Literaturu - konkretnije, zbirku zadataka sa prijemnih ispita - možeš da nadješ u skriptarnici fakulteta - kad udješ, prodješ kroz predvorje, popneš se pored lavova uz 4-5 stepenika i udješ u foaje - ispred tebe su stepenice, ideš u desni hodnik (ali ne desno nego pravo, paralelno sa stepeništem), skriptarnica se nalazi sa leve strane na kraju hodnika.
Na pitanje zašto učenici elektrotehničkih škola imaju manje šanse za upis imam odgovor koji nije za ovaj forum, pa ti neću ni odgovoriti.
Što se tiče broja studenata koje ETF prima, mislim da je i ove godine bilo 600 (400 na budžet + 200 na samofinansiranje, ako grešim neka me neko ispravi, molim vas), osim na smer Softversko inženjerstvo koji prima 100 studenata, od čega 10 na budžet (opet, ako grešim, neka me neko ispravi, inače mi se čini da su ove godine nešto više primili na budžet).
Prijemni i nije tako težak (barem ono što je bilo ove godine), mada ja i nisam neko merilo svemu tome s obzirom da je meni Laban (ko zna zna) sastavljao prijemni iz matematike a i znanje matematike se značajno proširi tokom par godina studiranja ETF-a pa se gubi na objektivnosti.
U svakom slučaju, kreni na vreme sa prijemnim i sve će biti u redu. Ako si iz Beograda, verovatno je najbolje da uhvatiš neki od kurseva za pripremu na samom ETF-u, jer ga drže asistenti sa faksa.
Pozdrav, Tijana
Use The Force!
“Who said anything about slicing you up? I just wanted to carve a little Z on your forehead — nothing serious.”