Srodne teme
24.05.2003. OpenGL
19.05.2006. Java i OpenGL
13.12.2004. OpenGL sa .NET - om
17.07.2002. OpenGL 1.4
31.10.2002. VisualBasic i OpenGL & DirectX
18.01.2004. Tastatura i OpenGL
05.03.2004. OpenGL arhitektura
10.04.2004. opengl optimizacija
26.06.2004. Asembler i opengl
16.05.2006. Preslikavanje OpenGL-a u Javu
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Procesor i OpenGL

[es] :: 3D programiranje :: Procesor i OpenGL

[ Pregleda: 3436 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.axpan.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Procesor i OpenGL08.11.2004. u 17:23 - pre 239 meseci
Pozdrav!

Zanima me,ako neko zna,zasto se kada minimiziram program koji koristi GL, procesor zaposli do 100%,i kako bi to mogao da izbegnem?

Zakacio sam jedan konkretan primer.Hvala.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Procesor i OpenGL09.11.2004. u 21:13 - pre 239 meseci
Cao,
Problem je u tome sto se proces ne pauzira
pri spustanju prozora.
Ono sto pa meni nije jasno je to da par poligona
pojede 96% procesorskog vremena :(
MM
The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.axpan.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Procesor i OpenGL10.11.2004. u 12:32 - pre 239 meseci
Da, ali kontam da rad procesora u ovom slucaju bas i nema veze sa brojem polija, probao sam cak i sa praznim prozorom (Lesson 1),pa opet isto.
To mora da je nesto drugo...
 
Odgovor na temu

bkaradzic
Branimir Karadžić
ArenaNet
Seattle, WA

Član broj: 14953
Poruke: 1630
*.pandemicstudios.com.

Sajt: https://github.com/bkarad..


+11 Profil

icon Re: Procesor i OpenGL10.11.2004. u 18:22 - pre 239 meseci
Ovaj problem verovatno nije vezan za OpenGL nego za tvoj main loop i WinProc. Postoji više rešenja. Npr. da kada WinProc dobije poruku WM_KILLFOCUS postaviš pause flag i onda u main loop-u obrađuješ samo windows poruke i pozivaš Sleep(100). Kada dobiješ WM_SETFOCUS poruku onda izbrišeš pause flag i nastaviš da radiš nomalan main loop. Ako igra treba da radi dok je minimizovana, onda možeš da poisključuješ sve sisteme koji su nebitni (npr. rendering, sound, itd.) i da u slučaju kada je delta time u main loop-u manja od željenog frame rate-a (npr. 1/60 ili nekada je za simulaciju dovoljno da ideš sa manjim frame rate-om) pozivaš Sleep u dužini razlike tog vremena...

Branimir

 
Odgovor na temu

Milos Stojanovic
Belgrade

Član broj: 10343
Poruke: 1864
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.

ICQ: 282954730
Sajt: www.sietf.org


+7 Profil

icon Re: Procesor i OpenGL10.11.2004. u 19:35 - pre 239 meseci
A da smanji prioritet threadu, pa da pusti Windows da se muči sa balansiranjem resoursa, to je malo jednostavnije rešenje?
ex. trooper
Oh goody... it's my Illudium PU-36 Explosive Space Modulator!
Softversko Inženjerstvo
♪♫♪
 
Odgovor na temu

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Procesor i OpenGL11.11.2004. u 23:14 - pre 239 meseci
Jedini loop koji postoji u main f-ji je
onaj koji ceka na poruke.
Stavio sam u okviru njega da radi Sleep(100)
na WM_KILLFOCUS.
Nista se nije dogodilo :(
Stavio sam 1000000 (pretpostavljam da je ovo dovoljno veliki br,
jer ne znam koji da uzmem kao beskonacan) i skinuo je na 1sec sa 86cpu t.
na 56cpu t.
MM

The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

bkaradzic
Branimir Karadžić
ArenaNet
Seattle, WA

Član broj: 14953
Poruke: 1630
*.pandemicstudios.com.

Sajt: https://github.com/bkarad..


+11 Profil

icon Re: Procesor i OpenGL11.11.2004. u 23:31 - pre 239 meseci
WinProc izgleda ovako?
Code:
LRESULT CALLBACK WindowProc(HWND hWnd, UINT uMsg, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
    switch(uMsg)
    {
        case WM_KILLFOCUS:
            g_bPause = true;
            break;

        case WM_SETFOCUS:
            g_bPause = false;
            break;
    }
    
    return DefWindowProc(hWnd, uMsg, wParam, lParam);
}

A message pump ovako?
Code:
while ( !bDone )
{
    if ( g_bPause )
    {
        Sleep(100);
    }
    else
    {
        Render();
    }

    while ( PeekMessage(&msg, NULL, 0, 0, PM_REMOVE) )
    {
        TranslateMessage(&msg);
        DispatchMessage(&msg);
    }
}


Branimir

 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.axpan.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Procesor i OpenGL12.11.2004. u 00:33 - pre 239 meseci
Ne izgleda bas tako, pogledaj prvi post, pa skini attachment.
 
