Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?

[ Pregleda: 4425 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Toxic Flame
Aljosha Sologub
Beograd

Član broj: 32704
Poruke: 288
*.etf.bg.ac.yu.



+1 Profil

icon Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?28.10.2004. u 09:30 - pre 199 meseci
Kako mogu citati, upisivati vrednosti u registri i po mogucstvu odmah ih primenjivati tj. bez restarta... i to sve iz VB6?
Mozete li mi poslati nekakav kod ili nesto slicno....
_-=amateur=-_
 
Odgovor na temu

havramm
Miroslav Havram
Software Developer / Engineer
Beograd

Član broj: 4603
Poruke: 255
212.62.55.*



Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?28.10.2004. u 10:38 - pre 199 meseci
Cisto radi informacije - kod mene je jos uvek 11:36 -> znaci tek ce biti premestena (tema je premestena bla-bla ... u 12:36...)?
If it's a girl then they're gonna call it Sigourney, after an actress. If it's a boy, then they're gonna call it Rodney, after Dave!
 
Odgovor na temu

`and

Član broj: 32490
Poruke: 776
*.vdial.verat.net.

Sajt: www.bitbyterz.org


Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?28.10.2004. u 11:56 - pre 199 meseci
http://www.google.com/search?h...egistry&btnG=Google+Search
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.htnet.hr.



+8 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?28.10.2004. u 12:11 - pre 199 meseci
Pa pisat u registry na lakši način možeš sa ovom naredbom:
Code:

Set wsc = CreateObject("WScript.Shell")
wsc.RegWrite 'tu stavi ime i lokaciju (gdje se treba napravit) ključa 


Čitat sa:
Code:

Set wsc = CreateObject("WScript.Shell")
wsc.RegRead 'tu stavi lokaciju ključa


A imaš i one složenije kodove koje imaš u API-ju...
 
Odgovor na temu

Toxic Flame
Aljosha Sologub
Beograd

Član broj: 32704
Poruke: 288
*.rcub.bg.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?02.11.2004. u 09:00 - pre 198 meseci
uspeo sam da procitam registri sa text1.text=wsc.regread("adresa registrija")
ali mozes li mi poslati neki primer kako da upishem nesto u registri to nisam mogao...
pojasni mi...
hvala...
_-=amateur=-_
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.htnet.hr.



+8 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?02.11.2004. u 09:40 - pre 198 meseci
I pisanje u registry je vrlo jednostavno, ja sam ti gore naveo primjer ali očigledno nisi nešto dobro napravijo stoga ću ti ponovno pokazati, ovaj put pravi ključ koji sakriva Run

Code:

Set wsc = CreateObject("WScript.Shell")
wsc.RegWrite "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\NoRun", "1"


I evantualno još možeš stavit REG_DWORD
 
Odgovor na temu

Pr[o_O]F
Tamna strana mjeseca ;)

Član broj: 30368
Poruke: 155
*.as54.tz.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?02.11.2004. u 21:11 - pre 198 meseci
ma potrazi na www.planet-source-code.com
tamo ima toga na tone
[ :. n!t .: ]
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.htnet.hr.



+8 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?02.11.2004. u 21:19 - pre 198 meseci
Ma ima ali je većina stvari za početnik dosta komplicirana, stoga mislim da su ove nardebe koje sam naveo puno jednostavnije...
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?03.11.2004. u 12:10 - pre 198 meseci
Ja sam napisao jedan class module za rad sa registry bazom, cak je i pocetnicima lako da rade s njom. Ne moras da razumes na koji nacin to radi, samo ubacis u projekat i koristis funkcije iz nje.
Ako mislis da ti to treba mogu ovde da ti ga postujem al sam trenutno u internet klubu, pa kad dodjem...
A ovo sto kazes da ne restartujes, imas neka podesavanja koje ce biti primenjena tek kad se windows restartuje jer neka podesavanja se citaju odma na startu (znaci kad se windows ucita) i do sledeceg startovanja windows ih ne gleda uopse...

Klasa ima sledece funkcije:
-Read/Write String, DWORD, Binary
-KillValue
-KillKey
-KeyExists
-CreateKey
-EnumKeys
-EnumValues.

