Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Skrivanje taskbar-a

[es] :: C/C++ programiranje :: Skrivanje taskbar-a

[ Pregleda: 3142 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Toxter
NS

Član broj: 39393
Poruke: 317
*.ftn.ns.ac.yu.



+6 Profil

icon Skrivanje taskbar-a13.11.2004. u 15:49 - pre 203 meseci
Jel zna neko koja Win API funkcija 'skriva' taskbar?
Odnosno, aplikacija treba da mi bude maksimizovana i to preko
taskbar-a.
Hvala.
Sad mu nije nista, ubio si ga k'o zeca...
 
Odgovor na temu

TheAlas
Bojan Sala
Senior Programmer Analyst
GTECH
Beograd

Član broj: 36584
Poruke: 117
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Skrivanje taskbar-a13.11.2004. u 17:06 - pre 203 meseci
#include <windows.h>
#include <stdio.h>
#include <conio.h>

void main ()
{
HWND wnd = FindWindow ("Shell_TrayWnd", "");
printf ("task bar = %d\n", wnd);
printf ("task bar se sada ne vidi, klikni nesto da se povrati!\n");
ShowWindow (wnd, SW_HIDE);
getch();
ShowWindow (wnd, SW_SHOW);
}

Ubaci ovaj kod u neki cpp fajl praznog win32 programa, i videces kako radi. Samo koristi ShowWindow za sakrivanje i FindWindow za nalazenje handle-a.

 
Odgovor na temu

Slavisa
Slavisa Dojcinovic
JKP Cistoca
Banjaluka

Član broj: 9861
Poruke: 44
*.teleklik.net.



Profil

icon Re: Skrivanje taskbar-a13.11.2004. u 17:09 - pre 203 meseci
To mozes da postignes sa prozorom koji ima stil WS_EX_TOPMOST.
Taskbar mozes da sakrijes pozivim ShowWindow(hWnd, SW_HIDE); gdje ti je hWnd handle taskbara koji mozes da dobijes ovako:
hWnd = FindWindow("Shell_TrayWnd", NULL);
Slavisa
 
Odgovor na temu

Toxter
NS

Član broj: 39393
Poruke: 317
*.ftn.ns.ac.yu.



+6 Profil

icon Re: Skrivanje taskbar-a13.11.2004. u 23:26 - pre 203 meseci
Hvala, pomoglo je.
Sad mu nije nista, ubio si ga k'o zeca...
 
Odgovor na temu

TheAlas
Bojan Sala
Senior Programmer Analyst
GTECH
Beograd

Član broj: 36584
Poruke: 117
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Skrivanje taskbar-a14.11.2004. u 20:07 - pre 203 meseci
Imas program SimpleSpy preko koga mozes da saznas informacije o prozorima i klase: http://www.vbaccelerator.com/h...ows_Spy/Simple_Windows_Spy.asp
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Skrivanje taskbar-a

[ Pregleda: 3142 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.