Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

session_start() Problem!

[es] :: PHP :: session_start() Problem!

[ Pregleda: 5007 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

MrYoo

Član broj: 30
Poruke: 198
*.vdial.verat.net.

ICQ: 47188818


Profil

icon session_start() Problem!28.11.2004. u 16:27 - pre 221 meseci
Imam index.php i on inkluduje razne fajlove i naravno ima linkove ka drugim fajlovima koji takodje inkluduju nesto.

E sada kada poukusam da pokrenem session_start() izbacuje mi sledecu gresku koju uopste ne razumem.

Code:

Warning: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at index.php:9) in index.php on line 5


session_start() mi je u petom redu index.php-a, kako ovo da resim.
 
Odgovor na temu

milanvla
Srbija

Član broj: 11686
Poruke: 132
*.verat.net.



Profil

icon Re: session_start() Problem!28.11.2004. u 17:19 - pre 221 meseci
Hm
ne znam kako ti glasi pocekat ali stavi
session_start() da bude prvi
jer ne smes nista drugo da saljes pre ovoga
jedino mozes da imas include za fajl gde registrujes sesije i onda ne smes imati nikakav drugi output pre session_start();
 
Odgovor na temu

MrYoo

Član broj: 30
Poruke: 198
*.vdial.verat.net.

ICQ: 47188818


Profil

icon Re: session_start() Problem!28.11.2004. u 17:49 - pre 221 meseci
To sam i ja probao stavio sam ga na pocetak vidi u gresci javlja gresku u petom redu.
 
Odgovor na temu

dr ZiDoo
Banja Luka

Član broj: 189
Poruke: 1728
*.teleklik.net.

Jabber: ZiDoo@elitesecurity.org
ICQ: 299539598
Sajt: zidoo.geek.rs.ba


Profil

icon Re: session_start() Problem!28.11.2004. u 18:42 - pre 221 meseci
Vidi ti si veliki dječak pa misli malo :) <-- (šala)

Sesija ti ide u headeru http protokola. To znači da prije reda u kojem imaš session_start ne smje da bude ni jedan jedini output, uključujući i grešku, warrning etc.

Mala je šansa da se PHP zbunio. Pogledaj opet dobo code, pogledaj neke pro sistema pa vidi kako ljud koriste sessije i kako je najbolje. Greška je definitvno do tebe.
tu nema kašike....
 
Odgovor na temu

Gojko Vujovic
Amsterdam, NL

Administrator
Član broj: 1
Poruke: 13651



+164 Profil

icon Re: session_start() Problem!28.11.2004. u 18:44 - pre 221 meseci
Je l ti session start pre svih drugih include-ova?
 
Odgovor na temu

oliver78
Oliver Petković
Pančevo

Član broj: 5031
Poruke: 230
*.panet.co.yu.

Sajt: oliver.glogonj.net


Profil

icon Re: session_start() Problem!28.11.2004. u 19:55 - pre 221 meseci
Ilija je o tome pisao na http://www.ionbee.net/, ali je trenutno offline.
Bilo je postova vezanih za taj problem. UEdit ubaci neki kod na pocetku kad se prebaci na UTF encoding. Moze se videti iz listera.
Resenje:
Otvoris skript u notepad-u, izbrises prvu zagradu <, i opet je ukucas, snimis i gotovo.
 
Odgovor na temu

Ilija Studen
Novi Sad

Član broj: 3864
Poruke: 859
*.ftn.ns.ac.yu.

Sajt: www.activecollab.com


+1 Profil

icon Re: session_start() Problem!28.11.2004. u 21:15 - pre 221 meseci
Kao što reče Oliver, najverovatnije je problem u UTF karakterima koji koji označavaju početak fajla (tkz BOF = Begin Of File). Ovi karakteri su nevidljivi, ali su ipak prisutni.

Neki editori prikazuju BOF, neki ne... Pomoću TopStylea (na primer) se lako uklanjaju jer ih prikaže i možeš ih orbisati. Nekada odsustvo UTF podrške zna biti i prednost ;)

Pozdrav
http://www.activecollab.com - Alat za upravljanje projektima
 
Odgovor na temu

MrYoo

Član broj: 30
Poruke: 198
*.vdial.verat.net.

ICQ: 47188818


Profil

icon Re: session_start() Problem!28.11.2004. u 21:39 - pre 221 meseci
Citat:
Gojko Vujovic: Je l ti session start pre svih drugih include-ova?


i pre bilo kog output-a (echo), resio sam hvala.
 
Odgovor na temu

-zombie-
Tomica Jovanovic
freelance programmer
ni.ac.yu

Član broj: 4128
Poruke: 3448
*.neobee.net.

Sajt: localhost


+4 Profil

icon Re: session_start() Problem!02.12.2004. u 21:00 - pre 221 meseci
Citat:
Ilija Studen:
Kao što reče Oliver, najverovatnije je problem u UTF karakterima koji koji označavaju početak fajla (tkz BOF = Begin Of File). Ovi karakteri su nevidljivi, ali su ipak prisutni.


verovatno misliš na BOM (Byte Order Mark) karakter koji označava redosled bajtova, recimo kod enkodinga kao što su utf16, određuje da li je stream big-endian ili little-endian (koji od dva bajta u karakteru je važniji).

ironično je što to kod utf8 kodiranja nema apsolutno nikakve veze, pa je postojanje takvog karaktera u utf8 kodiranom fajlu totalno besmisleno (a očigledno, ponekad i kontraproduktivno).

 
Odgovor na temu

noviKorisnik
Dejan Katašić
Novi Sad

Član broj: 13216
Poruke: 4533
*.dialup.neobee.net.

Sajt: www.novikorisnik.net


+5 Profil

icon Re: session_start() Problem!02.12.2004. u 21:21 - pre 221 meseci
Treba to da se objasni i UltraEdit-u.

... i tako su svi stringovi otišli u bazu, neka oni teraju svoj utf-8, neka im...
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: session_start() Problem!

[ Pregleda: 5007 | Odgovora: 9 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.