Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

PHP i WML - U čemu je problem?

[es] :: PHP :: PHP i WML - U čemu je problem?

[ Pregleda: 3417 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
*.verat.net.

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon PHP i WML - U čemu je problem?27.10.2004. u 10:30 - pre 206 meseci
Pravim jedan wap sajt za koji hoću da bude na oba pisma (ćirilica i latinica). Rešenje sam našao u jednoj PHP skripti koja mi baš odgovara. Kod jedne moje stranice izgleda ovako:

Code:
<?php

ob_start();
include_once ('c2l.php');
include_once ('c2l_expand.php');
c2l_expand_table ($c2l_table);
?>
<?php
header("Content-type: text/vnd.wap.wml"); 
echo "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-8\"?>"; 
echo "<!DOCTYPE wml PUBLIC \"-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN\""." \"http://www.wapforum.org/DTD/wml_1.1.xml\">";
?>

<?php $pismo = $_GET['pismo']; ?>

<wml>
<card id="p2" title="JovanT">
<p align="center">
Izaberite link:</p>
<p><br/>
<a href="Melodije/Melodije.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">Polifone melodije</a><br/>
<a href="Slike/Slike.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">Slike</a><br/>
<a href="Java_igre/Java_igre.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">Java igrice</a><br/>
<a href="Linkovi/Linkovi.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">Linkovi</a><br/>
<a href="O_sajtu/O_sajtu.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">O sajtu</a><br/>
<a href="Korisne_stvari/Korisne_stvari.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">Korisne stvari</a><br/>
<a href="SMS_poruke/SMS_poruke.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">SMS poruke</a><br/>
<a href="Novosti/Novosti.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">Novosti</a><br/>
<br/>
<a href="Knjiga_gostiju/Knjiga_gostiju.php?pismo=<?php echo "$pismo" ?>">Knjiga gostiju</a><br/>
<br/>
<a href="Glavna.php?pismo=cirilica">Ćirilična verzija</a><br/>
<a href="Glavna.php?pismo=latinica">Latinična verzija</a></p>
</card></wml>

<?php
$page_contents = ob_get_contents();
ob_end_clean();
if ($pismo == 'cirilica') {
 echo $page_contents;
} else {
 echo c2l_convertor ($page_contents);
}
?>


Ali kada hoću da je prikažem u Operi, PHP parser i izbacuje ovo:

Citat:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\Apache2\WWW\second_virtualhost\JovanT\Glavna.php:1) in C:\Apache2\WWW\second_virtualhost\JovanT\Glavna.php on line 9


Izaberite link:


Polifone melodije
Slike
Java igrice
Linkovi
O sajtu
Korisne stvari
SMS poruke
Novosti

Knjiga gostiju

Ćirilična verzija
Latinična verzija


Možete li mi reći gde grešim? U čemu je problem?
Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 952
*.5.14.wu-wien.teleweb.at.

Jabber: pcmaniac@gmail.com
ICQ: 91141532
Sajt: www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: PHP i WML - U čemu je problem?27.10.2004. u 12:14 - pre 206 meseci
probaj da obrises

?>
<?php

u 7. i 8. redu
 
Odgovor na temu

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
*.verat.net.

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon Re: PHP i WML - U čemu je problem?27.10.2004. u 17:00 - pre 206 meseci
Probao sam da obrišem ali parser i dalje javlja isto.
Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 952
*.5.14.wu-wien.teleweb.at.

Jabber: pcmaniac@gmail.com
ICQ: 91141532
Sajt: www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: PHP i WML - U čemu je problem?27.10.2004. u 18:09 - pre 206 meseci
postavi ovde ta 2 php fajla koja se include-uju da vidim.. izgleda da oni daju nesto na izlazu
 
Odgovor na temu

bluesman

Član broj: 4505
Poruke: 1895
*.80.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: PHP i WML - U čemu je problem?28.10.2004. u 04:47 - pre 206 meseci
Bilo je vec reci o ovome, ako se ne varam, problem je kada koristis editore koji za utf dokumenta pisu par binarnih karakter na pocetku koje se ne vide, medjutim PHP ih prepoznaje kao output. Probaj da pogledas source sa ekim drugim editorom. Lepo je napisao da je output poceo u liniji 1, pa verujem da je samo to razlog.
Goran Pilipović fka bluesman
 
Odgovor na temu

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
*.verat.net.

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon Re: PHP i WML - U čemu je problem?28.10.2004. u 09:11 - pre 206 meseci
Evo postavljam te dve datoteke. Ovu stranicu sam radio u Notepad-u i sačuvao kao UTF-8 (jer to skripta zahteva).
Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 952
*.5.14.wu-wien.teleweb.at.

Jabber: pcmaniac@gmail.com
ICQ: 91141532
Sajt: www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: PHP i WML - U čemu je problem?28.10.2004. u 12:11 - pre 206 meseci
nemoj snimati unicode fajlove u notepad-u jer on ubacuje Unicode Signature (BOM), a to ovde smeta
ja zato koristim EmEditor u kojem mozes da biras kako ces da snimis
vracam ti tvoje fajlove samo bez tog unicode sig-a

Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

JovanT
Jovan Turanjanin
Niš

Član broj: 35633
Poruke: 473
*.verat.net.

Jabber: Zeus@elitesecurity.org
ICQ: 263033789
Sajt: www.turanjanin.net


+17 Profil

icon Re: PHP i WML - U čemu je problem?28.10.2004. u 19:49 - pre 206 meseci
Hvala ti Nemanja. To sam primeti kada sam iz Windows-a 98 otvorio te iste stranice u Notepad-u. Tada sam primetio taj znak i obrisao sam ga. Sada sve radi savršeno. Nego, koji mi editor preporučuješ (naravno koji ne ostavlja te znake) za uređivanje PHP datoteka i gde bi mogao da ga nađem.
Nije znanje samo znati, već je znanje - znanje dati.

Piši ćirilicom! | Surfujte brže, sigurnije i lakše | Najveća niška online zajednica

 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP i WML - U čemu je problem?

[ Pregleda: 3417 | Odgovora: 7 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.