Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

TAB u textboxu

[es] :: Visual Basic 6 :: TAB u textboxu

[ Pregleda: 3771 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

VladimirB
Banja Luka

Član broj: 2757
Poruke: 30
*.teleklik.net



Profil

icon TAB u textboxu08.04.2002. u 22:34 - pre 222 meseci

Hocu da u textboxu koristim dugme TAB, a umjesto toga fokus se prenosi sa textboxa na neki objekat koji je sledeci u tabindex redoslijedu. Moze li se to napraviti?
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu08.04.2002. u 23:21 - pre 222 meseci
hehe, i ja sam imao slicnu za*ebanciju. Resenje je sledece :
prvo 'prodjes' kroz sve kontrole u formi na sledeci nacin i onemogucis tabstop :

for each control in form1.controls
control.tabstop= false
next
ovo gore treba da ide u gotfokus event,

dalje, kad kontrola izgubi fokus ubaci ovo isto samo tabstop=true i trebalo bi da radi.

pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

VladimirB
Banja Luka

Član broj: 2757
Poruke: 30
195.252.64.*



Profil

icon Re: TAB u textboxu09.04.2002. u 12:34 - pre 222 meseci
Sto mu dabrova.. RADI!!

:)
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu09.04.2002. u 13:52 - pre 222 meseci
Radi iz prve ? ... sumnjam


fire, walk with me
 
Odgovor na temu

VladimirB
Banja Luka

Član broj: 2757
Poruke: 30
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu11.04.2002. u 20:08 - pre 222 meseci
U pravu si - kad se na formu stavi neki objekat koji nema tabstop properti, to bi izazvalo gresku..
Treba u petlju dodati jednu uslovnu naredbu da bi se to izbjeglo, npr:
strObject = Left(objControl.Name, 5)
If strObject <> "Shape" And strObject <> "Frame" And strObject <> "Label" And strObject <> "Image" Then objControl.TabStop = True
Jesi i ti tako uradio?

 
Odgovor na temu

VladimirB
Banja Luka

Član broj: 2757
Poruke: 30
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu11.04.2002. u 20:14 - pre 222 meseci
Jesi primjetio jednu neobicnu stvar - ako na formi imas option button sa value=true, pa tabstop podesis na false ali ne tokom izvrsavanja nego tokom designa, onda ce taj option button primati fokus bez obzira sto mu je tabstop=false, ali kad se to isto uradi tokom izvrsavanja onda je u redu - ne prima fokus..
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu11.04.2002. u 20:55 - pre 222 meseci
Ne, nisam tako uradio, ali nije lose ni ovo. Ja sam koristo nesto ovako :
on error resume next :)

A za option button nisam znao, hvala za savet.

poz.



fire, walk with me
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu11.04.2002. u 20:57 - pre 222 meseci
A, sta si menjao u property-jima za textbox ;) ??

mora da se podesi jedan property da bi proradio TAB ...
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

VladimirB
Banja Luka

Član broj: 2757
Poruke: 30
*.dialup.blic.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu12.04.2002. u 20:27 - pre 222 meseci
mislis na multiline? :)
e, nisam morao da mijenjam, to je ovde vec bilo namjesteno odranije..
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.tehnicom.net



Profil

icon Re: TAB u textboxu12.04.2002. u 20:36 - pre 222 meseci
E, pa da, na to sam mislio. Interesovalo me da li si stvarno probao ovo sto sam predlzio :). Neki posetioci ovog foruma pitaju nesto, pa kad im se odgovori, cini mi se da cak i ne probaju, sto naravno nije slucaj kad si ti u pitanju.

pozdrav
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

zeljo

Član broj: 2965
Poruke: 143
195.252.78.*



Profil

icon Re: TAB u textboxu21.06.2002. u 01:54 - pre 220 meseci
Mozes to rijesiti tako sto ces kliknuti na TXTbox ili Labelu a potom u Propertiesu da u TabIndex upises broj recimo 1 tu ce ti se pojaviti Tab prilikom startovanja programa na drgi TXTBox kliknes pa ponovo ista procedura stavis 2 taj ce TXTBox biti sledeci kada stisnes tipku Tab i pokrenes program,....

Nadam se da je to to sto si trazio
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: TAB u textboxu

[ Pregleda: 3771 | Odgovora: 10 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.