Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Slicice na dugmetu u VisualC ???

[es] :: C/C++ programiranje :: Slicice na dugmetu u VisualC ???

[ Pregleda: 1910 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

andrejas33
MB-Slo

Član broj: 24831
Poruke: 50
*.dial-up.volja.net.



Profil

icon Slicice na dugmetu u VisualC ???28.10.2004. u 20:15 - pre 187 meseci
Do sada sam sve svoje programcice pravio u VB6, ali sada sam odlucio da probam i VC.
Posto nemam u VC nikakvih iskustva, molim za jednu osnovno informaciju.

Kako na dugme staviti ikonu ili neku slicicu.
U propertis za izabrano dugme ima opcija "Icon" ali kako da neko ikonu izaberem da je stavim na to dugme??
 
Odgovor na temu

milanche
San Francisco

Član broj: 2447
Poruke: 1200
*.3.133.130.ptr.us.xo.net.



+1000 Profil

icon Re: Slicice na dugmetu u VisualC ???29.10.2004. u 00:52 - pre 187 meseci
Ubaci u resource dialog nov icon, i dodeli mu neki ID (recimo IDI_SLICICA, .....ili recimo
IDI_BRE_BEGAJ....).

Za zadato dugme kKreiraj control variable mButton, pa u OnInitDialog( ) metodi ubaci
sledece:

mButton.SetIcon(AfxGetApp()->LoadIcon(IDI_SLICICA)).

To je odprilike sve.

Ako hoces ambicioznije stvari, pogledaj www.codeproject.com
 
Odgovor na temu

andrejas33
MB-Slo

Član broj: 24831
Poruke: 50
*.dial-up.volja.net.



Profil

icon Re: Slicice na dugmetu u VisualC ???31.10.2004. u 12:14 - pre 187 meseci
Ubacio sam Icon i dodelio mu ID.

Ali kako kreiram control variable mButton i gde je OnInitDialog( ) metoda????

Molim te objasni mi malo, jer sam totalni pocetnik!
 
Odgovor na temu

milanche
San Francisco

Član broj: 2447
Poruke: 1200
*.client.comcast.net.



+1000 Profil

icon Re: Slicice na dugmetu u VisualC ???31.10.2004. u 17:10 - pre 187 meseci
Koju verziju VisualStudio-a koristis ?
 
Odgovor na temu

andrejas33
MB-Slo

Član broj: 24831
Poruke: 50
*.dial-up.volja.net.



Profil

icon Re: Slicice na dugmetu u VisualC ???01.11.2004. u 09:09 - pre 187 meseci
Koristim Microsoft Visual studio 6.0
 
Odgovor na temu

milanche
San Francisco

Član broj: 2447
Poruke: 1200
*.3.133.130.ptr.us.xo.net.



+1000 Profil

icon Re: Slicice na dugmetu u VisualC ???01.11.2004. u 17:27 - pre 187 meseci
Evo ovako:

Stisni Ctrl-W - iskocice ti Class Wizzard utility, koji ti omogucava da definises
promenljive. Isto se, istini za volju, moze i rucno, ali ovako je elegantnije. Savetujem ti
da, ucenja radi, sacuvas sve fajlove na sigurno mesto, da bi posle mogao da uporedjujes
za novim, dobijenim posle ovoga sto cu ti opisati:

Posto si stisnuo Ctrl-W, idi na tab 'Member variables'. Odaberi ID svog dugmeta misem,
a zatim stisni 'Add variable' dugme u gornjem desnom uglu. Izaci ce ti mali dialolg prozor
u kojem je po default-u selektovano Category = Control i Variable Type = CButton.
Ostaje ti samo da ukucas ime promenljive, na primer 'm_mojeDugme', i ne zaboravi da
stisnes 'OK' dugme oba puta (jednom na malom dialogu, drugi put na Class Wizzard-u),
inace si dzabe krecio.

To je sve sto ti treba da bi definisao 'control variable'. Pogledaj sad malo fajlove pa ih
uporedi, cisto da vidis razliku.

Konrolna promenljiva je mnogo korisnija od tzv. 'value' variable (koja se moze definisati
za razne druge kontrole (ne za dugme, ali za combo box, naprimer), zato sto omogucava
da sve (i mnogo vise) sto mozes da uradis sa kontrolom iz property sheet-a uradis i
programatski, at run-time. Savetujem ti da vezu aplikacije sa GUI elementom ostvarujes
preko control variable.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Slicice na dugmetu u VisualC ???

[ Pregleda: 1910 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.