Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Return InetAddress help :)

[es] :: Java :: Return InetAddress help :)

[ Pregleda: 3917 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
*.041net.co.yu



Profil

icon Return InetAddress help :)30.03.2002. u 17:41 - pre 251 meseci
Ok ljudi ovako imam jedan progy u kome imam da pozivam InetAddress-u na vise mesta znaci u vise class-a ok napravio sam funkciju
public static PrintWriter outvracanje()
{
return out;
}
Pomocu ove funckije ja sam uspeo da pridobijem PrintWriter e da ja sam radio progy sa jtabbedpane-om i samo pozivao classe ovako
konekcija kon;// TO JE U MAIN-u
i u konstruktoru
kon = new konekcija(this);
jTabbedPan.addTab("Connection",new ImageIcon(""),kon,"blah");
ok to je to
znate kako sam pozivao classe e sad ja taj PrintWriter pozovem tako sto ga pozvem ovako
out = glavni.vracajout();
i onda kad mi nesto zatreba out.println(bla blah); nije ni vazno
ok e sad ja bih isto tako iz class-e konekcija hteo da uzmem InetAddress ali nece
ja napravimo isto funkciju sa return
ovako sam posle probao
public String vracanje2()
{
return adresa;
}
i onda u classi stavio da je neki string =konekcija.vracanje2();
i tu kaze da ne valja a prvo sam pokusao da napravim ovako nesto
public InetAddress vracanje2()
{
return addr;//Addr je InetAddress koji sam napravio u toj classi
}
E sad kako da je pozovem InetAddress iz klase konekcija i da lepo napravim client socket ???
 
Odgovor na temu

dostanov

Član broj: 978
Poruke: 148
194.106.161.*

Jabber: dostanov@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Return InetAddress help :)31.03.2002. u 00:32 - pre 251 meseci
Neznam kako ti pišeš Java programe i kako javac može da ih iskompajlira, jer ja ne mogu ni tvoj Srpski jezik da iskompajliram a kamoli da razumem nešto što si napisao u Javi.

Ako si već savladao Javu, možda mogu da ti pomognem oko Srpskog jezika, ako ti ukažem na sličnosti između ova dva jezika.

Poređenja radi, Srpski jezik, takođe, pravi razliku između malih i velikih slova, zatim, na kraju rečenice se stavlja obično tačka, mada se može upotrebiti i neki drugi znak interpunkcije. Dalje, Srpski jezik ima daleko veću dokumentaciju od Jave (obično se zovu rečnici i gramatike) i mnogo napisanih knjiga od raznih autora.

Ok, dosta smo se šalili.

Ako već hoćeš da ti neko pomogne, potrudi se da te on i razume. Nemamo svi source tvog programa ispred sebe dok pokušavamo da provalimo o čemu se radi. Takođe, ovaj forum ti nudi mogućnost i da vizuelno odvojiš kod programa od tvojih komentara.

Code:
class Problem { ... }

Možda ipak ja u svemu ovome grešim, jer je važnije ispasti kul i napisati celu poruku u jednoj rečenici malim slovima i pomešati kod programa sa tekstom poruke.

Mislim da bi trebalo postaviti link na ovu temu i velikim slovima napisati "OVAKO NE".diѽ Oko 1 dm.

• Ona
 
Odgovor na temu

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
*.verat.net



Profil

icon Re: Return InetAddress help :)31.03.2002. u 01:09 - pre 251 meseci
Hmm moglo bi se reci da sam malo nakaradno objasnio ovako najlakse kako da napravim return funkciju koja vraca inetaddres-u iz neke class-e ja imam 2 class-e u jednoj pozivam inetaddress...
E sad kako da napravim return funkciju za InetAddress???
 
Odgovor na temu

Ivan Tanasic
BGD-SRBIJA

Član broj: 220
Poruke: 965
*.190.EUnet.yu

Jabber: Autoexes@jabber.sk
ICQ: 129145438


Profil

icon Re: Return InetAddress help :)31.03.2002. u 13:58 - pre 251 meseci
Citat:
dostanov:
.

Ako si već savladao Javu, možda mogu da ti pomognem oko Srpskog jezika, ako ti ukažem na sličnosti između ova dva jezika.


Cinimi se da bi i tebi trebala mala pomoc oko maternjeg jezika je se srpski pise sa malim s!!! :))

Inace, kiler je stvarno do mojega napiso sta mu treba, i dok smo cetovali, rekoh mu da mi pojasni jer nista nieam razumeo, na sto se on veoma zacuido i pito "Kako bre nisi razumeo" :))


Ivan Tanasic - Autoexes

>cd pub
>more beer
 
Odgovor na temu

weB_KiLeR

Član broj: 238
Poruke: 1317
*.dial.InfoSky.Net



Profil

icon Re: Return InetAddress help :)02.04.2002. u 01:01 - pre 251 meseci
Ok ajmo da pojasnimo.

Imam 2 class-e u jednoj imam deklarisan InetAddress a u drugoj trebam da pozovem isti kapiren...
Gore sam napisao kako sam spojio class-e...
U jednoj od class-a imam i PrintWriter e njega sam u drugoj classi pozvao na sledeci nacin

U prvoj classi:
public static PrintWriter outvracanje()
{
return out;
}
A u drugoj classi sam pozvao ovako:

out = konekcija.outvracanje();

Kapirate e sad ja bih to isto uradio i za InetAddress pokusao sam sve da ga stavljam u string pa da string stavim u return nista...
Neznam stvarno kako bih ovo izveo ako neko zna kako ovo moze bio bih veoma zahvalan da kaze...
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Return InetAddress help :)

[ Pregleda: 3917 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.