Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Problem sa URL skriptom

[es] :: PHP :: Problem sa URL skriptom
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)

[ Pregleda: 3706 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gogom
bih

Član broj: 39412
Poruke: 8
*.as54.ze.bih.net.ba.



Profil

icon Problem sa URL skriptom13.11.2004. u 19:33 - pre 206 meseci
Početnik sam u PHP-u i nije mi jasno sta je problem sa ovom skriptom!
<?php
$otvori = $_GET['otvori'];
if($otvori == 'home'){
include('home.php');
}
else if($otvori == 'stranica1'){
include('stranica1/stranica1.php');
}
else if($otvori == 'stranica2'){
include('stranica2/stranica2.php');
}
else {print("Stranica ne postoji!");}
?>
Sve radi ok ako su stranice u istom folderu, ali ako hocu da da otvorim stranicu iz drugog foldera npr stranica1/stranica1.php otvori mi se samo stranica koja prikazuje tekstualni dio stranice bez ikakve grafike.
 
0

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: Problem sa URL skriptom13.11.2004. u 19:44 - pre 206 meseci
pa logicno - pathovi do slika ti nisu validni :)

ispravi to, a usput i nemoj koristiti if tamo gde se case namece kao logicno resenje...
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
0

Shinhan
PHP programmer
Subotica

Član broj: 12327
Poruke: 372
*.dialup.neobee.net.

Jabber: shinhan@elitesecurity.org
ICQ: 400847988


+4 Profil

icon Re: Problem sa URL skriptom13.11.2004. u 19:45 - pre 206 meseci
Može biti da mu je možda uključen open_basedir...
"Common sense is not so common." - Voltaire
 
0

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: Problem sa URL skriptom13.11.2004. u 20:36 - pre 206 meseci
Neznam da li pomaze , ali ja sam danas bas radi sajt , pa sam to koristio:

Code:


$otvori = $_GET['otvori'];

switch ($otvori) {
   case 'index';
     include "index.php";
   break;
 case 'stranica2';
     include "stranica2.php";
   break;
}


Ovo je bolji nacin.
Ali ako ti se skripta nalazi u folderu npr. admin/script.php , i zelis da includujes fajl koji se zove npr. "stranica.php" , i koji se ne nalazi u admin folderu , vec u root , ne kucas :

Code:

include "stranica.php";


nego:

Code:

include "../stranica.php";


nadam se da sam bio jasan.

poz.
 
0

gogom
bih

Član broj: 39412
Poruke: 8
*.as54ze.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Problem sa URL skriptom14.11.2004. u 20:04 - pre 206 meseci
Hvala Set-X, to je to!
Sad jos jedno pitanje!
Da li bi tu scriptu mogao snimiti u root folderu npr. kao vijesti.php a link na stranici staviti vijesti.php?=vijest1 koji bi otvorio stranicu iz foldera vijesti/vijesti.1php, tako da tu scriptu ne moram stavljati u svaki folder posebno!
Nadam se da sam dobro objasnio sta sam mislio!
 
0

Coa Car
Aleksandar Zivanovic
PHP Programer, SoliterInc
Beograd

Član broj: 231214
Poruke: 3
93.87.191.*

Sajt: coa.soliterinc.com/blog


Profil

icon Re: Problem sa URL skriptom31.08.2009. u 02:24 - pre 147 meseci
ne mozes tako, morao bi vesti.php?vest=1. . .

<?
if(isset($_GET['id'])){
$a = mysql_query('SELECT * FROM ime_tabele WHERE ime_tabele.id = '. (int)$_GET['id']);
$s = mysql_fetch_assoc($a);

echo $s['naslov_vesti'].'<br />';
echo $s['vest']

} else {
echo 'Izaberite vest';
}
?>

to bi bilo u slucaju da vesti vuce iz baze, i ovaj kod stavis unutar stranice vest.php koja ce pomocu include da se poziva sa stranice vesti.php i to bi bilo vesti.php?vest&id=1

a unutar stranice vesti.php stavis sledeci kod :

<?
include('vest.php');
?>
. . . gun's doesn't kill people's, people's kill people's. . .
 
0

Milos911
Serbia

Član broj: 219127
Poruke: 1230
*.telenor.co.yu.



+303 Profil

icon Re: Problem sa URL skriptom31.08.2009. u 11:24 - pre 147 meseci
Mislim da je on hteo ovo:):
Code:

index.php
<?php
if(!isset($_GET['page']))
   {
    $page = "home.php";
   }
else
   {
    $page = $_GET['page'];
   };
//pa onda
include ($page);
?>

home.php
Code:

<?php
echo "<a href=\"index.php?page=vesti/vesti.php\">Vesti</a>";
?>
 
0

Nemke_BG

Član broj: 163822
Poruke: 341
*.bg.krstarica.net.

Jabber: Nemke_BG@elitesecurity.org
Sajt: https://www.nmdesign.rs


+45 Profil

icon Re: Problem sa URL skriptom31.08.2009. u 11:46 - pre 147 meseci
a ja mislim da je ovo tema stara 4 godine, tako da cemo tesko saznati sta je hteo...
...
 
0

[es] :: PHP :: Problem sa URL skriptom
(Zaključana tema (lock), by Nemanja Avramović)

[ Pregleda: 3706 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.