Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Par početnički pitanja!

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Par početnički pitanja!

[ Pregleda: 1875 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Par početnički pitanja!02.12.2004. u 21:57 - pre 205 meseci
Poz.
Počenik sam u Delphiju (7), počeo sam radit jedan program, i dosta sam tog napravio ali sam stao na jednostavnom problemu (za mene nije) riječ je o tome što se u Edit1 upiše ime procesa i kad se kline button on ubije taj proces, za ubijanje koristim ovo:

Code:

WinExec ('taskkill /F /IM ime_procesa.exe', SW_RESTORE);


A sad mi je problem kako naporavit da se ubija taj proces koji je naznačen u Edit1 polju, u VB bi to ovako izgledalo:

Code:

Shell "taskkill /F /IM " + Text1.Text


Pokušavao sm neke stvari ali bez uspjeha, to je lagano ali ja nekapiram.
I još nešto postoji li za Delphi nešto kao u VB API-Guide (progi u kojem se nalaze kodovi API funkcija)
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!02.12.2004. u 22:30 - pre 205 meseci
Ide ovako :
Code:
WinExec(PAnsiChar('taskkill /F /IM ' + Edit1.Text), SW_HIDE);


I ovo drugo pitanje, idi Help -> Windows SDK ili nabavi MSDN.
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!02.12.2004. u 22:36 - pre 205 meseci
trooper tako sam i ja mislio ali ne radi. Hvala Marko
 
Odgovor na temu

dogriz
Sombor

Član broj: 29744
Poruke: 259
*.so-sombor.com.

Sajt: dogriz.blogspot.com


+6 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 08:14 - pre 205 meseci
Potraži opis za ShellExecute u Delphi Helpu pa probaj to umesto WinExec
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 13:56 - pre 205 meseci
Što bolje se koristiti s ShellExecute el.
S kojom bi naredbom mogao čitat neke podatke iz registrija.... Po mogućnosti neka jednostavna metoda.
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 14:06 - pre 205 meseci
za registry koristi klasu TRegistry iz Registry biblioteke, a ne moras da koristis shell execute ili createprocess za jednostavnije stvari...u krajnjem slucaju, winexec poziva njih pa se svodi na isto a sintaksa je komplikovanija
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

sasas
Saša Slavnić
radim za neke švabe

Član broj: 35478
Poruke: 617
*.zaslon-telecom.si.



Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 14:10 - pre 205 meseci
Jel ovo ponovo neko pisanje virusa u pitanju? Predlazem moderatorima da napravimo TOP temu 'Kako efektno napisati virus' pa da objasnimo u njoj sve funkcije 'ShellExecute', 'Registry', 'CopyFile', 'FormatHDDLowLevel32' i njihovu sto destruktivniju primenu. Svako malo se pojavljuje neko sa istim pitanjima, postaje pomalo smarajuce, a i kvari (bar moj) utisak o delphi forumu.

ss.
When something is hard to do, then it's not worth doing.
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
*.smin.sezampro.yu.

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 15:06 - pre 205 meseci
Ma covek pravi nov task manager... onaj stari mu se ne dopada :P
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 16:41 - pre 205 meseci
Ne, ne nije nikaki virus, toga sam se ostavio (Last) Radim jedan progi (Pod imenom Virus Removery Tool) progi ima za sad ova svojstva:
1. Ubijanje processa
2. Brisanje fajlova
3. Prečace do neki programa
4. zaustavljanje system shutdown-a

Sad sam počeo radit neke prečace za gašenje, restart, log off računala, al me zeza samo radi log off, koristio sam neke Api funkcije:

Code:


ExitWindowsEx(EWX_REBOOT,0) ; 

ExitWindowsEx(EWX_SHUTDOWN,0) ; 

ExitWindowsEx(EWX_LOGOFF,0) ;



Al samo radi log off. U čemu je problem?
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 17:53 - pre 205 meseci
Problem je u tome sto nemas privilegije da ugasis kompjuter. Iskoristi GetDebugPrivs() funkciju sto sam ti poslao juce (Junk.pas), ili pogledaj po google-u.

poz
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 18:46 - pre 205 meseci
Ima li još koji lakši način? Mislm bez sticanaj privilegija itd.
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!03.12.2004. u 19:18 - pre 205 meseci
Hvala i ovaj problem riješen, sad me još samo muči čitanje nekih ključeva iz registriaj i onda prikazivanja u Label polju (ili nekom drugom)
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!04.12.2004. u 00:03 - pre 205 meseci
Opet vidi ono sto sam ti dao...
Ako ciljas da program bude sto manji, ne koristi Registry unit vec koristi RegCreateKeyEx itd.. API-je.

Evo, ovaj kod isvitava iz HKCU\Control Panel\Desktop vrednost ScreenSaveActive kljuca i menja ga :

Code:

var 
  oldState, 
  newState : String; 
  hndKey   : HKEY; 
  ValSize  : Cardinal; 
begin 
  If RegOpenKeyEx(HKEY_CURRENT_USER, 
                  'Control Panel\Desktop', 
                  0, 
                  KEY_ALL_ACCESS, 
                  hndKey) = ERROR_SUCCESS Then 
  Begin 
    RegQueryValueEx(hndKey, 'ScreenSaveActive', nil, nil, nil, @ValSize); 
    oldState := StringOfChar(' ', ValSize); 
    RegQueryValueEx(hndKey, 'ScreenSaveActive', nil, nil, PByte(oldState), @ValSize); 
    newState := Chr(-((Ord(oldState[1]) - 48) - 1) + 48) + #0; 
    RegSetValueEx(hndKey, 'ScreenSaveActive', 0, REG_SZ, @newState[1], SizeOf(newState)); 
    SystemParametersInfo(SPI_SETSCREENSAVEACTIVE, 0, nil, SPIF_SENDWININICHANGE); 
    MessageBox(0, 
               PAnsiChar('Screen Saver state was ' + oldState[1] + ', now it is set to ' + newState[1]), 
               PAnsiChar('Done'), 
               mb_OK); 
  End; 
end.
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!04.12.2004. u 12:33 - pre 205 meseci
Daj mi smo primjer za čitanje, ja želim isčitat sve ključeve koji su u RUN-u (Startup)
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!04.12.2004. u 12:44 - pre 205 meseci
Potrazi po Google-u koriscenje RegEnumValue & RegQueryValueEx itd...
Btw, ako ti je ovako tesko, bolje se sluzi Registry unitom...
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!04.12.2004. u 20:31 - pre 205 meseci
OK, Hvala. Potražit ću.
Kako bi izgledalo to s reg. unitom?
 
Odgovor na temu

reiser

Član broj: 7895
Poruke: 2314



+102 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!04.12.2004. u 23:55 - pre 205 meseci
http://www.elitesecurity.org/tema/48528
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.t-com.hr.



+8 Profil

icon Re: Par početnički pitanja!05.12.2004. u 06:34 - pre 205 meseci
Hvala, sad ću pogledati.
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Par početnički pitanja!

[ Pregleda: 1875 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.