sve texturama,...i mislim da se zove 3dsLoader :) bas sam trazio to sad kod sebe i ne mogu da nadjem, ali mislim da sam nasao na nehe-u bas to....
e sad posto sam davno to cackao primetio sam da nije bas najbolje odradjena, nekada neki model nece da ucita, pa ume da smara sa raznim texturama i tako....
 
Odgovor na temu

Mrav
Aleksandar Mraović
.net programer u Wireless Media
Beograd

Član broj: 6532
Poruke: 279
195.252.80.*

ICQ: 197419540


Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u13.12.2004. u 23:38 - pre 213 meseci
Ako hoćeš najlakšu varijantu sa C#, DirectX sada ima managed mod.
Lepota je u jednostavnosti.

Cis.
 
Odgovor na temu

NeznamTkoSam

Član broj: 39660
Poruke: 280
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pocetak 3D programiranja C#-u15.12.2004. u 19:55 - pre 213 meseci
DirectX ima takvu funkciju?
 
Odgovor na temu

[es] :: 3D programiranje :: Pocetak 3D programiranja C#-u

[ Pregleda: 4762 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.