Odgovor na temu

bkaradzic
Branimir Karadžić
ArenaNet
Seattle, WA

Član broj: 14953
Poruke: 1630
*.pandemicstudios.com.

Sajt: https://github.com/bkarad..


+11 Profil

icon Re: Procesor i OpenGL12.11.2004. u 00:50 - pre 239 meseci
Citat:
CimBac: Ne izgleda bas tako, pogledaj prvi post, pa skini attachment.

Mislio sam da prilagodiš ovaj kod što sam ti ja poslao tom kodu što ti imaš pa da javiš da li ti je to rešilo problem. Očigledno je da attachment u prvom postu nema nešto slično, jer ti ne bi ni postavljao pitanje... ;)

Branimir

 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.axpan.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Procesor i OpenGL12.11.2004. u 01:28 - pre 239 meseci

Svaka cast, bkaradzic-u, iz prve! To je bas to! Kada minimizujem prozor,sa Sleep(100) FPS padnu na 24, dok je inace 86, a procesor radi na nekih 5%, while normal 18%.



G tnx
 
Odgovor na temu

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Procesor i OpenGL12.11.2004. u 12:54 - pre 239 meseci
Citat:
CimBac: Svaka cast, bkaradzic-u, iz prve! To je bas to! Kada minimizujem prozor,sa Sleep(100) FPS padnu na 24, dok je inace 86, a procesor radi na nekih 5%, while normal 18%





Ajde okaci novi kod
MM
The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
*.vdial.verat.net.



Profil

icon Re: Procesor i OpenGL12.11.2004. u 13:26 - pre 239 meseci
Ne kaci,
radi i meni :)
The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Procesor i OpenGL13.11.2004. u 18:50 - pre 239 meseci

E sad to mi je sve trebalo da zavrsim igricu i "ta da" evo je! Pa ako vas ne mrzi, pogledajte, pa me fidbekujte, if you know what I mean :)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
213.244.197.*



Profil

icon Re: Procesor i OpenGL14.11.2004. u 00:13 - pre 239 meseci
CAo,
imao sam problem: igrica nije promenila rezoluciju mog ekrana
pa je sve ogromno?!
The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Procesor i OpenGL14.11.2004. u 00:45 - pre 239 meseci
Citat:
maxmagnus2: CAo,
imao sam problem: igrica nije promenila rezoluciju mog ekrana
pa je sve ogromno?!

Nisam siguran da sam te bas razumeo,ali evo da pojasnim: Ekran je otprilike podeljen na nekih 16 velikih polja i ti ih lepo okreces dok ne nadjes parove i to je sustina "igre".Prosto, a!? Al dobro ovo mi je prva win32 aplikacija,pa sam ja zadovoljan. Inace nista bozije nije optimisano,pa ce ti ako imas malo slabiju makinu malo seckati, a uostalom pise ti frame rate.
Vidim da ti imas dvehiljadarku, pa mozda ne vidis ono sto ja vidim sa XP-om
 
Odgovor na temu

maxmagnus2
none
VA

Član broj: 3893
Poruke: 194
213.244.197.*



Profil

icon Re: Procesor i OpenGL14.11.2004. u 21:55 - pre 239 meseci
Ma radi sve cim mu spustis
jednom prozor pa se ponovo vratis u njega...
Lepo izgleda...
Ajd okaci sors da vidim kako si uradio brojac i slova...
MM
The sleeper has awaken
 
Odgovor na temu

CimBac
Fax
Novi Sad

Član broj: 37332
Poruke: 157
*.nspoint.net.

Sajt: irrlicht.sourceforge.net


Profil

icon Re: Procesor i OpenGL14.11.2004. u 22:44 - pre 239 meseci
Jeste da je cpp, a da nema ni govora o C++, al nema veze. Ne znam da li ces se snaci, unos sa tastature mi je malo glup, ali sta cu kada me je mrzelo da sad koristim neke vec napravljene klase ili sta vec, pa sam lepo sam izmislio unos. Pazi, imam copyright... :)
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: 3D programiranje :: Procesor i OpenGL

[ Pregleda: 3436 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
24.05.2003. OpenGL
19.05.2006. Java i OpenGL
13.12.2004. OpenGL sa .NET - om
17.07.2002. OpenGL 1.4
31.10.2002. VisualBasic i OpenGL & DirectX
18.01.2004. Tastatura i OpenGL
05.03.2004. OpenGL arhitektura
10.04.2004. opengl optimizacija
26.06.2004. Asembler i opengl
16.05.2006. Preslikavanje OpenGL-a u Javu
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.