Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

2 Tabele u...greska!?

[es] :: Web dizajn i CSS :: 2 Tabele u...greska!?

[ Pregleda: 3482 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 11:31 - pre 239 meseci
Kako mogu u jednom redu da stavim 2 tabele?

Ako je sirina jedne 85% a druge 15%?

Svaki nacin koji sam pokusao stavi drugu ispod prve i obrnuto.

Molim vas pomagajte...

poz.
 
Odgovor na temu

Draziw

Član broj: 39377
Poruke: 18
*.dialup.neobee.net.



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 12:20 - pre 239 meseci
Set_X treba da namestis prvo jednu veliku tabelu pa zatim u nju ubacujes jos dve tabele, otprilike ovako..
<Table border=0 width=100% cellpadding=0 cellspacing=0>
<Tr>
<Td width=85%>
<Table border=1 width=100% cellpadding=0 cellspacing=0>
<Tr>
<Td>Text1</Td>
</Tr>
</Table>
</Td>
<Td width=15%>
<Table border=1 width=100% cellpadding=0 cellspacing=0>
<Tr>
<Td>Text</Td>
</Tr>
</Table>
</Td>
</Tr>
</Table>
 
Odgovor na temu

Milan Andjelkovic
Product Manager
Tegus Medical
Beograd

Član broj: 4476
Poruke: 3281
*.beogrid.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/milan..


+8 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 12:27 - pre 239 meseci
Probaj i pomoću lejera (<div>).
ex.mangel
 
Odgovor na temu

KnightOfDoom
Otpusten.
Beograd

Član broj: 27310
Poruke: 497
*.ppp-bg.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 12:28 - pre 239 meseci
<table border=1>

<tr>

<td width=85%>bla,bla,bla</td>

<td width=15%>bla,bla,bla</td>

</tr>
</table>

Ovo je lakse.

Posle stavi border=0 ako neces da se vide ivice(i Marice, he, he),
i u produzetku pises koliku sirinu i visinu (width=? height=?) hoses.
Imas jos tonu "atributa", cellspacing, cellpadding...itd.
..:: MUZICKI-FORUM ::..
All Glory to The Hypnotoad !
 
Odgovor na temu

Milan Andjelkovic
Product Manager
Tegus Medical
Beograd

Član broj: 4476
Poruke: 3281
*.beogrid.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/milan..


+8 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 12:34 - pre 239 meseci
Mislim i da bi float (u okviru css-a) mogao da ti pomogne.
ex.mangel
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 12:50 - pre 239 meseci
Hvala , sad cu da pokusam.
Zapravo , ja i koristim <div> i </div>...ali cu pokusati 2 tebele u jednoj.

 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 13:23 - pre 239 meseci
Sredio sam nekako tabele JEDVA.
Ali sad ako ukucam npr. u tabeli od 15% neki duzi text , text ne prelazi u drugoj liniji , vec zauzima mesto od tabele koja ima 85% !!

Znaci nije multi line , kako da ovo resim?
 
Odgovor na temu

Milan Andjelkovic
Product Manager
Tegus Medical
Beograd

Član broj: 4476
Poruke: 3281
*.beogrid.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/milan..


+8 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 14:27 - pre 239 meseci
Daj source kod.
ex.mangel
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 14:34 - pre 239 meseci
Evo code , pa molim nekog ako moze da napravi da to bude na dve tabele ,jedna pored druge.

tabela od 15% na levoj , a on 85% na desnoj strani.

Code:

<table width="100%" border=0>
  <tr>
<td width=14%>    <table class="tablebg" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="0">
        <tr>
            <td class="row1">
            <font color=red size=1><center><b><?=$lang_menu_links?></b></center></font><br>
                <p class="breadcrumbs">n gfnfgnvbdfbfbfdbdbdbbfdbdfbfdbdfbdfbdfnfbnbnbvnbvnsd </p><br><br>
                
            </td>
        </tr>
    </table></td>

<td width=86%><table class="tablebg" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="0">
        <tr>
            <td class="row1">
            <font color=red size=2><center><b><?=$lang_menu_news?></b></center></font><br>
                <p class="breadcrumbs"><?=$news_text?> </p><br><br>
                
            </td>
        </tr>
    </table></td>


</tr>
</table>
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 15:56 - pre 239 meseci
Pa ajde zna li neko , hitno mi je?
 
Odgovor na temu

BytEfLUSh
Neven Pintarić
Nano-mage Engineer, Slave SysAdmin
Sombor

Član broj: 21153
Poruke: 5499
*.nat-pool.so.sbb.co.yu.



+14 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 16:54 - pre 239 meseci
Hmmm a taj kod ti ne radi??? Nisam isprobao, ali mi se čini ispravan...

Putuj planeto, super smo se družili
nama je lepo, taman kako smo zaslužili!
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 17:02 - pre 239 meseci
Citat:
set_X: Sredio sam nekako tabele JEDVA.
Ali sad ako ukucam npr. u tabeli od 15% neki duzi text , text ne prelazi u drugoj liniji , vec zauzima mesto od tabele koja ima 85% !!

Znaci nije multi line , kako da ovo resim?


tu sam sve rekao...
 
Odgovor na temu

KnightOfDoom
Otpusten.
Beograd

Član broj: 27310
Poruke: 497
*.ppp-bg.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 17:37 - pre 239 meseci
Ako ukucas svakoj tabeli dimenzije nece se siriti kada kucas text u njoj.
..:: MUZICKI-FORUM ::..
All Glory to The Hypnotoad !
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?13.11.2004. u 17:48 - pre 239 meseci
A koji je kod za dimenzije. Ne razumem bas na sta mislis.

Znam za width="x%" , height ... i to ostalo , ali kako mislis na dimezije?
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?14.11.2004. u 07:23 - pre 239 meseci
pa dao sam kod, molim vas pomozite...
 
Odgovor na temu

Br@nkoR
http://localhost

Član broj: 2597
Poruke: 1603

Sajt: localhost


+23 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?14.11.2004. u 12:56 - pre 239 meseci
O ovome je mislim ranije bilo reči.
A to ja da u duže reči dodaješ razmak ili &nbsp;, kako bi ih skratio i kako bi prešle u novi red.
Banned - Not available
 
Odgovor na temu

KnightOfDoom
Otpusten.
Beograd

Član broj: 27310
Poruke: 497
*.ppp-bg.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?14.11.2004. u 14:08 - pre 239 meseci
Upises <table width=nesto height=nesto> Naravno height i ne moras.
Onda pises u <td width=nesto> Znaci pises koliko PIXELA hoces da to bude siroko.

Najbolje da vidis ovu stranicu, tu je sve lepo objasnjeno http://www.pagetutor.com/pagetutor/tables/index.html
..:: MUZICKI-FORUM ::..
All Glory to The Hypnotoad !
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: 2 Tabele u...greska!?14.11.2004. u 15:33 - pre 239 meseci
Hvala na odgovoru ,ali ja sma to vec znao. Samo sam se zbunio.

Inace dok mi odgovoriste , ja vec napisah admin panel u PHP-u :)
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: 2 Tabele u...greska!?

[ Pregleda: 3482 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.