Ako ti to treba, javi...

Pozdrav Svima!
 
Odgovor na temu

VRKY

Član broj: 21087
Poruke: 4690
*.net.htnet.hr.



+8 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?03.11.2004. u 12:22 - pre 198 meseci
Hvala, ali meni nije potrebno imam za to API i www.pscode.com (ali ja ipak davamo prednost funkcijama bez API-ja)
 
Odgovor na temu

Toxic Flame
Aljosha Sologub
Beograd

Član broj: 32704
Poruke: 288
*.telekom.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?05.11.2004. u 12:03 - pre 198 meseci
mogla bi ta klasa... meni bi dobro dosla...
moze li neki primer za registri koji nije string tipa?
_-=amateur=-_
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?05.11.2004. u 20:13 - pre 198 meseci
Evo ti jedan moj Program za rad sa registri bazom u kome imas sve, i citanje i
pisanje i brisanje. Projekat je u uploadu uz poruku.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Toxic Flame
Aljosha Sologub
Beograd

Član broj: 32704
Poruke: 288
*.etf.bg.ac.yu.



+1 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?08.11.2004. u 10:27 - pre 198 meseci
mogu li se praviti i drugi kljucevi pored stringovnih?kako?
_-=amateur=-_
 
Odgovor na temu

Ero S Ovoga Sveta

Član broj: 21509
Poruke: 173
*.teol.net.



Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?08.11.2004. u 13:32 - pre 198 meseci
Citat:
Toxic Flame: mogu li se praviti i drugi kljucevi pored stringovnih?kako?

Ako si skinuo progam koji sam zakacio uz prethodnu poruku u njemu imas pravljenje
svih tipova kjuceva. Prouci ga malo. Stvar je u tome da u funkciju proslijedis
konstantu za odredjenu vrstu 'value', a to sve imas tamo napravljeno.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?08.11.2004. u 15:08 - pre 198 meseci
Izvinjavam se sto me neva 'vako dugo, al imao sam neke kontrolne i tako to (znate skola...)
Evo te 'moje' klase (samo oko 40% koda je moje, dosta sam pokupio iz API-Guidea i sa neta...)
Sastavljena je na brzinu i nisu sve funkcije isprobane, ali bi sve trebale da rade. Imas tu i editvanje Binary vrednosti (npr. regy.WriteBinary SOME_PATH, "Test","3E BE 00 00" ce biti upisano kao "3E BE 00 00", ovo sam najvise radio, ali nisam imao vremena da isprobam kad sam sve slozio u jednu klasu, odvojeno je radilo, pa ako ima bug, ti reci, da ispravim), kao i DWORD i String i ostale f-je sto sam u proslom postu nabrojao...
Veoma je lako za koriscenje, samo jedna napomena:
kada pises putanju do nekog kljuca koristi skracenice za MainKeys-e, znaci za HKEY_CURRENT_USER ce biti HKCU, za HKEY_LOCAL_MACHINE ce biti HKLM itd...

Nadam se da ce ti koristiti.

Pozdrav Svima!

Edit:
Sada je Subota, 13. Novembar 20:52.
Ako ste skinuli klasu koju sam prikacio pre ovoga, zamolicu vas da je izbrisete, jer kada sam je pogledao, nasao sam jedno 3-4 (ne bas tako mala) propusta koja sam napravio zato sto sam zurio i koristio copy/paste (!). Evo sada sam ih sve uklonio i prepisao (u drugom obliku) u novu klasu kojoj sam dodao jos 3 funkcije:
-ExportToReg (izbacuje sadrzaj svih podkljuceva izabranog kljuca u jedan .reg fajl)
-ImportFromReg (ubacuje .reg fajl u bazu)
-ValueExists (proverava da li neka vrednost postoji)
Sve funkcije imaju "upustvo" kako se koriste i sve je objasnjeno, ako ipak imate problema sa klasom (ili pronadjete bug!) slobodno mi posaljite mail.
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako komunicirati sa registrijem preko VB6?

[ Pregleda: 4425 | Odgovora: 16 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.